míla01

XXX.XXX.251.62
Známý začíná sepisovat petici na zrušení registrace CITES v ČR.Chtěl by se zeptat jestli by jste byly ochotní se pod takovou petici podepsat.
míla01
napsal(a):
Známý začíná sepisovat petici na zrušení registrace CITES v ČR.Chtěl by se zeptat jestli by jste byly ochotní se pod takovou petici podepsat.
Petice je petice, ale mě by zajímal důvod, co ho k tomu vede, nebo proč je pro něj CITES, tak nepřekonatelný problém ! Děkuji za zveřejnění odpovědi !
mitrata

XXX.XXX.251.62
Já osobně se k petici připojím.Už mě nebaví kontroly a chytání ptáků kvůli kontrole kroužků, hlavně v době hnízdění.Vloni jsem přišel o 6 mladých kvůli úřednici co přišla na kontrolu v nevhodnou dobu a trvala na odchytu a kontrole ptáků.
kokík
napsal(a):
Petice je petice, ale mě by zajímal důvod, co ho k tomu vede, nebo proč je pro něj CITES, tak nepřekonatelný problém ! Děkuji za zveřejnění odpovědi !
Dobrý den
Také by mě zajímal důvod a celkově vize jak by to mělo fungovat. Bylo by dobré se zamyslet že takový žako (například) již z ČR nevycestuje a pokud ano bude zabaven v zemi kde CITES funguje. Jako nápad mi to příjde maximálně šílené a hloupé.
Například by sme se mohli stát zemí vhodnou pro pašování živočichů a rostlin (a jejich částí) spadajících do CITES. Predevším kradených v zahraničí.
Tento nápad se rovná popření globálního oteplování nebo popření extinkce druhů vlivem člověka, jsem tedy zásadně proti.
L. Pazdera.
míla01=mitrata!!!

XXX.XXX.150.165
míla01
napsal(a):
Pěkná hovadina!
aranobilis

XXX.XXX.242.254
Kolega se s peticí zbytečně namáhá.A já bych se samozřejmě k podpisu nepřipojil.Každý kdo chce chovat Citesová zvířata, tak múže, pokud splní dané podmínky.Není to problém.Jak by to asi vypadalo kdyby kdejaký hovado chtělo chovat ohrožené druhy
míla01
napsal(a):
CITES uznává skoro 180 zemí. Nemyslím si, že nebýt mezi nimi by byla nějaká výhra. To by se také mohlo stát, že chovatelé z těch zemí by do čech nechtěli prodávat. Navíc skutečnost, že založíte tohle téma bez vysvětlení a nejste registrovaný, nebudí moc důvěry.
ne

XXX.XXX.195.189
míla01
napsal(a):
Já bych rozhodně tuto petici nepodepsal ani nijak jinak nepodpořil.
jirkaz
napsal(a):
CITES uznává skoro 180 zemí. Nemyslím si, že nebýt mezi nimi by byla nějaká výhra. To by se také mohlo stát, že chovatelé z těch zemí by do čech nechtěli prodávat. Navíc skutečnost, že založíte tohle téma bez vysvětlení a nejste registrovaný, nebudí moc důvěry.
Ani jsem si nevšiml, že dotyčný není registrovaný, asi bych na to nereagoval, ale i přes to vše jsme se nikdo nedočkali odpovědi k čemu by to mělo být dobré !
míla01
napsal(a):
Už se mnozí vyjádřili, většinou považují petici za nesmyslnou a já též.
Už jen formulace zrušení CITES je zavádějící, ikdyž je tím míněna povinnost registrace živočichů CITES 1 jak zadavatel uvádí.
ČR se připojila a změnu by nevyřešilo ani 10 petic. Je to složitý proces. Když má někdo uvést v petici svoji identifikaci, tak si podpis rozmyslí. A zadavatel je též anonymní. Jsou to takové hospodské řeči.
Jiná otázka je neprofesionalita některých úředníků státní správy tj. odborů život. prostředí.
Jestli má jen jeden úředník agendu CITES od plazů až po papoušky a rostliny, tak jsem už v kritice shovívavější.
Kdo z nás pozná mimo papoušků i ostatní druhy astrildovitých, pěnkavovitých a plodožravých a hmyzožravých chovaných ptáků? Na rozdíl od nás je za to úředník placen, měl by se tedystále vzdělávat, aby ho chytrý chovatel neoblbl. Být přístupný dohodě platí pro obě strany. To se mnozí musíme ještě učit.
Otakar Německý.
Pbfaktor

XXX.XXX.44.103
Moudivláček
napsal(a):
Už se mnozí vyjádřili, většinou považují petici za nesmyslnou a já též.
Už jen formulace zrušení CITES je zavádějící, ikdyž je tím míněna povinnost registrace živočichů CITES 1 jak zadavatel uvádí.
ČR se připojila a změnu by nevyřešilo ani 10 petic. Je to složitý proces. Když má někdo uvést v petici svoji identifikaci, tak si podpis rozmyslí. A zadavatel je též anonymní. Jsou to takové hospodské řeči.
Jiná otázka je neprofesionalita některých úředníků státní správy tj. odborů život. prostředí.
Jestli má jen jeden úředník agendu CITES od plazů až po papoušky a rostliny, tak jsem už v kritice shovívavější.
Kdo z nás pozná mimo papoušků i ostatní druhy astrildovitých, pěnkavovitých a plodožravých a hmyzožravých chovaných ptáků? Na rozdíl od nás je za to úředník placen, měl by se tedystále vzdělávat, aby ho chytrý chovatel neoblbl. Být přístupný dohodě platí pro obě strany. To se mnozí musíme ještě učit.
Otakar Německý.
Měli by jsme být rádi že je úředník takový jaký je.Mnohým to vyhovuje a byli by určitě někteří neradi že přílišná znalost úředníků by nedovolovala proplouvat věcmi tak jak proplouvají nyní.