Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2017 02:10
Lenkok

XXX.XXX.216.50

Dobrý den,
Mám starost o Alexandra malého, dnes odpoledne mi ho napadla samice a zlomila mu čestvě narostlé pero letky, docela hodně to krvácelo a nakonec se to podařilo zastavit. Ale pero visící směrem dolů mu překáží a když o něj zavádí, tak ječí. Volala jsem veterinářce, která mi řekla, že pero nemám trhat, jinak bude opět krvácet a že při dalším přepéření odpadne. Vzhedem k tomu, že ho to omezuje v pohybu, myslíte že odpadne v brzké době, nebo mám zajít k veterinářce a provést nějakou jinou alternativu?
Děkuji za odpověď.

3.7.2017 08:14
pterodactyll

XXX.XXX.122.200

Já bych opatrně odstřihnutí a nechal jen malou část za ranou.
Pak by mu to nemělo tolik vadit. Bylo by dobré dělat to ve dvou. Jeden držet a druhý opatrně stříhat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2017 08:25

Lenkok napsal(a):
Dobrý den,
Mám starost o Alexandra malého, dnes odpoledne mi ho napadla samice a zlomila mu čestvě narostlé pero letky, docela hodně to krvácelo a nakonec se to podařilo zastavit. Ale pero visící směrem dolů mu překáží a když o něj zavádí, tak ječí. Volala jsem veterinářce, která mi řekla, že pero nemám trhat, jinak bude opět krvácet a že při dalším přepéření odpadne. Vzhedem k tomu, že ho to omezuje v pohybu, myslíte že odpadne v brzké době, nebo mám zajít k veterinářce a provést nějakou jinou alternativu?
Děkuji za odpověď.

Naopak, vytržení takového pera je jediná možnost, jak definitivně zastavit krvácení. a vytržené pero bolet nebude.

3.7.2017 09:10
Lenkok

XXX.XXX.216.50

Tak si ho nakonec překousal sám, bylo ještě neulpně rozevřené ( čerstvě narostlé). Doufala jsem, že si to překousne. No stejně do toho stále vrtá.

3.7.2017 09:15

Lenkok napsal(a):
Tak si ho nakonec překousal sám, bylo ještě neulpně rozevřené ( čerstvě narostlé). Doufala jsem, že si to překousne. No stejně do toho stále vrtá.

Vemte ten pahýl do peánu a pryč s ním. jinak ho to bude pořád bolet a bude si do toho vrtat dokud to nevytrhne nebo nevykouše sám.

3.7.2017 10:28
pterodactyll

XXX.XXX.122.200

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Naopak, vytržení takového pera je jediná možnost, jak definitivně zastavit krvácení. a vytržené pero bolet nebude.

Když nevíte jakého rozsahu je zranění, tak radši netrhat. Mohlo by dojít k nevratnému poškození.

3.7.2017 11:55

pterodactyll napsal(a):
Když nevíte jakého rozsahu je zranění, tak radši netrhat. Mohlo by dojít k nevratnému poškození.

A co jiného chcete dělat se zlomeným krvavým brkem? je-li nezralé pero zlomené, jeho vytržením k žádnému nevratnému poškození nedojde, naopak, perový váček se uvolní k růstu nového pera.

3.7.2017 13:57
pterodactyll

XXX.XXX.122.200

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co jiného chcete dělat se zlomeným krvavým brkem? je-li nezralé pero zlomené, jeho vytržením k žádnému nevratnému poškození nedojde, naopak, perový váček se uvolní k růstu nového pera.

Ano, za předpokladu, že je to opravdu jenom brko. Já měl jen strach, jestli nemá poškozenou i masitou tkáň.

3.7.2017 16:57
kareta

XXX.XXX.84.6

Vytrhnout a posypte mu to moukou. Tím zastavíte hned krv0ácení. Malý štípanec pro něj a pro Vás po starosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík