Dobrý den,
Mám starost o Alexandra malého, dnes odpoledne mi ho napadla samice a zlomila mu čestvě narostlé pero letky, docela hodně to krvácelo a nakonec se to podařilo zastavit. Ale pero visící směrem dolů mu překáží a když o něj zavádí, tak ječí. Volala jsem veterinářce, která mi řekla, že pero nemám trhat, jinak bude opět krvácet a že při dalším přepéření odpadne. Vzhedem k tomu, že ho to omezuje v pohybu, myslíte že odpadne v brzké době, nebo mám zajít k veterinářce a provést nějakou jinou alternativu?
Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lenkok
napsal(a):
Dobrý den,
Mám starost o Alexandra malého, dnes odpoledne mi ho napadla samice a zlomila mu čestvě narostlé pero letky, docela hodně to krvácelo a nakonec se to podařilo zastavit. Ale pero visící směrem dolů mu překáží a když o něj zavádí, tak ječí. Volala jsem veterinářce, která mi řekla, že pero nemám trhat, jinak bude opět krvácet a že při dalším přepéření odpadne. Vzhedem k tomu, že ho to omezuje v pohybu, myslíte že odpadne v brzké době, nebo mám zajít k veterinářce a provést nějakou jinou alternativu?
Děkuji za odpověď.
Naopak, vytržení takového pera je jediná možnost, jak definitivně zastavit krvácení. a vytržené pero bolet nebude.

Lenkok
napsal(a):
Tak si ho nakonec překousal sám, bylo ještě neulpně rozevřené ( čerstvě narostlé). Doufala jsem, že si to překousne. No stejně do toho stále vrtá.
Vemte ten pahýl do peánu a pryč s ním. jinak ho to bude pořád bolet a bude si do toho vrtat dokud to nevytrhne nebo nevykouše sám.

pterodactyll
napsal(a):
Když nevíte jakého rozsahu je zranění, tak radši netrhat. Mohlo by dojít k nevratnému poškození.
A co jiného chcete dělat se zlomeným krvavým brkem? je-li nezralé pero zlomené, jeho vytržením k žádnému nevratnému poškození nedojde, naopak, perový váček se uvolní k růstu nového pera.
napsal(a):
A co jiného chcete dělat se zlomeným krvavým brkem? je-li nezralé pero zlomené, jeho vytržením k žádnému nevratnému poškození nedojde, naopak, perový váček se uvolní k růstu nového pera.
Ano, za předpokladu, že je to opravdu jenom brko. Já měl jen strach, jestli nemá poškozenou i masitou tkáň.