Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2017 21:36
josef26

XXX.XXX.144.38

Dobrý den chtel jsem se zeptat - mam lutino samici a fialového samce ( jakto že v budce jsou lutina a modrožlute andule ) jsem myslel že lutino samec davá potomky na lutino ale zas fialovej samec ma tmavej faktor ne? poradite mi ?

26.7.2017 22:32
lupus4

XXX.XXX.228.4

Dle mého názoru je na kvalifikovanou odpověď málo informací. Je mnoho možných variant, co váš 1,0 může být. Fialový faktor (V) není totéž, co tmavý faktor (D).
Znáte prarodiče? Dejte foto, zda jde opravdu o fialového 1,0, fotky i boků a kostřece...
dejte i fota mladých

(jinak i děti co si hrajou s pastelkama ví, že modrá a žlutá dá zelenou )

když tak kontaktujte v SZ Vabl, určitě vám poradí.

26.7.2017 23:05
marketag

XXX.XXX.21.208

Máte lutino samici, ta sama o sobě žádné lutino nedá. Samec tedy v sobě musí mít ino vlohu. Dále máte modrožlutá mláďata. To je zase vloha, kterou může nést lutino samice po svých rodičích. Na ní to neuvidíte. Je to opravdu sytě žluté lutino nebo spíš bílé, jen jemně nažloutlé cremino? To by vysvětlovalo žlutomodrou. Ale může to nést i zelená andulka, jenže to nevidíte na ní, ale na potomstvu. Samec fialový nese tmavý faktor, ale předá ho jen polovině mladých. Na ino mláďatech není vidět, ale mohou ho nést dál.

27.7.2017 18:12
josef26

XXX.XXX.144.38

Toho modrého ( fialoveho samce ) jsem dávam do voliery ale ten nemůže být stěpitelnej. ten už je 5. generace.samice lutino je s voliery lutin. jak přemejšlím mám jednoho samce tem je taky fialovej rok 2015 jeste neměl samici ani potomky ( mám ho od kamoše dovezl mi ho z burzy )tak on musí být štěpitelnej jinak nikdo jinej ne. takže ten samec 015 je asi štepitelnej takže jsou potomci po něm lutina a modrožlutí?fotky z budek nedělám kontroluji budky 1 cca za týden do volier chodím jen když je samice ucpaná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík