Papoušek kouše, a odrbava si peří..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2017 17:20
kacii21

XXX.XXX.40.22

Dobrý den, potřebovala bych radu... (jsme začátečníci je to náš první papoušek).
s přítelem jsme si pořídili aru Karlíka před 2 dny.
Je to sameček, necelý rok starý, dříve prý trávil nějaký čas ve velký kleci s velkýma arama.
Náš problém je v tom, že byl na paní zvyklí sedat i na hlavu nechala se i okusovat co sem zpozorovala a velmi mě překvapilo, že druhý den jsme mu otevřeli vrátka a rovnou jak vyletěl z klece mi vletěl do vlasu a byl přátelský chodil po mě i přítelovi bral si broskvičky a buráčky. No a zničeho nic začal štípat ale jde vidět, že je to úmyslný žádná nehoda nebo aby se zachytil a držel rovnováhu. a chvilkami to vážně bolí. Dokonce se snámi i mazlí, ale pak zničeho nic začne kousat.
A taky jsme zpozorovali, že se neustále drbe a myslíme si, že ho tam něco svědí
a projíždí si furt peří možná i okusuje proto jsme objednali biokill neznáte někdo tento produkt nebo máte sním zkušenost ?.. trhá nám to srdce.
Poraďte nám prosím jak ho odnaučit.

30.7.2017 17:55
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Tedy jako prvního papouška Aru, tomu říkám odvaha, a nebo nerozum?
Tihle velcí papoušci jsou každý jiná osobnost a Vám nezbývá než studovat.
Hodně najdete na netu, ale že kouše, chybí mu něco na co byl zvyklý a teď to nemá.
Jestli si již zvykl na skupinku, kdy měl kamarády svého druhu, budete mít problém ho zabavit natolik, aby si zvykl na Vás. Určitě to není pták na dvě hodiny denně, když přijdete domů z práce.
Jestli ho bude stresovat samota, začne sebepoškozování ve velké míře. Pak Vám nezbude, než ho vrátit do chovu.Jak to popisujete, tak se již škubat začíná.Velmi těžko se těchto návyků zbavují.
S tím již musí mít člověk zkušenosti a dostatek času.
Nechci být škarohlíd, ale s Arou jste to nedomysleli.
Když chcete mazlíka, měli jste začít s Aymarou, Alexandrem, Mníškem nebo i Korelou.
Bojím se, že Ara bude velké sousto.

30.7.2017 18:15
kkki

XXX.XXX.54.213

pterodactyll napsal(a):
Tedy jako prvního papouška Aru, tomu říkám odvaha, a nebo nerozum?
Tihle velcí papoušci jsou každý jiná osobnost a Vám nezbývá než studovat.
Hodně najdete na netu, ale že kouše, chybí mu něco na co byl zvyklý a teď to nemá.
Jestli si již zvykl na skupinku, kdy měl kamarády svého druhu, budete mít problém ho zabavit natolik, aby si zvykl na Vás. Určitě to není pták na dvě hodiny denně, když přijdete domů z práce.
Jestli ho bude stresovat samota, začne sebepoškozování ve velké míře. Pak Vám nezbude, než ho vrátit do chovu.Jak to popisujete, tak se již škubat začíná.Velmi těžko se těchto návyků zbavují.
S tím již musí mít člověk zkušenosti a dostatek času.
Nechci být škarohlíd, ale s Arou jste to nedomysleli.
Když chcete mazlíka, měli jste začít s Aymarou, Alexandrem, Mníškem nebo i Korelou.
Bojím se, že Ara bude velké sousto.

Obávám se, že máte pravdu.K.

30.7.2017 18:18
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kacii21 napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych radu... (jsme začátečníci je to náš první papoušek).
Je to sameček, necelý rok starý, dříve prý trávil nějaký čas ve velký kleci s velkýma arama.
Náš problém je v tom, že byl na paní zvyklí sedat i na hlavu nechala se i okusovat co sem zpozorovala a velmi mě překvapilo, že druhý den jsme mu otevřeli vrátka a rovnou jak vyletěl z klece mi vletěl do vlasu a byl přátelský chodil po mě i přítelovi bral si broskvičky a buráčky. No a zničeho nic začal štípat ale jde vidět, že je to úmyslný žádná nehoda nebo aby se zachytil a držel rovnováhu. a chvilkami to vážně bolí. Dokonce se snámi i mazlí, ale pak zničeho nic začne kousat.
a projíždí si furt peří možná i okusuje proto jsme objednali biokill neznáte někdo tento produkt nebo máte sním zkušenost ?.. trhá nám to srdce.

Váš dotaz mě zaujal, že je upřímný a ptá se na radu.
Tu radu Vám dal pterodactyl téměř okamžitě. V svém výše uvedeníém druhém dotazu jste neuvedla druh, který jste uvedla o pár hodin dřív. Ara červenoramenný. Každý nečte celou diskuzi.
Já jen dodám. Když koupím papouška, já nemám mazlíky, někdy i dva dni "nežere" a to má vše nahoře.
Je to normální.
Dva dny nic neříkají, ani se v novém neokoukl. Nepouštět, nevnucovat se nebo z něho bude "terorista" a Vy nešťastná.
Červenoramanný, ikdyž je to mrňous, dokáže Vás pořádně vytrestat. Někdo se ho i bojí.

30.7.2017 20:08
were

XXX.XXX.48.33

kacii21 napsal(a):

Dobrý den,
Milá slečno jediná rada pro Vás. Co nejrychleji vyhledat ve Vašem okolí zkušeného chovatele velkych papoušků a s ním se poradit. Jinak čeká toho vašeho papouška smutný zivot. Bude sedět v malé kleci sám a oškubaný. Protože se ho budete bat jak vás bude štípat. Nejhorší je, že na víně není papousek, ale bohužel Vy a vaše nerozvážně a lehkomyslně jednání.
Jen dodatek, škoda že se tyto papoušci prodají kde komu bez jakýkoliv znalosti o chovu papoušků.
Přeji Vám a papouškovi ať to zvládnete co nejlépe ke spokojenému žití papouška. Třeba jednou budete zkušená chovatelka těchto nádherných zvířat.

30.7.2017 20:21
eli22

XXX.XXX.181.33

Příspěvky výše jsou pravdivé, jenom doplním, na Biokill zapomeňte, je to psychycká záležitost a na 99% žádné breberky nemá. Pokud ho budte stříkat, situaci ještě zhoršíte.

31.7.2017 07:09
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Moudivláček napsal(a):
Váš dotaz mě zaujal, že je upřímný a ptá se na radu.
Tu radu Vám dal pterodactyl téměř okamžitě. V svém výše uvedeníém druhém dotazu jste neuvedla druh, který jste uvedla o pár hodin dřív. Ara červenoramenný. Každý nečte celou diskuzi.
Já jen dodám. Když koupím papouška, já nemám mazlíky, někdy i dva dni "nežere" a to má vše nahoře.
Je to normální.
Dva dny nic neříkají, ani se v novém neokoukl. Nepouštět, nevnucovat se nebo z něho bude "terorista" a Vy nešťastná.
Červenoramanný, ikdyž je to mrňous, dokáže Vás pořádně vytrestat. Někdo se ho i bojí.

Aha, toho jsem si nevšiml. ale i když je to nejmenší z Arů a všude se uvádí, že chov je nenáročný není to tak jednoduché. Jasně že dva dny nic neznamenají. Dobře radíte pouštět až si zvykne na nové prostředí. Takhle si vypěstuje návyky, jako je to štípání a bude se jich těžko zbavovat. Přeji ať to vyjde a vše se uklidní.

31.7.2017 08:41
kacii21

XXX.XXX.40.22

Papouška se nebojim a štípnout? Taky ne já se nechám.. ale jen do doby kdy mi to není příjemný.. k papouškovi přitupuju velmi pomalu.. měla sem už lecos výborně jsem vychovala už psů ano nejsou to ptáci, ale myslim si, že i aru zvládnu.. možná vaše přízpěvky jsou pravdivé možná ne.. nemusím být zrovna já problem.. zajdu sním k veterináři a určitě bude mít naky breberky protože se spíš často drbe než kouše poradim si ze zkušeným chovatelem děkuji vam naschle. Má volieru o kleci tu nebylo ani nic mineno má domací volieru. Mysim si že na to, že je muj první má veškerý své hračky co měl u bývalí majitelky má svoje i krmítka hračky prolejzačky atd...

31.7.2017 09:02
kareta

XXX.XXX.84.6

kacii21 napsal(a):
To je karlík.

Nezlobte se ale Karlík bude u Vás chudák.Jo a dejte mu do tý klece místo těch nesmyslu co mu zabírají v kleci místo raději přírodní bidla a větvičky na okusování.

31.7.2017 09:03
kacii21

XXX.XXX.40.22

Tak to tam má taky v další části kleci.

31.7.2017 09:07
kareta

XXX.XXX.84.6

A kde se bude v té kleci pohybovat ? Vždyt si tam chudák nemůže ani protáhnout křídla. Zbytečné.

31.7.2017 09:10
kacii21

XXX.XXX.40.22

Dobre.Uděláme mu víc místa.

31.7.2017 09:57
kareta

XXX.XXX.84.6

V takové kleci mu stačí jedno silnější přírodní bidlo které neobejme prsty. Tím si zároveň bude i obrušovat drápky na nohou. Na jednu stranu od toho bidla směrem k mřížím mu dejte slabší větve na okus které bude okusovat bavit se a zároveň zabraňovat přerustání zobáku.Tyto slabší větvičky alespoň jednou týdně vyměňujte za čerstvé.Určitě se tím okusováním více zabaví než s těmi debilními nesmysly co tam máte v kleci. Krmítka si dejte níž ke spodku klece. Zamezíte tím menšímu znečistění v okolí klece. Krmítka na vodu a na zrní dejte na opačné strany a umístěte je tak aby do nich s bidla nekálel. Každodenní pouštění papouška z klece na prolet je samozřejmostí.

31.7.2017 10:11
kacii21

XXX.XXX.40.22

Děkujeme ano papouška pouštíme každý den včera byl skoro půl dne snami v obyváku
děkujeme za radu v kleci už má víc místa dost udělali jsme to tak jak je tady psáno.. ale problem je v tom že on do spodní části klece vůbec nechce má tam větve a ve spodní části máme noviny a paní před námi tam měla kočíčí písek.

31.7.2017 10:15
kareta

XXX.XXX.84.6

Bidla můžete použít s bezu topolu vrby břízy a ruzných ovocných stromu.D jedné misky dejte jemný přepraný štěrk pověste mu na mříže přírodní vymočenou a usušenou sepiovou kost. Tak a jdu spát mám po noční. At se daří s Karlem.

31.7.2017 10:16
janau.

XXX.XXX.162.61

kacii21 napsal(a):
Děkujeme ano papouška pouštíme každý den včera byl skoro půl dne snami v obyváku
děkujeme za radu v kleci už má víc místa dost udělali jsme to tak jak je tady psáno.. ale problem je v tom že on do spodní části klece vůbec nechce má tam větve a ve spodní části máme noviny a paní před námi tam měla kočíčí písek.

Ty noviny mu mohou vadit, je to změna, kterou nemusí snášet dobře, každá změna ho může stresovat, zvlášť, pokud se jedná jeho obydlí..

31.7.2017 10:17
kareta

XXX.XXX.84.6

Až bude mít hlad tak sleze i na spodek klece.To ho donutí.Ty větve na okus mu dejte nahoru bude si na ně kálet.

31.7.2017 10:19
kacii21

XXX.XXX.40.22

Děkujem určitě tak s přítelem učiníme.
dobře takže mu pořídim taky ten kočiči písek.

31.7.2017 10:37
janau.

XXX.XXX.162.61

kacii21 napsal(a):
Děkujem určitě tak s přítelem učiníme.
dobře takže mu pořídim taky ten kočiči písek.

Klidně mu ty noviny můžete na dno dávat, ale než budete mít jistotu, že už je u vás v novém prostředí zabydlený, bych s jakoukoliv změnou v jeho kleci postupovala velmi obezřetně, je to zatím jeho jediné útočiště. Až budete na stopro vidět, že je uvolněný, je mu s vámi dobře, že ho nic netrápí, pak bych postupně řešila i s přidáváním nových věcí do klece. Jinak ale souhlasím, že méně je někdy více, některé věci bych mu z té klece odstranila..
Nebojte, když budete papouška pozorovat a navážete s ním ten správný kontakt, klidně zatím jenom přes klec, poznáte, kdy se cítí už dobře a je mu s vámi fajn. Chce to všechno čas a opravdu nic zbytečně neuspěchat..

31.7.2017 18:12
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kareta napsal(a):
Bidla můžete použít s bezu topolu vrby břízy a ruzných ovocných stromu.D jedné misky dejte jemný přepraný štěrk pověste mu na mříže přírodní vymočenou a usušenou sepiovou kost. Tak a jdu spát mám po noční. At se daří s Karlem.

Jen se souhlasně připojím k těm bidlům.
Máte za ty peníze co asi stála pěknou klec. Pro papouška je důležitější, co je v ní. Ta soustruhovaná bidla z tvrdého dřeva, co se s ní prodávají jsou z hlediska papouška k ničemu. Pro chovatele nebo spíš držitele super. Rychle se umyjí, nemusí hledat další, vydrží roky.
Volte z přírody, jak Vám doporučuje vzýše a různé průměry, ale i na těch z obchodu bude žít.
To je věc smýšlení každého chovatele. I na Špilberku v podzemí lidé přežívali.
Ale někdy můžete dělat zázraky a stejně se zase oškube. Nevím proč?.

Přidejte reakci

Přidat smajlík