Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

asnipetr

31.7.2017 13:43
asnipetr

XXX.XXX.116.7

Zdravím diskutéry!

Chtěl bych se optat a nechat si případně doporučit, čím se dá vylepšit jídelníček pro ptáky v klecích. Zajímají mě hlavně kanáři, ale může být inspirující i krmení pro jiné druhy.

Mám vyzkoušeno:
smetanka - pampeliška odkvetlá
jitrocel - klasy
laskavec
ježatka kuří noha - "nepravé proso" - laty
bér (Settaria)

No a trochu váhám, zda zkusit: četl jsem někde tady, že lze nabídnout černobýl (asi myšleno pelyněk - obávám se toxicity) a z ústního podání i zlatobýl (ale to může být omyl).

Co vy na to, co dalšího? Sezóna vrcholí, tak ať to letos vyzkouším(e).
Díky za rozšíření obzorů.
Petr.

31.7.2017 15:48
were

XXX.XXX.220.250

asnipetr napsal(a):
Zdravím diskutéry!

Chtěl bych se optat a nechat si případně doporučit, čím se dá vylepšit jídelníček pro ptáky v klecích. Zajímají mě hlavně kanáři, ale může být inspirující i krmení pro jiné druhy.

Mám vyzkoušeno:
smetanka - pampeliška odkvetlá
jitrocel - klasy
laskavec
ježatka kuří noha - "nepravé proso" - laty
bér (Settaria)

No a trochu váhám, zda zkusit: četl jsem někde tady, že lze nabídnout černobýl (asi myšleno pelyněk - obávám se toxicity) a z ústního podání i zlatobýl (ale to může být omyl).

Co vy na to, co dalšího? Sezóna vrcholí, tak ať to letos vyzkouším(e).
Díky za rozšíření obzorů.
Petr.

Ptačinec žabinec, všechno obilí z pole v jakékoliv zralosti, semena trav z louky, jablko, červená a černá (aronie) jeřabina, červená řepa, mrkev, květy a semena aksamitníku - afrikán, maliny, ostružiny, jahody. Prostě co není jedovaté pro ptáky můžou vše. Záleží co se naučí brát nebo to co jim chutná.

černobýl a zlatobýl bych nedával stejně jako bylinky typu mateřídouška, máta, oregáno, bazalka atd. Ale to je jen můj názor..

31.7.2017 17:44
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Všichni Vám dobře poradili.
Pelyňku černobýlu se nebojte, dejte celé trsy s tvořícími se semeny. Zkuste měsíček. Po opadání okvětních lístků se tvoří semena. Všicni ptáci se na to vrhají. Mám obrovský záhon. Nasbírání dvou dlaní je chvilka. Berou papoušci od žaků, amazoňanů, neofémy a ostartní australští ploskoocasí.
Je to léčivá rostlina, sice na to, co nás u papoušků příliš netrápí, ale nezralá semena jsou vždy plus.

Přidejte reakci

Přidat smajlík