BaruBaru
XXX.XXX.148.187
Na balkone nam dnes ve Stodulkach v Praze pristala andulka. Mozna by se nechala i chytit, ale kam potom s ni? Klec doma nemam, stmiva se, doma ji mit dele nez do zitrka nemuzu. Na podlahu balkonu jsem dala misku s vodou a trosku slunecnicovych seminek. Jak jinak ji muzu pomoct?
BaruBaru
napsal(a):
Na balkone nam dnes ve Stodulkach v Praze pristala andulka. Mozna by se nechala i chytit, ale kam potom s ni? Klec doma nemam, stmiva se, doma ji mit dele nez do zitrka nemuzu. Na podlahu balkonu jsem dala misku s vodou a trosku slunecnicovych seminek. Jak jinak ji muzu pomoct?
Zkuste vyfotit, radil bych odchytit a dát sem do inzerce alespoň darovat. venku dříve či později chcípne hlady-v zimě určitě nebo se stane potravou nějakého dravce.
Ještě ji máte doma? Já jsem taky ze Stodůlek, z Britské čtvrti, nejste někde poblíž? Mám doma náhradní klec, domů bych si ji brala nerada, protože mám dva senegalské papoušky, tak aby něco nechytli, ale dočasně na balkoně ano. Třeba si ji někdo vezme, když dáme inzerát. Venku jí budou napadat ptáci a potravu si asi nenajde...
Ptáci ji napadat nebudou, klidně se přidá k hejnu vrabců a potravu si aspoň do zimy určitě najde. I když je pravda, že dnes je tráva posekaná až na kořínky a ptáci nemají kde se nakrmit. Před pár lety mi soused otevřel voliéru s ptáky a diamantový holoubek se pohyboval v ulici celé dva měsíce, kde se napil a co zobal, to nevím, ale když jsem ho odchytil pomocí samičky tak byl v dobré kondici. A slunečnici bych jí nedával, pokud není navyklá tak si ji nevezme. Dejte jí raději proso drobnější semena.