Vosy a reakce papoušků.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2017 21:01
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Mám tříletou samici Alexandra a až dosud bylo vše v pořádku, ale během tří dnů se oškubala, kamarád říká že se nudí, ale Já jsem vypozoroval že je nervozní z vos, dávám do výletu jablka, má je moc ráda, ale když jsou na něm vosy okamžitě s křikem uletí do vnitřního záletu a už nevyletí, dal jsem jí jablko tam, ale vosy ho opět našly, a samice se škube zase.porad´í někdo co dělat. .Jablka už nedávám, ale je to škoda.

5.8.2017 21:54
prodavac

XXX.XXX.142.1

Horák lutino napsal(a):
Mám tříletou samici Alexandra a až dosud bylo vše v pořádku, ale během tří dnů se oškubala, kamarád říká že se nudí, ale Já jsem vypozoroval že je nervozní z vos, dávám do výletu jablka, má je moc ráda, ale když jsou na něm vosy okamžitě s křikem uletí do vnitřního záletu a už nevyletí, dal jsem jí jablko tam, ale vosy ho opět našly, a samice se škube zase.porad´í někdo co dělat. .Jablka už nedávám, ale je to škoda.

Nedavat po dobu vyskytu vos ovoce, ale to te kluku muze napadnout, to není prece zadna veda.

6.8.2017 08:57
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Chyba není u vos, asi je nějaká nervózní, létaly mi vosy na moučné červy a odnášely si je jako vrtulník a žádný papoušek ani droboť si jich nevšímali. Možná měla nějaký špatný zážitek v minulosti. Občas zalétne do voliéry i čmelák a ten je podstatně větší a také jsou v klidu.

6.8.2017 10:05
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Už nedávám ovoce, asi máte pravdu se špatným zážitkem, koupil jsem ji ochočenou před dvěma roky a ostatním papouškům vosy nevadí, jinak děkuji za reakce.Jirka.

6.8.2017 12:51
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Teď je dobré nahradit ovoce zeleným krmením, žabinec, listy pampelišky, čekanku nebo různé bobule, už začínají zrát jeřabiny a některé druhy skalníků.

6.8.2017 16:07
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

corvuscorax napsal(a):
Teď je dobré nahradit ovoce zeleným krmením, žabinec, listy pampelišky, čekanku nebo různé bobule, už začínají zrát jeřabiny a některé druhy skalníků.

Ano, dávám černý jeřáb, jeřabiny, pampelišku, mrkev a borůvky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík