Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2017 06:57
bezkomentare

XXX.XXX.142.1

To vis ze chova.

6.8.2017 12:38
zbosace

XXX.XXX.28.53

To práve nevim. Ty jo?

6.8.2017 14:31
Tato Vovo

XXX.XXX.155.115

Hm no hrdlicka diva to nie je aj ked vela ludi nevie ani ako vyzera, aky je to druh?

Moruša

6.8.2017 15:03
Moruša

XXX.XXX.229.121

Tato Vovo napsal(a):
Hm no hrdlicka diva to nie je aj ked vela ludi nevie ani ako vyzera, aky je to druh?

Neviem či sa mýlim, ale podľa mňa na fotke z pravej strany 4 a 5 hrdlička je polná.

6.8.2017 15:21
atobajus

XXX.XXX.195.189

Tato Vovo napsal(a):

Hrdlička kropenatá, latinsky Streptopelia nebo taky Spilopelia chinensis.

6.8.2017 15:22
Tato Vovo

XXX.XXX.155.115

Polna isto nie, to by zadavatel neriesil polnu - divu, ta sa bezne chova. Golier a kridla ma uplne inak sfarbene.

Moruša

6.8.2017 16:25
Moruša

XXX.XXX.229.121

Tato Vovo napsal(a):
Polna isto nie, to by zadavatel neriesil polnu - divu, ta sa bezne chova. Golier a kridla ma uplne inak sfarbene.

Máte pravdu lesná nieje z prava 1,2,3, a 6, foto 4 a 5 z prava pripomína mladú lesnú hrdličku.

6.8.2017 17:06
zbosace

XXX.XXX.28.53

Aha, zabudol som napísať- Streptopelia suratensis. Neviem či je to podľa nového delenia správne, ale kedysi poddruh hrdličky perlokrkej- S.chinensis.

6.8.2017 20:05
abogado

XXX.XXX.37.164

zbosace napsal(a):
Aha, zabudol som napísať- Streptopelia suratensis. Neviem či je to podľa nového delenia správne, ale kedysi poddruh hrdličky perlokrkej- S.chinensis.

Je to hrdlička perlokrká - čínska alebo cejlónska.
Čínske sa chovajú aj na Slovensku.

7.8.2017 09:56
zbosace

XXX.XXX.28.160

V tom je problém. Chovatelia väčšinou takto reagujú- mám hrdličky perlokrke, hovorí sa im aj čínske alebo cejlonske. A to nieje to isté. Dotaz znel na poddruh alebo možno po nejakom novom rozdelení či revízii druhu- suratensis. Situácia je asi taká ako keď niekto hľadá stehlika ssp.major. Všetci ho chovajú ale nikto ho vlastne nepozná.

7.8.2017 14:00
abogado

XXX.XXX.37.164

zbosace napsal(a):
V tom je problém. Chovatelia väčšinou takto reagujú- mám hrdličky perlokrke, hovorí sa im aj čínske alebo cejlonske. A to nieje to isté. Dotaz znel na poddruh alebo možno po nejakom novom rozdelení či revízii druhu- suratensis. Situácia je asi taká ako keď niekto hľadá stehlika ssp.major. Všetci ho chovajú ale nikto ho vlastne nepozná.

Je to spôsobené tým že chovatelia často nevedia ani presne o aký druh sa jedná čo vlastne chovajú a nie to ešte rozpoznávanie poddruhov. Zoberte si papagáje, je o nich veľa dostupných kníh, ale o hrdličkách nenájdete v češtine alebo slovenčine žiadnu knihu. Mm na mysli knihu ktorá sa venuje iba im, ich druhom a chovu. Tak isto napríklad o stehlíkoch alebo eurofaune, nájdete len sem tam nejaký článok v nejakom časopise aj to sú len povrchné informácie ktoré sa tu opisujú z jedneho článku do druhého už niekoľko desaťročí.
Dávnejšie vyšiel vo Faune članok na pokračovanie o holuboch a holubkoch ale ak si ho prečítate tiež zistite že sú v ňom len základné informácie.
Hold je málo chovateľov ktorý nechovajú papagáje a preto to takto je.

7.8.2017 16:09
zbosace

XXX.XXX.28.160

Zdravím. V dnešnej dobe je to ale paradox. V čase mojich začiatkov som si niektoré druhy len predstavoval podľa popisu v texte v 2-3 knihách ktoré sa podarilo zohnať. Dnes dáte otázku aj s perfektným obrázkom a zistíte že aj tú našu krásnu poľnú hrdličku si detailnejšie pozrel len málokto. Mal som tu dať obr.poľnej, orientalnej a temnej. Ktovie koľko by bolo reakcii. Ale aby som nemlžil. Predsa som nejakých chovateľov tohoto druhu objavil ale iba v ČR.

Přidejte reakci

Přidat smajlík