Párování alexandrů malých

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2017 03:01
Lenkok

XXX.XXX.106.2

Dobrý den,
zajímalo by mě vaše názory, ohledně chování mých Alexandrů malý. Mám jen tříletou zkušenost s tímto druhem a občas žasnu. Chtěla jsem spárovat samici a samce, poprvé se mi to nepovedlo kvůli dominanci samečka a podruhé to hned vyšlo. Po čase ale samice začala útočit a přestala mít zájem o samečka, který miluje společnost druhého papouška. Na žadonění přítele, že chce lutino, jsme koupili mládě, protože v tu chvíli jsem nemohla jiné sehnat. Sameček okamžitě se ujal mláděte a neuvěřitelně ho začal učit lozit po provaze, ukazoval mu jak se koupe ve vaničce apod. Opravdu roztomilé. Původní samice, která samečka napadala, začala po mláděti utočit, ale to tak že si na něj počkala a když bylo pod ní, tak zaútočila jak kdyby to byla myš. Za týden samice a sameček měly námluvy a mládě zůstalo na ocet a nikdo si ho nevšímá. Sedí na stromku a píská.

10.8.2017 03:25
Lenkok

XXX.XXX.106.2

Četla jsem několik článků, čtu i vaše diskuze, četla jsem i nějaké knížky, ale toto dá asi opravdu jen praxe. Myslela jsem, že je mezi samicí a samcem nadobro konec, protože se jí samec začal bát a s její přítomností nebyl ve své kůži. Teď jsou jak dvě hrdličky a žerou spolu z jedné misky. Je to snad ze žárlivosti, že nechtěla o něj přijít?
Fascinuje mě to, chtěla bych jim více rozumět.
Zajímalo by mě jaké máte vy zkušenosti, zda své ptáky také sledujete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík