dejwis458

XXX.XXX.56.88
Zdravim, potřebuji nutně radu co s našim papouchem...Máme senegalce rok a půl, neustále, ale neustále řve a vyvádí. Nikdo mu nikdy neubližil, máme dva, samice je naproso klidná, ale on je jak potrhlý až přemýšlíme nad jiným umístění, jsou ručně dokrmení a jinak jsou přítulní oba, jen co je člověk zavře do klece...on začně. Máte někdo nějaké zkušenosti jak to zmírnit, odnaučit. Nemluvím o klasickém pobrukování papouška, to opravdu ne. Je to protivný, únavný pískot, který je jasně z jeho strany provokativní...U senegalců je minimální, aby takto řvali. Nevím. kde je problém..nevím co s tím. Co odejdeme z bytu řve celej den, dokola, je slyšet na celý barák až ven...až je to vážně na hlavu...nevím co s ním...
dejwis458

XXX.XXX.56.88
dejwis458
napsal(a):
Zdravim, potřebuji nutně radu co s našim papouchem...Máme senegalce rok a půl, neustále, ale neustále řve a vyvádí. Nikdo mu nikdy neubližil, máme dva, samice je naproso klidná, ale on je jak potrhlý až přemýšlíme nad jiným umístění, jsou ručně dokrmení a jinak jsou přítulní oba, jen co je člověk zavře do klece...on začně. Máte někdo nějaké zkušenosti jak to zmírnit, odnaučit. Nemluvím o klasickém pobrukování papouška, to opravdu ne. Je to protivný, únavný pískot, který je jasně z jeho strany provokativní...U senegalců je minimální, aby takto řvali. Nevím. kde je problém..nevím co s tím. Co odejdeme z bytu řve celej den, dokola, je slyšet na celý barák až ven...až je to vážně na hlavu...nevím co s ním...
Zkuste větší klec nebo spíše voliérku, nejlíp na zahradu nebo jestli máte velký balkon. Vyházet ty provazy z klece a místo toho dávat pravidelně větve na okus ať se zabaví.
Větvě dostávají pravidelně, voliérku venkovní mají a opravdu v ní krz větvě nejsou vidět, na provazech..sama se divím spí oba dva. Rád se na kole houpe, hračky jim měníme často, neumíte si představit co toho mají, od samovýroby z přírodních větví až po nakoupené hračky a opravdu vše se snažíme přírodní...o nudě si myslím to není...ani o přítupu. Strava je pestrá, ovoce, senegal proso, piškoty, různé tyčinky..nevím samy nejsou, pravidelně je pouštíme...ven chodí..nevím co víc, omlouvám to na pubertu, samec je rok a půl starý, ale nevím...a co se týče klece...řekla bych, že vyhovuje a to jako po všech směrech. Kdybych měla řešit pouze vybavení a klec, tak to nebude nikdy na 100%, každej na to má jiný názor. Věřim, že přírodní výbava je pro ně ideál, ale jako je ručně dokrený a je v tom od mala..naopak můžou oba lézt kam htějí, procházejí se po dně...nevím no, spíš bych ráda věděla, čím to muže být...že je teď tak uječený...a do klece jde bez problémů...
Dobrý den, myslím, že klec je v rámci možností dostačující, pokud je pravidelně pouštíte, i když je možná lepší klec do šířky než do výšky, mám taky párek senegalců a myslím, že prostor v kleci na šířku lépe využijí. Nemyslím, že u toho řevu hraje roli až tak puberta, ale spíše je to tím, že se Vás snaží takto přivolat. Možná jste se mu víc věnovali, když byl mládě a on si to teď vynucuje a taky je to v povaze, každý papoušek je jiný. Každá i negativní reakce na řev papouška je pro něj vítaná, protože se mu v té chvíli věnujete. Takže pokud zakřičí a Vy na něj taky, zafixuje si, že to má odezvu a podobně. Řešení je několik. Nereagovat na křik. Dát mu nějakou novou hračku, odejít a pokud je hodný, hraje si a nekřičí, tak se vrátit a odměnit ho - vzít ho z klece, pohladit, dát mu něco dobrého. Funguje to, ale trvá to dlouho. Další možnost je papouška unavit fyzicky i psychicky něčím nečekaným, vzít ho z klece na ruku a jít s ním třeba na prohlídku po bytě do jiných místností, kam jindy nemá přístup, naši papoušci s oblibou nakukují do otevřených skříní atd. - jsou prostě zvědaví. Pak je dobré naučit je na zavolání létat na ruku, mít v ní něco dobrého a létáním se papoušci fyzicky unaví. Další možnost je nedávat jim dobroty (piškoty atd) do misky, dají se sehnat hlavolamy, do kterých se jim dobroty dají a oni musí využít inteligenci, aby něco dobrého z hlavolamu dostali a tím se zabaví. Já jsem mým papouškům dala na hraní čistou papírovou krabici, do které jsem vystříhala dvířka a okénka a oni si tam prolézají a zabaví se tím třeba hodinu. Dá se vyzkoušet plno věcí, než ho dávat pryč, byla by to škoda, když jsou na sebe zvyklí...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
zlatna
napsal(a):
Dobrý den, máme senegalce 10 let. Má krásnou velkou volieru a vše co potřebuje. Začal nás terorizovat. Jsme rozhádaná celá rodina. Poradíte někdo?
Rozvod nebo ustupek a prodat. nevim co na to chcete napsat,kazdy dospely clovek se musi umet rozhodovat sobestacne a na takove otazky co jich je zde z 90%celkem zbytecne.
Už Vám zde poradili,
já jen dodám, že z vašeho dotazu nevím, třeba jsem méně chápavý,
1. Jestli máte senegalce rok a půl starého a od mláděte ho chováte, nebo
2. Máte ho rok a půl a je starší, nebo
3. Je rok a půl starý a máte ho krátkou dobu.
Je hlasitý / já bych to nenazýval řevem/ jen když jsou samotní bez Vás, jak píšete nebo i volně puštěný sám v místnosti ? Problém může mít mnoho příčin a jen Vy víte, co by to asi mohlo způsobovat. Jinak jsou to zde jen akademické, mnohdy dobře míněné, ale nepoužitelné rady. Sama píšete, že křičí jen ho dáte do klece, nebo když odejdete z bytu. Pak je jedna z příčin křiku jasná. Kdy to terorizování, používáte silných slov, začalo?
Ono se to musí vidět a slyšet na vlastní uši. Může být úplně jinak.
zlatna
napsal(a):
Dobrý den, máme senegalce 10 let. Má krásnou velkou volieru a vše co potřebuje. Začal nás terorizovat. Jsme rozhádaná celá rodina. Poradíte někdo?
Myslím, že aktuální dotaz zní takto - viz citace výše, zbytek je stará diskuze.
Takhle nelze nic poradit, málo informací.
Moudivláček
napsal(a):
Už Vám zde poradili,
já jen dodám, že z vašeho dotazu nevím, třeba jsem méně chápavý,
1. Jestli máte senegalce rok a půl starého a od mláděte ho chováte, nebo
2. Máte ho rok a půl a je starší, nebo
3. Je rok a půl starý a máte ho krátkou dobu.
Je hlasitý / já bych to nenazýval řevem/ jen když jsou samotní bez Vás, jak píšete nebo i volně puštěný sám v místnosti ? Problém může mít mnoho příčin a jen Vy víte, co by to asi mohlo způsobovat. Jinak jsou to zde jen akademické, mnohdy dobře míněné, ale nepoužitelné rady. Sama píšete, že křičí jen ho dáte do klece, nebo když odejdete z bytu. Pak je jedna z příčin křiku jasná. Kdy to terorizování, používáte silných slov, začalo?
Ono se to musí vidět a slyšet na vlastní uši. Může být úplně jinak.
Terorizoat použila zlatna ne Vy, přehlédl jsem to.