Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

leny77

17.8.2017 11:04
leny77

XXX.XXX.144.116

Dobrý den má někdo zkušenost s tímto krmivem. https://www.krmivovitezu.cz/EXTRUDOVANE-KRMIVO-c29_0_1.htm.

17.8.2017 13:31
lupus4

XXX.XXX.117.11

Je.li to vyráběno TEPELNOU extruzí, tak je to na 3 věci a ani jedna z nich není pro ptáky

leny77

17.8.2017 15:27
leny77

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):
Je.li to vyráběno TEPELNOU extruzí, tak je to na 3 věci a ani jedna z nich není pro ptáky

Ano tepelnou extruzí, stejně jako např Quiko Rusk. Mužete mě nějak vysvětlit váš názor.Děkuji.

17.8.2017 16:02
saola

XXX.XXX.166.67

Vámi odkazované extrudované plodiny jsou určeny jako krmení pro jatečná zvířata, drůbež, eventuelně koně. Rozhodně se nejedná o krmení pro exotické ptacrvo.

17.8.2017 17:39
lupus4

XXX.XXX.52.11

leny77 napsal(a):
Ano tepelnou extruzí, stejně jako např Quiko Rusk. Mužete mě nějak vysvětlit váš názor.Děkuji.

Bioaktivní látky se znehodnocují již při teplotě od 40 stupňů.
Touto vysokou teplotou je kromě bílkovin, enzymů a tuků velká část, přírodních vitamínů, stopových prvků a minerálních látek poškozena, zničena nebo spečením uzavřena (biologicky nevyužitelná).
Výrobcům termicky extrudovaných krmiv po teplotním znehodnocení přírodních vitamínů a ostatních bioaktivních látek tedy nezbývá, nežli do svých krmiv následně přidat umělé vitamíny a minerálních látky, které kromě marketinku (hra na hodně vitamínů) mají úlohu krmivo konzervovat. Většina výrobců krmiv nakupuje a do svých krmiv přidává dnes již standardizovanou směs těchto syntetických vitamínů (premixy).

To platí obecně pro veškeré granule vyráběné tep. extruzí
a je úplně jedno zda jde o granule pro psy, kočky, ptáky či plazy...
halt chemie smajlík

leny77

17.8.2017 18:25
leny77

XXX.XXX.144.116

saola napsal(a):
Vámi odkazované extrudované plodiny jsou určeny jako krmení pro jatečná zvířata, drůbež, eventuelně koně. Rozhodně se nejedná o krmení pro exotické ptacrvo.

A na to jste přišel/la prosím jak?

leny77

17.8.2017 18:29
leny77

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):
Touto vysokou teplotou je kromě bílkovin, enzymů a tuků velká část, přírodních vitamínů, stopových prvků a minerálních látek poškozena, zničena nebo spečením uzavřena (biologicky nevyužitelná).
Výrobcům termicky extrudovaných krmiv po teplotním znehodnocení přírodních vitamínů a ostatních bioaktivních látek tedy nezbývá, nežli do svých krmiv následně přidat umělé vitamíny a minerálních látky, které kromě marketinku (hra na hodně vitamínů) mají úlohu krmivo konzervovat. Většina výrobců krmiv nakupuje a do svých krmiv přidává dnes již standardizovanou směs těchto syntetických vitamínů (premixy).

halt chemie smajlík

Děkuji za odpověd. Ale pro mě moc zaobalená do něčeho co je dnes v modě, přesto moc děkuji a zkusím se zeptat někde jinde a hlavně na OSOBNÍ zkušenost- výsledky.

leny77

17.8.2017 18:32
leny77

XXX.XXX.144.116

saola napsal(a):

Odpověd opravdu na urovni asi nejste vubec chovatel, když neznáte složení krmiva pro ptactvo, papoušky. A vubec bych se nedivil kdyby jste někomu doporučil Ivomec_také pro skot že? Tak příště prosím věcně a nebo vůbec.

leny77

17.8.2017 18:36
leny77

XXX.XXX.144.116

lupus4 napsal(a):

halt chemie smajlík

Jen pro uplnost jde mě hlavně o rostlinou bílkovinu.

17.8.2017 18:37
lupus4

XXX.XXX.52.11

leny77 napsal(a):
Děkuji za odpověd. Ale pro mě moc zaobalená do něčeho co je dnes v modě, přesto moc děkuji a zkusím se zeptat někde jinde a hlavně na OSOBNÍ zkušenost- výsledky.

Ale pro mě moc zaobalená do něčeho co je dnes v modě,

chemické zákony na módu kašlou

17.8.2017 18:41
saola

XXX.XXX.166.67

No, tak se nedivtesmajlík
Je to diskuze, takže byste se měl smířit s tím, že někdo má nedej Bože jiný názor. Ohledně krmení papoušků (a ostatně i jiných nedomestikovaných zvířat) zastávám názor, že by se složení a pestrost jejich krmné dávky měly přibližovat co nejvíce přirozeně přijímanému krmení a považuji za zbytečné používat ke krmení takovou formu potravy, která prošla dle mě zbytečnou technologickou úpravou - v tomto případě tepelnou extruzí.

17.8.2017 18:43
saola

XXX.XXX.166.67

leny77 napsal(a):
Jen pro uplnost jde mě hlavně o rostlinou bílkovinu.

Rostlinné bílkoviny se dají v krmné dávce navýšit i jinými zdroji než extrudovanými produkty, ale bylo by fajn, pokud byste se více rozepsal/a, o krmnou dávku jakého živočišného druhu se konkrétně jedná.

17.8.2017 20:51
animal manual

XXX.XXX.142.1

saola napsal(a):
Rostlinné bílkoviny se dají v krmné dávce navýšit i jinými zdroji než extrudovanými produkty, ale bylo by fajn, pokud byste se více rozepsal/a, o krmnou dávku jakého živočišného druhu se konkrétně jedná.

Jedna se o andulky

Přidejte reakci

Přidat smajlík