Na Flóře bude nová burza. Ti co chtěli lepší podmínky tak je budou mít až na parkování to bude podle mě stejné jako v Přerově. Více na www.ptacitrhy.cz.
Zdravím, chystáte se někdo do Olomouce?
Jsem zvědavý na podmínky nové burzy. Po dohodě mohu přivézt amadina diamantová chovný pár / 2015 /, letos 2 hnizda 4 a 3 mladé / s diamantkami končím nemám na ně prostor - toto je poslední pár - cena 1000Kč/, dále mohu vzít AG 3,0 - 2x červenohlavý a jednou žlutohlavý přírodní.
moudrosek@seznam.cz
Chovu zdar.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nešťastný termín, spousta chovatelů bude na burze ve Zwolle
canar
napsal(a):
Zítra budu ve Zwolle, ale na listopadový termín se rád přijedu podívat.. už jen proto abych pořadatele svou maličkostí podpořil. Myslím, že již delší dobu situace s burzami u nás volá po experimentu se sobotním termínem. Jsem rád, že v Olomouci sebrali odvahu a držím jim palce..
Ještě by možná bylo správné zkusit dát začátek burzy od 7:00 hodin.
Můžu vzít papoušky zpěvavé:
Kr.17:
2,0 modrý/straku, skořici?...500, -/ks
1,0 modrý pallid/straku, opalin...400, -
0,1 modrý pallid/straku...400, -
0,2 modrá skořicová straka ADM...600, -/ks
0,1 modrá skořice/straku...500, -
Kr.16:
1,1 modrá straka/pallid x modrá pallid opalina...800, - (chovný pár, možno i jednotlivě 500/ks)
1,0 tyrkysový/straku?oranž? v chovu nevyužitý...800, -
Kr.14
1,0 modrá straka...500, -
tel.: 724 23 65 68.

Na první burzu bohužel nemohu ale na další pojedu je otázka času kdy se to rozjede, krásné prostředí, Kromcl také určití lidé shazovali a tet nejlepší burza v CZ.Olomouc půjde ve stejních šlépjejích a Přerov bohužel ve šlépjejích U.Hradiště, bohužel.Na jednu stranu stoho nemám radost ale tak to je.
Prostředí (světlo vzduch stojany ) za mě super, jen mě mrzelo že přišlo tak málo lidí(s čím souvisí i výběru druhů ptáků), věřím že se do budoucna zlepší.
Prodejci zrnin atd. tam byli (taky věřím že jich bude více v budoucnu).
Potkal jsem tam i pár obchodníků, kteří neprodávali, spíš si oťukávali místo co a jak.
Parkování zatím ok, až bude narváno nevím nevím, Šantovka je docela kus od pavilonu A( pro mě).
Jinak koupil jsem vše co jsem chtěl, já jsem spokojený.
Jediná drobnost, po ránu mi vyhládne, našel jsem jen jednoho prodejce chlebíčků (výborné), do budoucna bude výběr jídla snad větší, člověk je zhýčkaný z Přerova.
Za mě pořadatelům děkuji a držím palce do budoucna ať se to pomalu rozjede, radost mi udělal termín burzy na sobotu, je pravda že jako začínající burza by mohla začínat od osmi, lidé by si zvykli.
Konečně jsem jel s novým peřím v přenoskách domů s pocitem, že druhý den nemusím do práce a budu celý den koukat do beden (neděle) :-D
S pozdravem, JT.

JT01
napsal(a):
Prostředí (světlo vzduch stojany ) za mě super, jen mě mrzelo že přišlo tak málo lidí(s čím souvisí i výběru druhů ptáků), věřím že se do budoucna zlepší.
Prodejci zrnin atd. tam byli (taky věřím že jich bude více v budoucnu).
Potkal jsem tam i pár obchodníků, kteří neprodávali, spíš si oťukávali místo co a jak.
Parkování zatím ok, až bude narváno nevím nevím, Šantovka je docela kus od pavilonu A( pro mě).
Jinak koupil jsem vše co jsem chtěl, já jsem spokojený.
Jediná drobnost, po ránu mi vyhládne, našel jsem jen jednoho prodejce chlebíčků (výborné), do budoucna bude výběr jídla snad větší, člověk je zhýčkaný z Přerova.
Za mě pořadatelům děkuji a držím palce do budoucna ať se to pomalu rozjede, radost mi udělal termín burzy na sobotu, je pravda že jako začínající burza by mohla začínat od osmi, lidé by si zvykli.
Konečně jsem jel s novým peřím v přenoskách domů s pocitem, že druhý den nemusím do práce a budu celý den koukat do beden (neděle) :-D
S pozdravem, JT.
Ano tak to je sobota je super.
calta
napsal(a):
Dnes jsem navštívil burzu a myslím že se vydařila. Hala krásná dobře nasvícená, místa dostatek.Na první návštěvu asi 200 lidí.Parkoval jsem přímo u haly za 20 kč na den.Uvidíme do budoucna jak se to bude vyvíjet.
Zdravím, dnes jsem byl taky v Olomouci na burze a bylo to super, teplo světla dost i místa, doufám že příště 25.11. přijede ještě víc chovatelů ať je větší výběr,
Dobrý den, Všem moc děkujeme za podporu. I když přišlo na začátek méně lidí jsme rádi, že slyšíme zatím jen chválu. Do budoucna se budeme snažit "vychytat mouchy" v podobě dřívější otvírací doby v bufetu, lepší nabídky a nějaké místo k posezení. Na burze byli i lidé z vedení výstaviště a vše jsme řešili přímo na místě Dáme i směrovky k parkovištím protože některé nebylo využito. Co mne mrzí tak prodejci kteří se přihlásili a nedojeli. např. drůbež pak ji lidé na burze hledali bohužel marně. Rovněž občerstvení mohlo být pestřejší, taktéž nedojeli.
Tak snad příště se sejdeme ve větším počtu. Prostory výstaviště jsou luxusní a je škoda je nevyužít.
Ptačí t.
napsal(a):
Dobrý den, Všem moc děkujeme za podporu. I když přišlo na začátek méně lidí jsme rádi, že slyšíme zatím jen chválu. Do budoucna se budeme snažit "vychytat mouchy" v podobě dřívější otvírací doby v bufetu, lepší nabídky a nějaké místo k posezení. Na burze byli i lidé z vedení výstaviště a vše jsme řešili přímo na místě Dáme i směrovky k parkovištím protože některé nebylo využito. Co mne mrzí tak prodejci kteří se přihlásili a nedojeli. např. drůbež pak ji lidé na burze hledali bohužel marně. Rovněž občerstvení mohlo být pestřejší, taktéž nedojeli.
Tak snad příště se sejdeme ve větším počtu. Prostory výstaviště jsou luxusní a je škoda je nevyužít.
Jenom dotaz.Nebylo by možné aby byl umožněn vstup do pavilonu i ze zadní části kam z parkovišť směřuje většina většina chovatelů aby nemuseli s přenoskami obcházet celý pavilon?
petajz
napsal(a):
Jenom dotaz.Nebylo by možné aby byl umožněn vstup do pavilonu i ze zadní části kam z parkovišť směřuje většina většina chovatelů aby nemuseli s přenoskami obcházet celý pavilon?
Problém to není, Jen hlavní vstup má pro to uzpůsobené pokladny mohou fungovat 4 najednou. V zadu budou nějaké provizorní lavice a v zimě nám holky zmrznou Východ z haly se zbožím možný je. Nějak to, ale zkusíme vyřešit.
calta
napsal(a):
Mě už tam chyběl jen stánek s grilovanými klobáskami. .Teď už je to jen o nás jestli začneme chodit ve větším počtu.
Věřím, že ano Teď to opravdu mají v rukou chovatelé.Větší počet chovatelů přiláká i prodejce klobás.
Viděli jsme plány na nový pavilón s průjezdem pro nakládku. V plánu je poschoďové parkoviště. Pokud by to vyšlo tak by to byla paráda.
Ondřej Husák
napsal(a):
Na burze jsem byl s kamarádem.
Máme to přes 2h cesty a nelitovali jsme, jak už bylo psáno snad na další termín dorazí více chovatelů.
A pro mě jakožto také chovatele ryb bylo super že jsem si mohl projít i akvatera burzu.
Tak to jsem rád, ono dost chovatelů s klecí kupovalo i na aquateře.
Ještě jsem zapomněl napsat. Klec kterou nám postavil p. Trojáček ( http://www.alugro-pro.cz/) Můžete použít na manipulaci s ptáky. (není to jen reklamní poutač) Ptáci kteří Vám uletí pak ruší čidla a docela problémově se odchytávají.
calta
napsal(a):
Mě už tam chyběl jen stánek s grilovanými klobáskami. .Teď už je to jen o nás jestli začneme chodit ve větším počtu.
Stánek je velmi doležité chlavne ked je aj alkohol. ja som zažil že zebryčka za 3-eur.bol dosť predažené kupujucí ma pozval na panáka ja reku nepijem.za hodinu vráťil a visledok bol.že 4-eur my dá za zebru ale viac nemá.dobré vysledok.
corvuscorax
napsal(a):
Já jsem koupil v KM od jednoho Slováka zebru za víc jak 10 euro a nepodělal jsem se. když se mi pták líbí tak za něj dám co kdo chce.
Vše je relativní. V říši nemá cenu se na zebru za 10 eur podruhé podívat. Opravdu pěkní ptáci začínají na 15, spíš 20 eurech kus.
Ale k tématu. Jediné čeho se obávám je to parkování. Prostory jsou samozřejmě super, to bez diskuze.
Navíc alespoň pro nás je Olomouc lépe dopravně dostupná.
hzp
napsal(a):
Vše je relativní. V říši nemá cenu se na zebru za 10 eur podruhé podívat. Opravdu pěkní ptáci začínají na 15, spíš 20 eurech kus.
Ale k tématu. Jediné čeho se obávám je to parkování. Prostory jsou samozřejmě super, to bez diskuze.
Když člověk Olomouc zná dobře, tak zaparkuje bez problému. Třeba u Terezské brány se dá dobře zaparkovat a je to cca 2 minuty přes park. Nevím jestli to tak ještě je, ale přes víkend se parkovné neplatí.
Ptačí t.
napsal(a):
Dobrý den. Chtěla bych se jen zeptat - pokud přijede hodně chovatelů se svými odchovy na prodej, kde budou prodejci krmiv a potřeb pro ptactvo, prodejci drůbeže, grilovaných klobás a ostatního zboží, které se k ptačím burzám tradičně přidávají - květiny, zelenina, ovoce, nářadí apod.? Budou k dispozici i venkovní prostory a za jakých podmínek? Děkuji za informaci. M.
miladas
napsal(a):
Dobrý den. Chtěla bych se jen zeptat - pokud přijede hodně chovatelů se svými odchovy na prodej, kde budou prodejci krmiv a potřeb pro ptactvo, prodejci drůbeže, grilovaných klobás a ostatního zboží, které se k ptačím burzám tradičně přidávají - květiny, zelenina, ovoce, nářadí apod.? Budou k dispozici i venkovní prostory a za jakých podmínek? Děkuji za informaci. M.
Jak napsal Honza výše. Budou venku. Pokud bychom naplnili celý spodek pavilónu "A" tak můžeme přidat stojany i nahoru. Pokud by i to bylo málo může být Aquatera v jiném termínu a můžeme použít pavilóny B a C. Pokud by bylo drůbeže, holubů více můžeme je přesunout do pavilónu E, popř do G, H. Prodejci občerstvení by byli venku. Prodejci krmiva v pavilónu zůstanou. Pokud by vše bylo málo tak se má místo pav.E stavět ještě jeden velký a ten by nám už stačit mohl. No a kdyby ne tak se něco vymyslí.
Munch
napsal(a):
V Kromeriži je podla vás špinave prostredie. Hlavne, že to tam mate preburzovane. V okruhu pár kilometrov tri burzy.
Kroměříž super, to bez debat. Co Vám vadí na tom, že je v okolí více burz? Přerov teď upadá, takže ve výsledku tady je jen jedna pořádná burza (Kroměříž), stejně jako na Slovensku (Nitra).
V čem je tedy rozdíl?
arnold
napsal(a):
Zdravím,
dle fotky slušná návštěva.
Co se týká parkování tak jak je uvedeno výše, víkendy jsou zdarma. Snad se to za ten týden co jsem tam byl nezměnilo.
Mám dotaz na pořadatele. Nezvažujete, pro příští rok, burzu pořádat první víkend v měsíci?
Budou tam bývat i prodejci kroužků?
Prodejci kroužků snad taky dojedou (oslovili jsme je) Termíny zatím zvažujeme, docela dost prodejců řeklo, že by jim vyhovovala i 4 sobota. První víkend jezdí někteří do Čech. (Všem samozřejmě vyhovět nedokážeme).
hzp
napsal(a):
Máte pravdu pekná zebra alebo pestunka za 20-eur.pred 10mi rokmi som dovezol holandska pekné velke po 20-eur lenže unás sa predalo len 2-3 razi do roka pritom som našťevoval minimálne 2-3razi burzi mesačne každmu sa páčili ale kupiť nie len vymeniť za dačo čo som vobec nechcel.takže málo chovaťela najdiťe čo kupi.ale čo predává to su viacerí.
Pokud se mám vrátit k tématu burza v Olomouci tak držíme palce pořadatelům. Konečně pořádá někdo burzu i v sobotu. Čistota, teplo, dostatek světla. Je vidět že ti co burzu pořádají mají zájem.Bylo vidět jak jim perfektně šlape burza pro akvaristy a teraristy která byla souběžně s ptačí. Škoda jen, že papouškáři to zabalili dříve.. Bufet určitě taky pojede, nebylo si kde dát panáčka! Co se týká parkování nebude problém, místa je kolem výstaviště dost. Za mně super, jak na burzy moc nejezdíme tak na tuto burzu jezdit budeme. Myslím že tato burza by se mohla rozhýbat, pěknější prostředí v okolí není. Snad až Kroměříž.