Dobrý den,
nedalo mi to, a pořídil jsem si před pár dny párek astrildů rudokrkých. Překvapilo mne však, že od druhého večera spí na zemi. Ještě mne napadlo, že by v tom rohu mohli mít vajíčko. Jinak jsou přes den čilí, takže předpokládám, že jim nic není. Znáte od svých astrildů rudokrkých?
Jsou v kleci s jedním párem amadin Gouldové. Šarvátky jsem žádné nepozoroval.
Děkuji a chovu zdar.
jabin2
napsal(a):
Dobrý den,
přečtěte si něco o jejich životě v přírodě a prostředí ve kterém žijí, a nebudete se pak tolik divit,
že spí na zemi.
Děkuji, mezitím jsem to četl na www.amadina-gouldove.com, ale vyskytl se další problém s tím, že je sameček načepýřený. Oproti samičce je i takový utlumenější - špatně létá, což zpočátku nebylo.
Ještě pozn. Momentálně nemůžu doma najít knihu od pana Michala Víta, v níž bych se toho zřejmě též dosti dozvěděl.
Mám tri páry dospelých astrildov červenokrkých a ani jeden nenocuje a ani nijako dlhodobo netrávi čas na zemi. Avšak mláďata po vyletení z hniezd trávili na zemi celý deň a na noc sa vracali do hniezd. Trvalo to tak 5-7dní po opustení hniezd. Pravdaže sú počas odchovu umiestnené vo voliérach. V mimochovnom období sú vo väčších bedňových klietkach, ale tam tiež nejako sa dlhodobo nezdržujú na zemi. Myslím, že to môže byť zapríčinené tým párikom guld, aj keď ich nenapadajú, tak môže byť, že sú z nich v strese, vzhľadom na to, že sú pre nich niečo nové, a neboli na nich zvyknutý. Myslím, že časom by sa to malo upraviť.
Dobrý den, děkuji oběma za příspěvky. Astrild vypadá dnes celkem dobře. Včera, když jsem mu podával hypermangan už měl sílu v křídlech a snažil se mi dostat z ruky. Taky jej bylo obtížné chytit, na rozdíl od předchozího dne.
Co se týká těch amadin Gouldové, doufal jsem, že problémy nebudou, ale někdy jsou astrildi lehce odehnáni od senegalského prosa. Větší problém jsem nezaznamenal. Klec je 80 cm dlouhá,80 cm vysoká a 60 cm hluboká.