Astrildi rudokrcí - spaní na zemi?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2017 09:43
tf

XXX.XXX.183.26

Dobrý den,

nedalo mi to, a pořídil jsem si před pár dny párek astrildů rudokrkých. Překvapilo mne však, že od druhého večera spí na zemi. Ještě mne napadlo, že by v tom rohu mohli mít vajíčko. Jinak jsou přes den čilí, takže předpokládám, že jim nic není. Znáte od svých astrildů rudokrkých?

Jsou v kleci s jedním párem amadin Gouldové. Šarvátky jsem žádné nepozoroval.

Děkuji a chovu zdar.

3.9.2017 18:29
tf

XXX.XXX.74.133

Teď se mi zdá, že je sameček načepýřený a má "zalepený" zadeček. Poradíte, jak ho případně zkusit léčit? Děkuji.

3.9.2017 19:47
jabin2

XXX.XXX.110.214

Dobrý den,
přečtěte si něco o jejich životě v přírodě a prostředí ve kterém žijí, a nebudete se pak tolik divit,
že spí na zemi.

3.9.2017 19:52
tf

XXX.XXX.74.133

jabin2 napsal(a):
Dobrý den,
přečtěte si něco o jejich životě v přírodě a prostředí ve kterém žijí, a nebudete se pak tolik divit,
že spí na zemi.

Děkuji, mezitím jsem to četl na www.amadina-gouldove.com, ale vyskytl se další problém s tím, že je sameček načepýřený. Oproti samičce je i takový utlumenější - špatně létá, což zpočátku nebylo.

Ještě pozn. Momentálně nemůžu doma najít knihu od pana Michala Víta, v níž bych se toho zřejmě též dosti dozvěděl.

4.9.2017 16:10
chajda

XXX.XXX.77.224

Zavolejte přímo panu Michalovi Vítovi.poradí vám.tel je 731917298.

4.9.2017 23:02
makusko11

XXX.XXX.38.151

Mám tri páry dospelých astrildov červenokrkých a ani jeden nenocuje a ani nijako dlhodobo netrávi čas na zemi. Avšak mláďata po vyletení z hniezd trávili na zemi celý deň a na noc sa vracali do hniezd. Trvalo to tak 5-7dní po opustení hniezd. Pravdaže sú počas odchovu umiestnené vo voliérach. V mimochovnom období sú vo väčších bedňových klietkach, ale tam tiež nejako sa dlhodobo nezdržujú na zemi. Myslím, že to môže byť zapríčinené tým párikom guld, aj keď ich nenapadajú, tak môže byť, že sú z nich v strese, vzhľadom na to, že sú pre nich niečo nové, a neboli na nich zvyknutý. Myslím, že časom by sa to malo upraviť.

5.9.2017 07:38
tf

XXX.XXX.74.133

Dobrý den, děkuji oběma za příspěvky. Astrild vypadá dnes celkem dobře. Včera, když jsem mu podával hypermangan už měl sílu v křídlech a snažil se mi dostat z ruky. Taky jej bylo obtížné chytit, na rozdíl od předchozího dne.

Co se týká těch amadin Gouldové, doufal jsem, že problémy nebudou, ale někdy jsou astrildi lehce odehnáni od senegalského prosa. Větší problém jsem nezaznamenal. Klec je 80 cm dlouhá,80 cm vysoká a 60 cm hluboká.

5.9.2017 15:53
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Nezlobte se, ale to jste měl napsat jako první, v jaké malé kleci máte dva páry ptáků a potom volat o pomoc. Já být Vašimi ptáky tak spáchám sebevraždu hned první den.

5.9.2017 16:17
tf

XXX.XXX.183.26

Nikdo nic nepáchá a jsou už celkem zžití. Už ani astrildu nepřebývají na zemi. Ještě musím dát senegalské na víc míst. U astrildu to bude asi největší část potravy. Mají ho dost, ale je jen na dvou místech.

5.9.2017 16:48
hzp

XXX.XXX.83.72

No jeví se to tak, že z těch amadin byli ve stresu a zejména samec se pořádně nenažral. Klika, že se osmělil, taky mohlo být po něm. Už jen z důvodu karantény, o dalších důvodech nemluvě není vhodné přidávat nové kusy k těm stávajícím.

5.9.2017 16:57
tf

XXX.XXX.183.26

Podle mého měl průjem. První den rozhodně žral. Ideální postup jsem zjevně nezvolil. Mimochodem i ta samička amadiny Gouldove byla nová. Je v kleci jen o den déle. Sameček je "původní".

Přidejte reakci

Přidat smajlík