Inspirace, co ještě dále můžu chovat...:)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2017 12:12
bathory

XXX.XXX.119.32

Tak jsem od našich dostala starou skříň (neodolala jsem), kterou si předělám na bednovky, do jedné ze spodních dvou o vel 60x86x40 dám přes zimu papoušíčky, do druhé uvažuju o nějaké nenáročné a bezproblémové drobotině, která by mohla v létě být ve velké volieře s aymarami (zatím nemám ale moc představu, mám zkušenost jen z hýli mexickými a líbí se mi toho moc) zbývá dořešit, co by se dalo zimovat v té větší části, která má vel.126x86x40. Ta šíře 40 cm mě dost trápí, uvažovala jsem o nějaké drobnější pyruře, arantigách nebo neofémách, ale zdá se mi to pro ně úzké...

Většinou teda postupuju obráceně, že si vyhlídnu ptáka a pak upravuju prostory, kde bude, ale bylo mi líto nevyužít této skříně a tudíž dalšího prostoru pro ptáky ... tak mě napadlo, dát podnět pro Vaši inspiraci, abych trošku zůžila výběr jak u drobotiny tak i u papoušků...

Jinak chovám už aymary citronové, pruhované, papoušíčky, pyrur rudohlavé, hýly mexické, křepelky čínské, kakariky čč, ale chtěla bych něco dalšího...

4.9.2017 12:19
miloš62

XXX.XXX.53.11

A prečo teda tú skriňu neprehlbite predsadením pletiva?

4.9.2017 12:21
bathory

XXX.XXX.119.32

miloš62 napsal(a):
A prečo teda tú skriňu neprehlbite predsadením pletiva?

Jak to myslíte? Můžete ukázat inspiraci?

4.9.2017 13:02
were

XXX.XXX.48.33

bathory napsal(a):
Jak to myslíte? Můžete ukázat inspiraci?

Prostě si ji za pomoci lati, sololitu nebo jiných desek a pletiva udělat hlubší jak potřebujete nebo jak dovolí místo. Něco jako kdybyste dala druhou skříň před tu původní a spojila je k sobě.

4.9.2017 13:14
bathory

XXX.XXX.119.32

Aha tak to mě nenapadlo. Budu muset to ale ještě pořešit kvůli statice :). Každopádně 10 cm přidání na šířku by mi dost pomohlo..

4.9.2017 14:33
were

XXX.XXX.48.33

bathory napsal(a):
Aha tak to mě nenapadlo. Budu muset to ale ještě pořešit kvůli statice :). Každopádně 10 cm přidání na šířku by mi dost pomohlo..

Klidně bych přidal i 30 cm, když to místo dovolí. A udělal bych to na celé skříní, tím by to mělo větší základnu i stabilitu.
Myslím, že některý jsou dobrá volba. Pak bych doporučil něco z astidovitych, popřípadně kanáry,. Ryzovniky, chůvičky. Hezké jsou i amadiny Gouldove nebo diamantové, ale ty ven jen v nejteplejších měsících. Spíš je to na celoroční chov doma.

4.9.2017 15:29
bathory

XXX.XXX.119.32

Nad amadinama jsem uvažovala, ale všude čtu, že jsou dost háklivé a náročné :( hodně se mi líbí i motýlci, panenky :) nebo snovači, ale ti mi příjdou moc velcí.

4.9.2017 16:16
were

XXX.XXX.48.33

Já když jsem s nimi začínal, taky jsem se toho bál. Ale musím říct, že náročné a haklive tedy nejsou. Mám je doma, kde mi teplota neklesá pod 20 st C. V zimě jim prisvicuji led páskami, krmíme směsi pro amadiny deli nature a přimícháván do toho ještě lesknice a mohar. Miluji senegalské proso a směs také naklíčuji. Mám je v bednovce 100x60x60 některé po páru některé v hejnu 8 kusů. Jsou to tišší a hezky barevní ptáčci. Agresivita žádná.

4.9.2017 22:48
miloš62

XXX.XXX.2.132

Ano myslel som to ako píše "were", ale tie nadsadené boky môžu byť aj z pletiva, nebude to také ťažké, a na boky sa dajú dat napájačky, kupelnička, dvierka, hniezne búdky... nebude to ručit prednú časť, na hornú čast LED svetlo, riešení je dosť.Dá sa tá nadsravba rieštť aj do oblúka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík