Chov selskeho kuřete Kalimero

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2017 12:13
Pipi2009

XXX.XXX.137.22

Dobrý den, obracím se s prosbou na zkušené chovatele. Jde mi o chov Kalimera, tzv. Selskeho kuřete. Chovám slepice, hempsiry a vlasky, a chtěla bych ještě něco na maso. Myslela jsem, že budu mit na maso kohoutky od hemsir, ale za posledni dva roky kvokaly pouze dvě z 22 slepic, a to letos, z nasazenych 14 vajec se nakonec vylihla pouze 3 zdravá kuřata, to je dost málo. Jde mi o zdrave maso, nekrmim zásadně žádnými granulemi. Slepice maji k dispozici 160 m2 + občas výběh do velké zahrady, zatepleny kurnik, mam jich 22 a dva kohouty. Krmim míchanicí, složenou z pšeničných otrub, vařeného hrachu a drceneho ječmene, přidávám mletý vápenec + zbytky z kuchyně. Slepice maji dost zeleného. Protože hemsiry i vlasky nekvokaji spolehlivě (a tady možná prosím další váš komentář k memu způsobu chovu, jestli dělám něco špatně ), sháním momentalne 3 kurice hedvabnicky - chtela bych je na lihnuti hempsir eventualne Kalimera. Zajímalo by mě, jestli bych v těchto podmínkách mohla přidat jeste Kalimero, a to tak, že bych si je chtěla odchovat sama. Tedy pořídit slepice a kohouta z ruznych kmenu, vejce nechat vysedět hedvabnicky. Moje otázky jsou tyto:
1) je plemeno Kalimero vhodné pro výše popsaný záměr?
2) ma nějaké specifické nároky na chov?
3) za jak dlouho dosáhne Kalimero jateční váhy a cca kolik kg můžu dosáhnout při výše uvedeném krmení?
Děkuji mnohokrát za postřehy a doporuceni předem. A omlouvam se za pravopis, píšu na tabletu... Olga.

4.9.2017 15:25
platicerus

XXX.XXX.238.250

Zdravim skuste v drubež.

4.9.2017 21:17
Pipi2009

XXX.XXX.137.22

Diky moc, popletla jsem zarazani dotazu, zkusim to napravit.o.

Přidejte reakci

Přidat smajlík