Dobrý den. pořídil jsem si čerstvě letošní kakadu růžové a chci se zeptat jestli by byla v pohodě krmná směs od Avicentry - Andulka Deluxe? Nedostávají a nedostanou žádnou slunečnici max trochu v zimě a naklíčenou, tak se ptám jestli ta výše zmíňovaná směs je vhodná?...mějte se všichni moc hezky...Roman.
romanr22
napsal(a):
Dobrý den. pořídil jsem si čerstvě letošní kakadu růžové a chci se zeptat jestli by byla v pohodě krmná směs od Avicentry - Andulka Deluxe? Nedostávají a nedostanou žádnou slunečnici max trochu v zimě a naklíčenou, tak se ptám jestli ta výše zmíňovaná směs je vhodná?...mějte se všichni moc hezky...Roman.
Kakadu růžoví jsou hodně citliví na stloustnutí a potom je problem s odchovem.Když jsem krmil průmyslově vyráběné směsi neodchovával jsem.Teď si míchám speciálně pro pět párů kakadu růžových si směsi sám a s odchovy není problem.
romanr22
napsal(a):
Vhodná je směs Avicentra dieta amazońan, je tam více komponentů než nějaká andulka delux. Kakadu není andulka o prosu a ovsu a suchém rohlíku...Krmím takto své kakady avicentrou v pohodě v případě si ji ještě sám upravím.
barp58
napsal(a):
Vhodná je směs Avicentra dieta amazońan, je tam více komponentů než nějaká andulka delux. Kakadu není andulka o prosu a ovsu a suchém rohlíku...Krmím takto své kakady avicentrou v pohodě v případě si ji ještě sám upravím.
Ještě vřele doporučuji při odchovu nakličovat suchou směs pro holuby.koupíte na každé burze a vyjde levněji. Lepší než nakličovací Avicentra. Pak uvidíte jak jim jde naklíčená červená kukuřice, nebo obyčejná pšenice.
Bartr
napsal(a):
Kakadu růžoví jsou hodně citliví na stloustnutí a potom je problem s odchovem.Když jsem krmil průmyslově vyráběné směsi neodchovával jsem.Teď si míchám speciálně pro pět párů kakadu růžových si směsi sám a s odchovy není problem.
Podělil by jste se s námi o složení Vaší směsi?
žolik
napsal(a):
70% rôzne druhy prosa,10%pohanky,10%ovos,5% ostropesterec,5 % kardy. Krvná dávka 40g na deň na páru. Do chovnej sezóny prejsť na makličené + trocha vajca.
Proč 70% různých druhů pros? Můžeme diskutovat jestli dávat tolik ovsa nebo prosa či kardi ale to není až tak podstatné co chovatel to různá odchylka ale podstatné je to vaše 70% různých druhů pros.Můžete to prosím dovysvětlit, Děkuji.
Používám podle doporučení zkušenějších tuto doma míchanou směs, není to v procentech ale v dílech, třeba kelímcích od velkého jogurtu.12 x proso,6 lesknice,3 kardi,3 oves a 3 ostropestřec, občas koupím 3kg směs pro růžáky od fy Avissed, je bohatší na druhy zrní, ale neberou ji celou, přidávám přes zimu ovocné granule, jinak když nemrzne tak navíc ovoce, milují smrkové šišky, červenou řepu, větve na okus, je toho ještě dost... také by mne ale zajímalo co přidáváte při odchovu mladých, mám mladý pár, letos snůška byla, ze 7mi vajec se vylíhli 4 mláďata, ale po cca dvou dnech úhyn, nevím proč ?, tak snad příští rok,.
Bartr
napsal(a):
Urážet se nenechám není mi to zapotřebí.Že člověk vůbec otvírá pusu aby si nějaký inteligent o něj tu pusu otírál.
Jsme sice na iFauně, kde diskuze mnohdy zabředne do nedůstojné úrovně...avšak bez urážky, jak moc smysluplné a v zájmu věci jsou Vaše příspěvky stylu "Vím, ale nepovím..."... ono to ani nemohlo dlouho zůstat bez odezvy..
Uživatel s deaktivovaným účtem

luck
napsal(a):
Nevím co se vám na jednání bartra nelíbí.Zachoval bych se stejně kdyby mi někdo nabídl že je ode mne ochoten něco odkoupit a já sám to neumím zpeněžit..Bohužel nic takového nemám ale uvědomte si pánové a dámy že ty doby kdy se radilo jen tak už dávno pominuly.
Jasně, že nemůže dát složení když je pod smlouvou a vzal za to honorář, ale už pro něj přece nemůže být problém říct konkrétní značku té směsi. Nebo i za to chce honorář?
napsal(a):
Jasně, že nemůže dát složení když je pod smlouvou a vzal za to honorář, ale už pro něj přece nemůže být problém říct konkrétní značku té směsi. Nebo i za to chce honorář?
Máte pravdu mohl by říci konkrétní značku.Ale na druhou stranu proč by to dělal? Jemu už může být jedno kolik ta dotyčná firma toho prodá.
luck
napsal(a):
Nevím co se vám na jednání bartra nelíbí.Zachoval bych se stejně kdyby mi někdo nabídl že je ode mne ochoten něco odkoupit a já sám to neumím zpeněžit..Bohužel nic takového nemám ale uvědomte si pánové a dámy že ty doby kdy se radilo jen tak už dávno pominuly.
Nikoho snad nepopuzuje, když někdo zpeněží své schopnosti. Naopak je to naprosto v pořádku a čest každému kdosi své zasloužil. Jestli skutečně někdo zaplatil za pánovo know-how a jeho mlčení, asi by u toho mělo itak zůstat. Čemu má prospět sdělení "vím, ale neřeknu.." pouze to zavání egoismem..
napsal(a):
I kdybych chtěl vám to může být úplně jedno.Ale ujišťuji vás nic takového tam není.Zachovali by jste se z převážné většiny tak všichni tak o co vám jde?
Zakladatel chtěl radu čím krmit, na foru založeném chovatelům, aby si mohli předat své zkušenosti.
Dostaly se mu rady, jak na směsi podomácku vyrobené, tak na konkretní firmu a produkt. Jen jeden chovatel, odpověděl v tom smyslu, že on je úspěšný díky své směsi ale složení neporadí. Takže příspěvek v chovatelském foru k ničem. Pochlubit úspěchem se mohl ve vláknu letošní odchovy.
Tak jako tak, zbytek reakcí bartra byly již pouhé fabulace nic víc.
Řídil bych se příště raději heslem, když nechci poradit, raději v koutě šoupu nohama.
Pro zakladatel, krmím jako základním krmivem od firmy deli nature směs č.68.
ať se daří, a nebo raději ne ať nemám konkurenci?
Doba se změnila a už tady nejste v sedmdesátých letech minulého století ve svazu chovatelů kde jste si radili a všichni jste byli plus-mínus na stejné ekonomické úrovni..Dnešní doba dopřává možnosti těm průbojnějším a ti zvyklí na rovnostářství to nemohou jaksi překousnout.Takže nevidím důvod někomu radit a když už ano tak určitě ne takhle veřejně.Někdo jako že poradí krmit deli nature směs č.68 ale to je zcestné.Prostudoval jste si někdy výživovou hodnotu zmíněné směsi k tomu co potřebují kakadu růžoví? Asi ne jinak by jste deli nature směs č.68 nemohl nikdy doporučit.
Kážete vodu, pijete víno. Přitom sám prosíte o radu
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3259924/vitaminove-doplnky
Rád se nechám od vás poučit výsledky vaší studie výživové hodnoty zmíněné směsi, a také o metabolických potřebách kakaduů.
Předem děkuji.
rafec
napsal(a):
Kážete vodu, pijete víno. Přitom sám prosíte o radu
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3259924/vitaminove-doplnky
Rád se nechám od vás poučit výsledky vaší studie výživové hodnoty zmíněné směsi, a také o metabolických potřebách kakaduů.
Předem děkuji.
Prosil jsem protože jsem nevěděl.Intenzivně jsem se tomu víc jak půl roku věnoval a zkoušel v praxi a tak dneska jsem úplně někde jinde.Věnujte se tomu také tak intenzivně a budete stejně v obraze.