Občas se tady potkáváme s příspěvky hanícími "chovatele" za různé podfuky.
Já chci dnes naopak poděkovat panu Jaroslavu Pastorkovi.
Vloni jsem od něj koupil samce papouška zpěvavého rudoprsé rubino, letos nabízí k prodeji samice. Chtěl bych nepříbuznou samici koupit, a proto jsem mu poslal číslo kroužku mého samce. Odpověď zněla: bohužel, nabízené samice jsou k vám příbuzné.
Na jednu stranu zklamání, protože kvalitní samice není vhodná, na druhou stranu velké poděkování za chovatelský přístup. Kdyby mi pan Pastorek (jakožto úspěšný chovatel kvalitních rubin) sdělil, že si jeho samici mohu v pohodě koupit, že je nepříbuzná, koupil bych a poznal bych (asi) až za rok, že je někde chyba. Kdyby mu záleželo jen na penězích za odchov, asi bych se za rok trápil, v čem je problém.
Naštěstí pořád jsou mezi námi CHOVATELÉ féroví a poctiví.
Děkuji
G. Sóky, Lipová - lázně.
SGY
napsal(a):
Vloni jsem od něj koupil samce papouška zpěvavého rudoprsé rubino, letos nabízí k prodeji samice. Chtěl bych nepříbuznou samici koupit, a proto jsem mu poslal číslo kroužku mého samce. Odpověď zněla: bohužel, nabízené samice jsou k vám příbuzné.
Na jednu stranu zklamání, protože kvalitní samice není vhodná, na druhou stranu velké poděkování za chovatelský přístup. Kdyby mi pan Pastorek (jakožto úspěšný chovatel kvalitních rubin) sdělil, že si jeho samici mohu v pohodě koupit, že je nepříbuzná, koupil bych a poznal bych (asi) až za rok, že je někde chyba. Kdyby mu záleželo jen na penězích za odchov, asi bych se za rok trápil, v čem je problém.
Děkuji
G. Sóky, Lipová - lázně.
Zdravím, je to krásné, ale zároveň smutné, protože by to mělo být tak pravidlem a je opravdu smutné, že se za takovou samozřejmost musí děkovat. Pro mě je v podstatě nepochopitelné, že by někdo prodal příbuzné ptáky s tím, že příbuzní nejsou. Nikdy bych to neudělala. A doufám, že takových chovatelů je většina!
SGY
napsal(a):
Děkuji
G. Sóky, Lipová - lázně.
Zdravím tě Gejzo, netušil jsem, že máš i papouchy
Přeju hodně úspěchů v chovu a energie v organizaci "strejdy Šéráka"
Venca N -Písek
PS. omlouvám se za OT.
eli22
napsal(a):
Zdravím, je to krásné, ale zároveň smutné, protože by to mělo být tak pravidlem a je opravdu smutné, že se za takovou samozřejmost musí děkovat. Pro mě je v podstatě nepochopitelné, že by někdo prodal příbuzné ptáky s tím, že příbuzní nejsou. Nikdy bych to neudělala. A doufám, že takových chovatelů je většina!
Dobry den,
dekovat se nemusi, podekovat je slusnost. Prave ta slusnost ke ktere se odvolavate a vzyvate pravidlem. Vychovavejme k ni sve deti.
pro zadavatele: cenim si toho ze jste si dal tu praci a obetoval cas podelit se o tuto zkusenost. Cenim si rovnez chvaleneho chovatele za to jaky je ;)
S pozdravem smidla.eu.
Nechci snižovat nijak tento příkladný chovatelský čin ale tak trochu to zavání až absurdností současných časů. Máme tu novou dobu, kdy člověk člověka odírá kde může. Nemyslím třeba v rodině i když tam to bývá v tomto případě obzvláště smutné. Poctivé chování je dnes mnohdy pokládáno za hloupost a naivitu a někdy je až pro posměch. Například při nalezení vytroušené peněženky a její následné vrácení majitelce se dostalo mému synovi posměchu od kamarádů a byl nazýván blbcem. V peněžence byla výplata mladé paní a částka tam byla asi deset tisíc korun. Paní byla samozřejmě velice ráda a moc děkovala. Syna jsme vždy vedli k poctivosti a také celá rodina tak žijeme. Syn byl ovšem vystaven za to, posměchu. Dokonce mi říkal, že neví jestli by to udělal znovu, nebot se tím prý mezi kamarády znemožnil. Nezdá se vám to strašné?
Slušnost a poctivost která by měla být naprostou samozřejmostí se ale asi už bude vyzdvihovat jako vzácný úkaz a ukázkový čin, hodný zápisu do pamětní knihy. Možná se bude i hlásit v TV, že včera v autobuse č.26, dokonce mladík pustil stařenku sednout a ani k tomu nemusel být nikým vyzván i když právě hrál na mobilním telefonu napínavou hru. Ovšem otázkou je, jestli ho kamarádi také nenazvou blbcem.
To: Venca N. - ahoj, říkal jsem si, že s tímhle nickem to musí být někdo z našich
dekovat se nemusi, podekovat je slusnost.
S pozdravem smidla.eu.
Ano, přesně toto a pouze toto jsem měl na mysli, ale byl v tom i trochu povzdech nad tím, že zdánlivé samozřejmosti až tak samozřejmé nejsou - proto veřejně a ne pouze interně (spílat se má interně, chválit veřejně).
G.Sóky.