Adéla a spol.
napsal(a):
Dobrý večer,
ještě jednou (a nejspíš ne naposled) se na Vás obracím s dotazem ohledně křepelek. Jaké rostliny jsou nejvhodnější do voliéry? Chci aby vypadala voliéra, co nejvíce přirozeně a zeleně tam bude opravdu hodně.
Budu moc ráda i za fotky.
Předem děkuji za všechny odpovědi.
Domnívám se, že se jedná o křepelky japonské, ale i kdyby to byly čínské je to jedno. Jakákoli zeleň. kterou nebudou ozobávat. Listy pampelišky a salátu sežerou. Na dekoraci jsou vhodné různé jehličnany jakýchkoli druhů i jedovatých, mahonie, chvojky atd. nebudou si jich všímat, když dostanou " trávu" a salát.
Moudivláček
napsal(a):
Domnívám se, že se jedná o křepelky japonské, ale i kdyby to byly čínské je to jedno. Jakákoli zeleň. kterou nebudou ozobávat. Listy pampelišky a salátu sežerou. Na dekoraci jsou vhodné různé jehličnany jakýchkoli druhů i jedovatých, mahonie, chvojky atd. nebudou si jich všímat, když dostanou " trávu" a salát.
Děkuji, druh jsem nezmiňovala záměrně, protože se zatím stále rozhoduji. Nejde mi tolik o vajíčka a více se mi líbí křepelky čínské. Ovšem v okolí mám jen chovatele japonských.
Nějaký jehličnatý stromeček jim tam dám určitě a ta mahonie by se mi tam také líbila.
Ještě jednou děkuji.
Křepelky ani nepotřebují moc krytí, čím víc budete mít trávy a keřů nebo stromečků ve voliéře tím méně je uvidíte. Já jsem míval ve voliéře trávu a udělali si tak šikovně hnízdo, že jsem je málem rozšlapal, když jsem odchytával králováka k prodeji. Teď mám voliéru bez trávy a hnízdí v rohu voliéry bez nějakého krytu. Letos dvě hnízda v opačném konci voliéry, někdy u dvířek a beze strachu. Berou mi moučné červy z dlaně a v přenosce jsou klidné jako želvy. Na jaře když zrývám dno voliéry chodí za mnou jako slepice a vybírají žížaly.
corvuscorax
napsal(a):
Křepelky ani nepotřebují moc krytí, čím víc budete mít trávy a keřů nebo stromečků ve voliéře tím méně je uvidíte. Já jsem míval ve voliéře trávu a udělali si tak šikovně hnízdo, že jsem je málem rozšlapal, když jsem odchytával králováka k prodeji. Teď mám voliéru bez trávy a hnízdí v rohu voliéry bez nějakého krytu. Letos dvě hnízda v opačném konci voliéry, někdy u dvířek a beze strachu. Berou mi moučné červy z dlaně a v přenosce jsou klidné jako želvy. Na jaře když zrývám dno voliéry chodí za mnou jako slepice a vybírají žížaly.
Děkuji. Já budu mít právě tuhle voliéru jen pro okrasu, tak chci, aby to nějak vypadalo. A také, aby to co nejvíce napodobovalo přirozené prostředí křepelek.
eli22
napsal(a):
Ještě bych dodala, že pokud budete mít hodně rostlin a budete mít odchov, tak je velké nebezpečí, že se tam prckové ztratí. Já před líhnutím úplně vyčistím prostor, aby neměly žádnou překážku a měly přehled v prostoru. Mluvíme-li tedy o křepelkách čínských.
Popeliště s pískem mít budou, šlo mi jen o ty rostliny.
Plánuji zatím pořídit jen samičky, ale moc děkuji.
Doporucoval bych k tem 3 slepickam 1 kohoutka když bude jeden na 3 tak je neoskuba a ta agresivita se obevuje v dobe hnizdeni ale moji kohotci krmí mlade více nez samicka kdyby tomu bylo jinak tak ho dam pryc dokud mladata nevyrostou. prikladam foto voliery s krepelkama.
To je blbost, křepelky jsou v páru, to nejsou bažanti. Jeden kohoutek se třemi slepičkami zblbne a pak se nestará o nic. Sežeňte si křepelky odchované pod slepičkou a uvidíte, že z nich budete mít jen radost. Mám je už spoustu let a nikdy se mi nestalo, že by kohoutek kloval samičku nebo zabíjel malé křepelky. Naopak občas sedí i na hnízdě, když se jde slepička třeba napít nebo nazobat a když se vylíhnou mladé tak okamžitě přebírá asi polovinu kuřat a stará se společně se slepičkou. Podle toho kolik jich mají. Když je jich 5 nebo 6 tak jenom "přicmrndává", ale když mají 11 nebo 12, tak vždycky pomáhal se zahříváním. A v každé voliéře mějte jen jeden pár, jinak se kohoutci dokáží zabít.
andulka9
napsal(a):
Doporucoval bych k tem 3 slepickam 1 kohoutka když bude jeden na 3 tak je neoskuba a ta agresivita se obevuje v dobe hnizdeni ale moji kohotci krmí mlade více nez samicka kdyby tomu bylo jinak tak ho dam pryc dokud mladata nevyrostou. prikladam foto voliery s krepelkama.
Prosím Vás, co to tady radíte. Křepelky čínské chovat pouze po párek, v žádném případě víc samiček ani samečků. Vždy v páru. Pokud budou ochováni pod rodiči, budou se o malé starat vzorně oba dva. A ještě se chci zeptat, jakým způsobem Vám krmí kohoutek malá kuřátka?
andulka9
napsal(a):
Jen 4 nechci. Jak už jsem psala počítám minimálně se šesti. A dávat kohoutka pryč se mi také nechce, právě proto jen slepičky. Za fotky moc děkuji.