Šlo by chovat 1. voliéře více druhů papoušků ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2017 18:44
Honza H.

XXX.XXX.153.249

V budoucnu plánuji viliéru o velikosti výška 2m, šířka 3m, délka 4,5m. Šlo by v této voliéře chovat pospolu 1 pár králováků,1 pár horských,1 pár nádherných,1 pár červenokřídlích 3 páry korel a 6 párů andulek?

21.9.2017 19:41
sahulalukas

XXX.XXX.211.243

Honza H. napsal(a):
V budoucnu plánuji viliéru o velikosti výška 2m, šířka 3m, délka 4,5m. Šlo by v této voliéře chovat pospolu 1 pár králováků,1 pár horských,1 pár nádherných,1 pár červenokřídlích 3 páry korel a 6 párů andulek?

Dobrý den

Takové to složení je ukrutný guláš. Nejprve si přečtěte v nějaké knize, raději né na internetu, nároky na chov těchto papoušků.

Králováci ve společnosti jiných ptáků budou strádat. Červenokřídlý jsou velmi agresivní a budou ostatní napadat. Nádherní a horáci se budou mezi sebou křížit. Jediné ok budou tak ty korely a andulky.

Z toho co jste vypsal bych se pustil do jedné ze dvou možností:
1) Rozdělit na 3 voliéry po metru, a chovat v každé po jednom páru z prvních 4 druhů co jste vypsal.
2) 1 pár horských nebo nádherných jeden pár korel a ty andulky - to by mohlo relativně fungovat.

Platí že méně je více

Chovu zadar L.P.

21.9.2017 19:43
sharon

XXX.XXX.144.236

Honza H. napsal(a):

Ešte tam skúste napchať aj 120 l akvárko, aby sa mali kde kúpať + 10 ks prepelice japonské JUMBO a máte postarané o vyčistenie spopdku voliery

21.9.2017 19:52
were

XXX.XXX.48.33

Dobrý vtip. Ha ha. No spíš k pláči, ze někdo nad tím reálné uvažuje. Je to 26 ptáků a to bez odchovu. A to není řeč o tom že se nesnesou a půjdou si po krku. Na toto osazení by jste potřeboval mnohem širší a delší voliéru než plánujete. Toto je tak na 3 páry papouška horského. Víc nic.

21.9.2017 21:09
Honza H.

XXX.XXX.153.249

Jeden můj známý měl podobné složení papoušků v jedné voliéře a náramně mu to fungovalo a vyváděli mláďata.

21.9.2017 21:26
sahulalukas

XXX.XXX.211.243

Honza H. napsal(a):
Jeden můj známý měl podobné složení papoušků v jedné voliéře a náramně mu to fungovalo a vyváděli mláďata.

Pak toto vlákno nemá smysl... Reakce známý to tak má v jedné voliéře, jeké voliéře, jako to skládal, kolik a čeho odchovává atd...

Já vám povím jedno podobný risk bych nezkoušel ani za zlaté prase. A vy máte už jen dvě možnosti, na tento, podle mě, hloupý pokus zapomenout a nebo se poraďte se známým a nemudrujte tady na ifauně.

Omlouvám se za příkrý komentář ale takových to vláken je tu bambilión a vždy to končí stejně...

L.P.

22.9.2017 05:34
pterodactyll

XXX.XXX.190.103

Doporučuji studium chovu. Jeden známí má, je strašně málo.
Také Vám asi neřekl o kolik ptáků přišel.
Tyto experimenty zavání týráním zvířat.
Přirovnal bych to k psím zápasům a ty jsou pokud vím zakázány.
Radí Vám tu dobře, ale jak to vypadá, Vy si to budete muset vyzkoušet.

22.9.2017 08:19
budulíný

XXX.XXX.53.50

A proč to, známý" zrušil?

22.9.2017 09:16
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Měl jsem králováky vedle červenokřídlých v sousední voliéře a v době hnízdění si šli po krku, musel jsem je dát ob jednu voliéru. Je mezi nimi droboť a je klid. Přes zimu jsou společně na půdě a v klidu, ale tolik ptáků v tak malé voliéře je přinejmenším hloupost + připočtěte jejich mladé kdyby to všechno klapalo.

22.9.2017 10:31
lupus4

XXX.XXX.20.49

Honza H. napsal(a):

náramně mu to fungovalo a vyváděli mláďata.
JPP

pro ostatní
podívejte se zadavateli do profilu a uvidíte na co se neustále ptá

...je to marný...je to marný...je to marný

22.9.2017 11:36
sahulalukas

XXX.XXX.211.6

lupus4 napsal(a):
náramně mu to fungovalo a vyváděli mláďata.
JPP

pro ostatní
podívejte se zadavateli do profilu a uvidíte na co se neustále ptá

...je to marný...je to marný...je to marný

ÁÁHA! Tak sem si prošel založená vlákna... kupa (bůh ví jestli existujících) voliér a šílené kombinace druhů... Teď už chápu.

Pro zadavatele: Doporučuji začít používat ucpávku proti pršení do krku. Přečíst relevantní literaturu a pak chovat. A hlavně nezaplevelovat zbytečně diskuze na netu.

Všem ostatním chovu zar L.P.

22.9.2017 14:16
Honza H.

XXX.XXX.153.249

Já jsem se pouze zeptal jestli by to šlo a pokud ne stačilo pouhé ne. A ne tady dělat z druhého blbce.

22.9.2017 16:08
milanplšek

XXX.XXX.144.38

Honza H. napsal(a):
Já jsem se pouze zeptal jestli by to šlo a pokud ne stačilo pouhé ne. A ne tady dělat z druhého blbce.

Sam ze sebe delas blbce. Kdyz to znamemu fungovalo tak si to udelej taky a nevyptavej se. Az se ti ptaci zmrzacijou a pozabijijou tak budes vylecenej. Jen tech ptaku me je lito.

22.9.2017 18:44
hzp

XXX.XXX.40.193

Člověče, co těmi neustálými dotazy šlo by chovat " tohle s tímhle", sledujete? Čekáte, až vám někdo řekne, jo, to by šlo?
Jak říká kolega - vy si klidně hubu nabijte, ale je škoda těch ptáků.

Přidejte reakci

Přidat smajlík