Seneg
napsal(a):
Dobrý den chová prosím někdo hybridy amazoňanů. A jestli ano, prosím o foto. Velmi mě to zajímá a informací je velmi málo. Děkuji.
Před mnoha léty jsem viděl křížence amaz. modročelý x amaz. žlutohlavý velký (oratrix). Opravdu krásný, velký jedinec ! ale jinak bych se spíše věnoval selekci zbarvení u amazoňanů stejného druhu než plození kříženců...i když v us (a nejen tam ) jsou kříženci arů velmi populární!
Děkuji za slušnou odpověd.No já jsem letos v létě byl v Holandsku u jednoho chovatele, který choval vějířového x modročelou.Měl jedno mládě, nádherné.Měl tam i další smíšené a odchovávající páry, za mládata čítal celkem astronomické ceny.Bohužel kvůli časové tísni i jazykové bariéře jsem se toho moc nedozvěděl.A i tady to vypadá na tajemství, know how,. Tedy kromě NNGH, ten ví vše.Je to guru, možná Jára.
Ceny papouščích hybridů jsou za našimi hranicemi posazeny trošku výš než ten dražší jedinec ze smíšeného páru co křížence plodí! Nejsem tomu nějak nakloněn, ale rozum mi říká, že pokud je papoušek v kleci v domácnosti držen jako PET mazlíček tak je úplně jedno zda je to čistý druh nebo hybrid - oba udělají stejnou radost.
mi se nejvíce líbí kříženci kakadu růžový x korela nebo růžový x inka (ale klídek, jistě do toho nepůjdu!).
Pár fotek - ukázka křížení kakaduů :
- růžové x korela
- růžový x inka
- růžový x žlutolící.