Pyrura - pořídit parťáka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.9.2017 13:10
Zdenka 2

XXX.XXX.181.27

Ahoj, zdravím všechny nadšence těchto úžasných papoušků. Ráda bych se poradila s Vámi, zkušenějšími chovateli. Mám doma půl roku pyruru, holčičku. Je úžasná, snažím se jí věnovat, kdykoliv jsem doma, ale když jdu do práce, je mi jí líto, že je sama, tak jsem začala uvažovat, že bych jí pořídila parťáka/parťačku, přeci jenom, ve dvou se to lépe táhne smajlík Je jedno, zda jí pořídím kámošku nebo je lepší kluk? O chovu neuvažuji, jen chci, aby měla papouščího kamaráda :) A ještě jeden dotaz, někdo píše, že když měl jednoho papouška, tak byl tichý, ale když mu pořídil parťáka, tak bylo po klidu, ale to asi záleží na každém jedinci, jakou má povahu ? Ne, že by mi to nějak vadilo, ale moje sousedka moje zvířáky moc nemusí, dokonce se bojí, aby se jí moji potkánci neprokousali přes zeď k ní domu, tak jí nechci moc dráždit a snažím se být k ní ohleduplná. Moc děkuji za odpovědi, nechci udělat nějakou nerozvážnost, proto budu ráda za každou radusmajlík
.

29.9.2017 15:44
saola

XXX.XXX.166.41

Máme samce pyrury zelenolícího, stáří něco přes 1,5 roku. Pokud nejsme doma, je sám v domácí voliéře. Dále máme samce korely, cca 10 let. Opět, pokud nejsme doma, je ve své kleci. Oba jsou v jedné místnosti, vidí na sebe. Při proletu jsou puštění společně, sedají bez problémů na ramena, nosí se, mluví. Vycházejí spolu ve volnosti docela dobře, ale do jedné klece bych je nedala - pyrura se občas vůči korelákovi chová jako člen pouličního gangu Ne že by byl vyloženě agresivní, ale jsou chvíle, kdy k němu rozvážně zezadu přijde, začne ho tahat za ocas a pokouší se štípat, takže oba pánové skončí proti sobě ve vzpřímeném postoji s rozevřenými křídly, syčí na sebe ptačí vulgarity a cvakají o sebe zobáky. Nípa (korela) vždy zásadně ustupuje, obecně se vyhýbá konfliktům a nikdy si nezačíná, Korálovi (pyrura) do klece nikdy neleze, což naopak tedy neplatí, ten, pokud může, vleze všude, včetně Nípovy klece a misek... Oba dobře komunikují s člověkem, mazlí se a nechávají se po celém těle drbat, ale sami vzájemně o sebe nepečují. Neriskovala bych nechat je v jedné kleci bez dozoru.
Pokud chcete pro Vašeho pyruru samičku kámoše a budete je mít v jedné kleci či voliéře, doporučuji jedince stejného druhu, pokud nechcete chovat, tak samičku. Menšího papouška rozhodně ne a většího spíše raději taky ne.

29.9.2017 15:56
Zdenka 2

XXX.XXX.181.27

Moc děkuji, chtěla bych druhou pyrurku, jiný druh ne, ale bála jsem se, aby se mi holky nepraly, nebo, aby nebyl problém kluk x holka, když neplánuji mladé, ale zatím mám reakce, že by to mělo být v poho, jen záleží na povaze konkrétního jedince, ale to je vždy sázka do loterie smajlík Hezký den a ještě jednou moc děkuji smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík