Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2017 11:17
stewe5

XXX.XXX.157.2

Dobrý den, mám voliéru rozměrů-vnitrni zálet 3-1,2-2,2 s výletem 3,5-1,2-2,2..Chci se zeptat
Jestli má někdo zkušenosti se společným chovem? Mám představu 1,1 kanár,1,1 hýl mexický,1,1 Holoubek diamantový,1,1 korela,1,1 neofema tyrkysová... Díky moc za rady a můžete dát fotku.

1.10.2017 11:50
maxa

XXX.XXX.125.165

Uplně v pohodě, klidně i páru rosel.

1.10.2017 12:39
stewe5

XXX.XXX.157.2

maxa napsal(a):
Uplně v pohodě, klidně i páru rosel.

Rosely nedám, když vidím co dělá penant v toku asi by to nebylo OK.

1.10.2017 13:36
maxa

XXX.XXX.125.165

Roselky nejsou penanti!Tak se tu neptejte já viděl spoustu smíšených voliér a někdy jsem nestačil zírat co je pohromadě - odchovává a snáší se spolu v pohodě.

1.10.2017 13:53
janos

XXX.XXX.234.69

maxa napsal(a):
Roselky nejsou penanti!Tak se tu neptejte já viděl spoustu smíšených voliér a někdy jsem nestačil zírat co je pohromadě - odchovává a snáší se spolu v pohodě.

Ked droboťinu tak žiadné papagaje.rozberu chnizdo pre droboťin.

1.10.2017 15:23
maxa

XXX.XXX.125.165

Taky nesouhlasím viděl jsem drobotinu skorelama i roselama.

1.10.2017 15:49
stewe5

XXX.XXX.157.2

maxa napsal(a):

Penant neni rosela?

1.10.2017 16:03
maxa

XXX.XXX.125.165

To je rosela ale je větší a podle mě o trochu víc agresivnější.Tak nechytej za slovo.

1.10.2017 17:04
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

stewe5 napsal(a):
Penant neni rosela?

Je. Není se třeba přít o chovatelsky nepodstatnou věc. Jestli penant, pestrá nebo žlutohlavá, chování stejné. Agresivita se liší u jednotlivců. Co se osvědčilo u jednoho chovatele, nemusí platit u druhého.
Mohl bych o tom napsat hodně z vlastní zkušenosti.

1.10.2017 18:08
majna

XXX.XXX.133.170

Moudivláček napsal(a):
Je. Není se třeba přít o chovatelsky nepodstatnou věc. Jestli penant, pestrá nebo žlutohlavá, chování stejné. Agresivita se liší u jednotlivců. Co se osvědčilo u jednoho chovatele, nemusí platit u druhého.
Mohl bych o tom napsat hodně z vlastní zkušenosti.

S tímto zase nemůžu souhlasit já. Rosely žlutolící jsou taky rosely, ale rozhodně mají úplně jiné chování než větší druhy rosel. Měl jsem víc párů a vždy s korelama, andulkama či papoušky nádhernými. Kromě drobných půtek o hnízda jsem nikdy neviděl žlutolící roselu agresivně útočit. Možná to je i tím, že ve voliéře bylo velké množství ptáků a tak se rosely nemohly zaměřit na jednoho jedince.
Ps. mnohem větší zabijáci jsou anduly. Ty jak vycítí slabého nebo zraněného jedince tak je během pár minut po něm...

8.10.2017 11:35
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

majna napsal(a):
S tímto zase nemůžu souhlasit já. Rosely žlutolící jsou taky rosely, ale rozhodně mají úplně jiné chování než větší druhy rosel. Měl jsem víc párů a vždy s korelama, andulkama či papoušky nádhernými. Kromě drobných půtek o hnízda jsem nikdy neviděl žlutolící roselu agresivně útočit. Možná to je i tím, že ve voliéře bylo velké množství ptáků a tak se rosely nemohly zaměřit na jednoho jedince.
Ps. mnohem větší zabijáci jsou anduly. Ty jak vycítí slabého nebo zraněného jedince tak je během pár minut po něm...

Asi se shodneme. Souhlasím, žlutolící roselu jak si můžete všimnout, jsem do agresivních neuvedl. Anduky, samice liché jsou ve skupině neštěstí.

8.10.2017 14:42
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

To co jste chtěl původně dát dohromady by klidně šlo plus ty rozely žlutolící, ty jsem měl společně a nevšímaly si drobotě s neofémami už si nejsem tak jistý. V žádném případě bych tam nedával rozely pestré ani penanty, v toku jim vadí každý pták. Naopak červenokřídlí úplně ignorují křížence kanár x stehlík a amady tříbarvé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík