To někdo opravdu prodá tyto ptáky do výkupu? https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3084135/vykoupim-ve-ctvrtek-v-krajich-ustecky-stredocesky-kralovehradecky-pardubicky-jihomoravsky-vysocina/.
scrolls
napsal(a):
To někdo opravdu prodá tyto ptáky do výkupu? https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3084135/vykoupim-ve-ctvrtek-v-krajich-ustecky-stredocesky-kralovehradecky-pardubicky-jihomoravsky-vysocina/.
Bol som na burze Nitre malsom na stole 60kusov vtáctva aymar.chochlaté andulky, zebri.hyl mexické aj mutačné.ráno o 5,00hod do 8,00hod.predal 1-aymar čo bolo objednaní a 3-hyle ostatné do vykupu.domav nemožem ked ešte mám dosť čo predať do zimi.čosa tíka pyrhur pitaju vela za vela nik nekce ked vykup dá len 20eur.ja som kupil pár rupikol a pár zelenolícé škoricu spolu za 100eur.ináč pán dával ich do vykupu.
janos
napsal(a):
Mal som 8-chov.pár.ag.ficher a od chov. na inzeráť po 5eur nik neozval čakal som 2 mesiac vykup my dal 7eur tak som ich odozdal.
Pokud vám dá výkup víc než čekáte, tak samozřejmě prodejte, to je jasná věc. Ale za ty ceny co nabízí výkupce bych mu nedal nic. V Kroměříži taky jednou nebrali vůbec perlové korely, jen albina a bílé. V 9 hodin si pro ně přišel pán z výkupu a dal mě za ně 250 kč za kus. Asi neměl splněný limit?!
Kokr
napsal(a):
Pak všichni nadávají že klesají ceny. Nepochopím, že mu někdo něco prodá. Ty ceny jsou výsměch všem kdo cokoliv chová.
Přesně jak píšete, chtělo by jim tam nějakou dobu nic nedávat, aby se z těma cenama zpamatovali, osobně dávám do výkupu pouze odchovy, které nejsou moc vhodné do chovu, a těch zase moc není.
scrolls
napsal(a):
Podla mna sa zadavatel necudoval nad cenami :)
Zdalo sa mu cudne ze by niekto daval do vykupu vtaky ako su griseipectus. Ak by niekto mal odchov, kludne mu dam za ne dvojnasobok toho co mu tu ponuka vykup... a dojdem si pre ne.
martinc
napsal(a):
Podla mna sa zadavatel necudoval nad cenami :)
Zdalo sa mu cudne ze by niekto daval do vykupu vtaky ako su griseipectus. Ak by niekto mal odchov, kludne mu dam za ne dvojnasobok toho co mu tu ponuka vykup... a dojdem si pre ne.
Ano takto jsem to myslel, pozastavil jsem se nad tím že si výkupce myslí že mu tyto ptáky někdo prodá a ještě za tuto cenu? griseipectus patří mezi 10 nejohroženějších papoušků na světě a cena je cca 7 000 kus ( tento rok jsme dávali +- 500e za pár v Holandsku). V české republice je nikdo pravidelně ani nejspíš neodchovává.
scrolls
napsal(a):
Ano takto jsem to myslel, pozastavil jsem se nad tím že si výkupce myslí že mu tyto ptáky někdo prodá a ještě za tuto cenu? griseipectus patří mezi 10 nejohroženějších papoušků na světě a cena je cca 7 000 kus ( tento rok jsme dávali +- 500e za pár v Holandsku). V české republice je nikdo pravidelně ani nejspíš neodchovává.
No zohnat ich je dost umenie. Na slovensku sa asi tiez daju poratat na prstoch jednej ruky.
Na poslednej burze vo Zwolle som na stole videl jedineho samceka /a bol krasny/, aj ten sa hned predal. Pod stolom ich bolo viac, ukazali mi ich asi traja. Ale vsetko uz bola dohodnuta kupa .. takze som nedoniesol ani pierko.
Ake doma je uz jeden 2 rocny par, tak sa tesim na jar :)
Prajem Vam vela zdaru.