Dobry den,
Pred tydnem jsem si koupila parek korel. Jedna mela hned druhy den prujem.
Kdyz jsem volala chovateli jestli jsem neudelala nejakou hloupou chybu-rekl mi ze to bude prevozem a stresem. Za dva dny to preslo. Ale musim rict ze dost pospavaly, pokud jsem nebyla u klece aby si na mne zvykli...proste jen posedavaly, hodne jedly a drimaly. Zkratka bez nalady. Vim ze je to spatne, ale bylo to par dni co zmenily prostredi. No, kazdopadne vcera byly jako vzdycky i kdyz jsem je nevidela jist z krmitka ale me na ruku prihopsaly a jedli s chuti.
Dnes rano jsem jednu [tu co nemela prvni dny prujem] nasla mrtvou. Pod ni louzicka [tudiz prujem] ale vcera vecer zadny nemela a druha korela ma taky prujem a reaguje jen kdyz strcim ruku se slunecnicovymi seminky do klece. To prihopsa a zere, jinak ji nevidim zrat. Nezmenila jsem krmivo, to co mi dal pan chovatel, to co prvni dny zobali a ted se ho nedotknou. Slunecnice co jsem jim davala z dlane jsem vybrala z krmiva. Do klece jsem jim dala jen tycky ze zverimexu [vse urcene pro korely nebo spis pro stredni papousky]. Korely nemam doma, ale v kancelari [kde travim vic casu nez doma-proto jsou se mnou v praci] tudiz vylucuji rovnou teflon. Ted snad jedina vec co slo do klece a nebylo presne urceno pro papousky je pletivo ktere jsem vystrihala na dno klece aby neslapaly ve vykalech [jo, koupila jsme hloupou klec] jako docasne reseni. Omyla jsem ji ale mozna ne dost dobre a mohly dostat nejakou otravu? Nevim, kazdopadne jsem dneska nasla mrtvou korelu, misky plne...korela hubena...a ta druha sedi nacepyrena a ma prujem skoro vodu.
Takze, prisly korely uz nemocne a ja naletela? Je to mozne. Nastydly? Jak jsem rekla, holky jsou v kancelari ne venku na vetru. Vlastne me ted moc nezajima jestli me pan chovatel napalil, chci aby to Fredy prezil. Veterinar na exoticke ptactvo v okoli 100 km neni. Je dle vas neco co bych mohla zkusit?