pterodactyll
napsal(a):
Zdravím
Nejsem si jistý, ale hluk jako takový může měřit každý, kdo má přístroj.
Mezi oprávněné, kteří měření můžou doložit platnými doklady patří Hygiena.
Jestli si jí můžete objednat nevím, ale určitě to nebude zadarmo.
Děkuji za příspěvek. Na krajské hygieně mi bylo řečeno, že v žádném případě měření neprovádí.
žako 11
napsal(a):
Dobrý den, má někdo zkušenosti s měřením hluku papoušků ?
Kdo měření hluku provádí (jaká instituce) ?
Jsem chovatel ne stěžovatel.
Za slušné příspěvky děkuji.
Obecně měření hluku provádějí po rozdělení hygienických kompetencí tzv. Zdravotní ústavy na základě objednávky (viz informace zde: http://www.szu.cz/tema/zivotni-prostredi/zdroje-hluku-a-jeho-mereni ), nikoliv hygienické stanice.
Odkaz na stránky Ministerstva zdravotnictví, uvedený v článku, ale nefunguje, takže je třeba googlit a najít si oblastní pracoviště daného ZÚ v dosahu bydliště, a zkusit se poptat.
https://www.statnisprava.cz/rstsp/adresar.nsf/i/13559
https://www.statnisprava.cz/rstsp/adresar.nsf/i/13540
http://www.szu.cz/knihovna/hygienicke-stanice-a-zdravotni-ustavy
Pokud si přejete výsledky měření použít ve správním řízení, vždy se musí jednat o měření autorizované či akreditované, tj, nemůže měřit každý, kdo má přístroj.
saola
napsal(a):
Obecně měření hluku provádějí po rozdělení hygienických kompetencí tzv. Zdravotní ústavy na základě objednávky (viz informace zde: http://www.szu.cz/tema/zivotni-prostredi/zdroje-hluku-a-jeho-mereni ), nikoliv hygienické stanice.
Odkaz na stránky Ministerstva zdravotnictví, uvedený v článku, ale nefunguje, takže je třeba googlit a najít si oblastní pracoviště daného ZÚ v dosahu bydliště, a zkusit se poptat.
https://www.statnisprava.cz/rstsp/adresar.nsf/i/13559
https://www.statnisprava.cz/rstsp/adresar.nsf/i/13540
http://www.szu.cz/knihovna/hygienicke-stanice-a-zdravotni-ustavy
Pokud si přejete výsledky měření použít ve správním řízení, vždy se musí jednat o měření autorizované či akreditované, tj, nemůže měřit každý, kdo má přístroj.
Díky, zrovna před chvílí jsem se k tomu taky "prokousal"- ke stránkám SZU.
Jestli to nebude dělat národní referenční laboratoř Ústí nad orlicí.
Dobrý den,
tuto problematiku jsem letos taky dost řešil a bylo to něco, než jsem se dopátral aspoň k něčemu. Začalo to tím, že mi přišel dopis od právníka, kterého si na mě najal soused, kvůli údajnému "velkému" hluku. Se sousedem máme my i další sousedé dlouhodobé spory, takže mě to ani tak nepřekvapilo, jde o člověka, s kterým se nedá domluvit, a i když člověk stále ustupuje a dělá vstřícné kroky, od druhé strany se jich nedočká.
Dopis přikládám.
Věděl jsem, že soused pouze blafuje. O měření hluku jsem se bavil už s X lidma, stejně tak jsem o tom pročetl x diskuzí a nikdy se nestalo, že by byly požadované hodnoty naměřeny a zadruhé mi soused odmítl ukázat výsledky měření, jelikož by to od něj prý bylo "netaktické". Proto jsem na dopis právničce odepsal a čekal, co bude následovat. Kopii odpovědi také přikládám. Na dopis mi nepřišla žádná odpověď a od té doby je relativně "klid". Tedy aspoň co se týče papoušků.
Hned po mé odpovědi jsem ale začal pátrat po tom, jak to opravdu je s měřením hluku. Obvolával jsem všemožné Hygienické stanice, od Krajských, po jiné, ale v podstatě nikde mi nebyli schopní říct, jak to s měřením tohoto typu hluku je. Ve většině případů mě jen odkázali na někoho jiného, který mi zase neřekl nic. Bavil jsem se o tom i s předsedou ACHEP, P. Žohou, ale i když byl hodně ochotný, nedokázal mi pomoct. Všichni jednoduše tvrdili, že se tímto zabývá hygiéna, ale mi na každé Hygiéně řekli v podstatě něco jiného. Až jsem se dovolal na Krajskou hygienickou stanici v Ostravě, kde mě konečně přepojili na Paní, které byla neuvěřitelně ochotná a jako jediná mi byla schopná vysvětlit, jak to vlastně je.
Hygiéna se skutečně ještě nedávno zabývala měřením hluku zvířat, ale zákon, který jí tuto pravomoc dával, je od loňského roku změněný. Do té doby si mohl soused (stěžovatel) nechat změřit hluk - vždy ale u soukromé firmy a ta, pokud by byly překročeny limity, by mohla podat oznámení na hygienu, která by se tím zabývala. Po změně zákona jsou ovšem limity pro hluk, které jsou původem zvířecí, nebo lidské a nepocházejí z činosti, která by se dala považovat za podnikání úplně zrušeny a tím pádem už neexistuje ani ta teoretická šance, že by někomu něco naměřili. Takto mi to později vysvětlila ještě jedna Paní, které jsem se dovolal, takže to tak asi opravdu bude.
Každopádně od právničky mi po mé odpovědi už žádný dopis nepřišel, takže hlavní je se nezaleknout a jít si za svým.
Snad jsem pomohl.
žako 11
napsal(a):
Děkuji za příspěvek. Na krajské hygieně mi bylo řečeno, že v žádném případě měření neprovádí.
Tak to se divím, asi se nechtějí zabývat chovatelstvím. Vím že provádí měření hluku i v továrnách a vystavují k tomu doklady. Jinak jsem pochopitelně tím, že si to může změřit každý, myslel orientační měření, které si uděláte sám i aplikací v telefonu.Pochopitelně to nikde nemůžete použít, nikdo Vám to neuzná.
Jak je vidět, tak zkušenosti má fylip
Dnes to není lehké se žádnými úřady.
fylip
napsal(a):
Dobrý den,
tuto problematiku jsem letos taky dost řešil a bylo to něco, než jsem se dopátral aspoň k něčemu. Začalo to tím, že mi přišel dopis od právníka, kterého si na mě najal soused, kvůli údajnému "velkému" hluku. Se sousedem máme my i další sousedé dlouhodobé spory, takže mě to ani tak nepřekvapilo, jde o člověka, s kterým se nedá domluvit, a i když člověk stále ustupuje a dělá vstřícné kroky, od druhé strany se jich nedočká.
Dopis přikládám.
Věděl jsem, že soused pouze blafuje. O měření hluku jsem se bavil už s X lidma, stejně tak jsem o tom pročetl x diskuzí a nikdy se nestalo, že by byly požadované hodnoty naměřeny a zadruhé mi soused odmítl ukázat výsledky měření, jelikož by to od něj prý bylo "netaktické". Proto jsem na dopis právničce odepsal a čekal, co bude následovat. Kopii odpovědi také přikládám. Na dopis mi nepřišla žádná odpověď a od té doby je relativně "klid". Tedy aspoň co se týče papoušků.
Hned po mé odpovědi jsem ale začal pátrat po tom, jak to opravdu je s měřením hluku. Obvolával jsem všemožné Hygienické stanice, od Krajských, po jiné, ale v podstatě nikde mi nebyli schopní říct, jak to s měřením tohoto typu hluku je. Ve většině případů mě jen odkázali na někoho jiného, který mi zase neřekl nic. Bavil jsem se o tom i s předsedou ACHEP, P. Žohou, ale i když byl hodně ochotný, nedokázal mi pomoct. Všichni jednoduše tvrdili, že se tímto zabývá hygiéna, ale mi na každé Hygiéně řekli v podstatě něco jiného. Až jsem se dovolal na Krajskou hygienickou stanici v Ostravě, kde mě konečně přepojili na Paní, které byla neuvěřitelně ochotná a jako jediná mi byla schopná vysvětlit, jak to vlastně je.
Hygiéna se skutečně ještě nedávno zabývala měřením hluku zvířat, ale zákon, který jí tuto pravomoc dával, je od loňského roku změněný. Do té doby si mohl soused (stěžovatel) nechat změřit hluk - vždy ale u soukromé firmy a ta, pokud by byly překročeny limity, by mohla podat oznámení na hygienu, která by se tím zabývala. Po změně zákona jsou ovšem limity pro hluk, které jsou původem zvířecí, nebo lidské a nepocházejí z činosti, která by se dala považovat za podnikání úplně zrušeny a tím pádem už neexistuje ani ta teoretická šance, že by někomu něco naměřili. Takto mi to později vysvětlila ještě jedna Paní, které jsem se dovolal, takže to tak asi opravdu bude.
Každopádně od právničky mi po mé odpovědi už žádný dopis nepřišel, takže hlavní je se nezaleknout a jít si za svým.
Snad jsem pomohl.
Hluboce oceňuji váš příspěvek
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jelikoš se potýkám s tímto problémem už skoro dva roky.(problém s hlukem-sousedka) dodatečné povolení stavby.
Tak jen ve skratce.
Byl jsem požádán stavebním úřadem o doložení měření hluku.
Návštívil jsem krajskou správu hygieny.S tím že potřebuji udělat měření hluku.
Hygine jako taková měření nedělá, měření (sjednává) nebo si musíte sjednat vy.
Mám písemné vyjádření hygieny. Dle paragrafu30 odstavce2 zákona č.258/2000Sb...
o ochraně veřejného zdraví a o změněn některých zákonú, ve znění pozdějších předpisů, se
hlukem rozumí zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož imisní hygienický limit stanoví provádějící předpis.
Za takový hluk se dle paragrafu 30 odstavec 2 hlasový projev zvířete nepovažuje.
Zjednodušeně - v prosinci 2015 proběla v tomto změna zákona.Tudíš se měření neprovádí jelikož byli zrušeny měřící limity.samozřejmě změřit se to dá ale nikdo neposoudí zdali je hluk velký nebo malý(zrušeny limity) bavíme se chovatelství jako koníček..
Ohledně měření jsem dotazoval dvě akreditované firmy(výzkumný ústav, životní prostředí) které se tímto zabívají (kulaté razítko..)
Obě potvrdily vyjádření hygieny. Stím že mi měření provedou, (cena cca 20000kč) ale stím že nejsou dané limity mohou pouze porovnat to co platilo před změnou a úpravou zákona.
Tudíž nepoužitelné.
Můj boj se sousedkou a jejím právníkem versus stavební úřad, pokračuje už (jejím)druhým odvoláním na krajský úřad, mohu jen konstatovat je to boj...
Tak to je ve skratce vše.
napsal(a):
Jelikoš se potýkám s tímto problémem už skoro dva roky.(problém s hlukem-sousedka) dodatečné povolení stavby.
Tak jen ve skratce.
o ochraně veřejného zdraví a o změněn některých zákonú, ve znění pozdějších předpisů, se
hlukem rozumí zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož imisní hygienický limit stanoví provádějící předpis.
Za takový hluk se dle paragrafu 30 odstavec 2 hlasový projev zvířete nepovažuje.
Zjednodušeně - v prosinci 2015 proběla v tomto změna zákona.Tudíš se měření neprovádí jelikož byli zrušeny měřící limity.samozřejmě změřit se to dá ale nikdo neposoudí zdali je hluk velký nebo malý(zrušeny limity) bavíme se chovatelství jako koníček..
Ohledně měření jsem dotazoval dvě akreditované firmy(výzkumný ústav, životní prostředí) které se tímto zabívají (kulaté razítko..)
Obě potvrdily vyjádření hygieny. Stím že mi měření provedou, (cena cca 20000kč) ale stím že nejsou dané limity mohou pouze porovnat to co platilo před změnou a úpravou zákona.
Tudíž nepoužitelné.
Můj boj se sousedkou a jejím právníkem versus stavební úřad, pokračuje už (jejím)druhým odvoláním na krajský úřad, mohu jen konstatovat je to boj...
Přesně tak. Dopátral jste se víceméně k tomu samému, co já. Také jsem volal i na výzkumný ústav kvůli měření, abych měl něco v ruce a byla mi řečena také podobná cena. Nebyl jsem si jistý zákonem, o který šlo a v kterém roce byl změněny, jestli 2015, nebo 2016, děkuji za doplnění.
Dobrý den,
děkuji všem přispěvatelům do diskuze a zejména pánům fylipovi a Jouzovi.
Domnívám se, že problém se sousedy ohledně "hluku" papoušků má dnes spousta chovatelů.
Já osobně se chovatelství nehodlám vzdát a za papoušky budu bojovat.
Osobně bych přivítal, kdyby toto diskuzní téma pokračovalo - třeba dalšími příběhy a zkušenostmi.
Dnes jsem nemohl, ale chci se ještě dotázat v NRL Ústí nad Orlicí, případně i jinde.
Na druhou stranu příspěvky pod přezdívkami fylip a Jouza vypadají velmi přesvědčivě.
napsal(a):
Tak jen ve skratce.
Tudíž nepoužitelné.
Dobrý den pane Jouza.
Dle mého názoru, nemá stavební úřad právo Vám nařídit, že si musíte nechat provést na Vaše náklady za cca 20.000Kč, měření hluku. Podle mne, je to naprostý nesmysl. Když už, tak měření by si měl nechat provést ztěžovatel ale jak už i zde bylo uvedeno, musí to být hluk zdraví škodlivý pro zdraví a jako takový se hlasový projev zvířete nepovažuje, neboť je to hluk přirozený. Takovou to odpověd, bych napsal stavebnímu úřadu a tím bych považoval věc za vyřízenou. I na stavebních úřadech jsou někdy naprostý hlupáci a tak je někdy třeba s nimi i jednat a nebát se.

chovatelaustralie
napsal(a):
Dobrý den pane Jouza.
Dle mého názoru, nemá stavební úřad právo Vám nařídit, že si musíte nechat provést na Vaše náklady za cca 20.000Kč, měření hluku. Podle mne, je to naprostý nesmysl. Když už, tak měření by si měl nechat provést ztěžovatel ale jak už i zde bylo uvedeno, musí to být hluk zdraví škodlivý pro zdraví a jako takový se hlasový projev zvířete nepovažuje, neboť je to hluk přirozený. Takovou to odpověd, bych napsal stavebnímu úřadu a tím bych považoval věc za vyřízenou. I na stavebních úřadech jsou někdy naprostý hlupáci a tak je někdy třeba s nimi i jednat a nebát se.
Dobrý večer.
Musím Vám bohužel oponovat, není to tak jak uvádíte.
Sousedka, je bohužel v mém případě účatníkem stavebního řízení (dodatečně povolení stavby-voliery) A jakož to účastník řízení vznesla námitky.1- že na můj chov jsou na obci vedeny stížnosti
2- že moje voliéry jí znehodnocují cenu pozemku-coš po argumentaci stavb.úřadu změnila NA CELODENÍ HLUK.
Na základě těchto přípomínek byl sepsán protokol o stavebním řízení.
A následně jsem byl vyzván stavebním úřadem za 1- doložit stížnosti z obce(za tříadvacet let chovu ani jedna stížnost) a 2 - doložit měření hluku.(nevím jak by staveb.úřed.postupoval v případě mého odmítnutí-ale zřejmě nevy dáním stavebního povolení)Musel jsem doložit i písemné vyjádření Krajské higieny -že se nemohou k tomu to vyjádřit, jelikož měření se dle změna a úpravy zákona měnilo viz. můj předešlý příspěvek.A dokládal jsem i vyjádření Krajské veterinární správy.
A bohužel v tomto případě jsem já ten kdo musí dokazovat!
Sousedka ze své pozice bohužel může namítata, a vznášet přípomínky a rozporovat kde co, já musím dokazovat a dokládat že to tak není.
Pokud to dospěje k občansko právnímu soudu(z její strany) tak tam se role otočí.A bude ona kdo musí dokazovat.
Dovětek jak píšete...neboď je to hluk přirozený- je strašně zavádějící a já jsem nikde na něj nenarazil.
Nicméně pokud se začtete do občansko právního předpisu, je tam hluk zvířat (co se týká sousedských sporů)definován-jinak.
Toď mé vyjádření k Vašemu příspěvku.Samozřejmě co člověk to názor a zkušenost, a čím více plnohodnotných příspěvků a názorů, to je to co nás posouvá dál.Já bych rád uvítal příspěvek někoho kdo už toto absolvoval až třeba k soudnímu řízení.
Tento problém řešil před lety známý (jako stěžovatel na jeho souseda chovatele). Dostalo se to až k soudu a verdikt soudce byl ve zkratce, že se jedná o přirozený projev papoušků a podle měření, který si samozřejmě zaplatit ten známý nešlo o překročení žádných limitů, neboť ten "hluk" vzniká nárazově... Je to už tedy věc stará cca 10let. Známý tak musel zaplatit náklady soudu a sousedská atmosféra na bodu mrazu do teď. Otázkou bude, jak by soud přihlížel na rozšíření chovu, když se objevil problém. Zde se řešil již léta zavedený chov...
Zdravím vidím ze sousedi funguji vsude stejně akorát těm mojim vadí úplně vše i blba Větvička stromu přerostla přes plot nebo kousek břečťanu na zdi Heh ze začátku mě soused vykládal jak rad se divá na me ptáky po nějaké době ho to omrzelo a nastal další problém začal obcházet lidi s petici proti mim ptakum a to mám jen páru araraun a páru amazonanu ze mu vadí hluk naštěstí mu to nikdo nepodepsal a soused sklapnul sice se teď nezdravime ale mám už aspoň rok klid uvidíme co si zase jednou vymysli.
napsal(a):
Dobrý večer.
Musím Vám bohužel oponovat, není to tak jak uvádíte.
Sousedka, je bohužel v mém případě účatníkem stavebního řízení (dodatečně povolení stavby-voliery) A jakož to účastník řízení vznesla námitky.1- že na můj chov jsou na obci vedeny stížnosti
2- že moje voliéry jí znehodnocují cenu pozemku-coš po argumentaci stavb.úřadu změnila NA CELODENÍ HLUK.
Na základě těchto přípomínek byl sepsán protokol o stavebním řízení.
A následně jsem byl vyzván stavebním úřadem za 1- doložit stížnosti z obce(za tříadvacet let chovu ani jedna stížnost) a 2 - doložit měření hluku.(nevím jak by staveb.úřed.postupoval v případě mého odmítnutí-ale zřejmě nevy dáním stavebního povolení)Musel jsem doložit i písemné vyjádření Krajské higieny -že se nemohou k tomu to vyjádřit, jelikož měření se dle změna a úpravy zákona měnilo viz. můj předešlý příspěvek.A dokládal jsem i vyjádření Krajské veterinární správy.
A bohužel v tomto případě jsem já ten kdo musí dokazovat!
Sousedka ze své pozice bohužel může namítata, a vznášet přípomínky a rozporovat kde co, já musím dokazovat a dokládat že to tak není.
Pokud to dospěje k občansko právnímu soudu(z její strany) tak tam se role otočí.A bude ona kdo musí dokazovat.
Dovětek jak píšete...neboď je to hluk přirozený- je strašně zavádějící a já jsem nikde na něj nenarazil.
Nicméně pokud se začtete do občansko právního předpisu, je tam hluk zvířat (co se týká sousedských sporů)definován-jinak.
Toď mé vyjádření k Vašemu příspěvku.Samozřejmě co člověk to názor a zkušenost, a čím více plnohodnotných příspěvků a názorů, to je to co nás posouvá dál.Já bych rád uvítal příspěvek někoho kdo už toto absolvoval až třeba k soudnímu řízení.
Máte asi pravdu, že u Vás se to komplikuje s povolením stavby voliér. Sousedka je tak účastníkem řízení a jako účastník vznesla námitku. Možná by to chtělo vyjádření nějakého právníka který už toto řešil. Asi sám dobře víte, že co právník, to další dva až tři možné výklady. Hodně štěstí.
Dobrý den, měl jsem stejný problém. Měření mně provedla autorizovana laboratoř www.THLUK.cz , jako informační měření.... Pak už byl klid.
fylip
napsal(a):
Dobrý den,
Dopis přikládám.
Snad jsem pomohl.
Dva roky starý příspěvek, na který dnes někdo reagoval. Myslím si, že je to stále aktuální téma.
Vašemu textu dávám plus.
Ono by někomu za čas mohlo vadit, že někdo hlasitě kýchá.Ještě, že si bydlící v blízkosti kostela nestěžují, že je zvony v 6 hod budí.
Je fakt, že papoušci ráno křičí, v létě je to i o půl páté. Kdo za rozednění slyšel bažantí kohouty, třeba diamantového, nebo amazoňa ny oranžovokřídlé a to hovořím o těch obyčejně levně dostupných, toho může ranit. Chce to trochu oboustranné tolerance, jinak na to doplatí nervová soustava obou stran.
I já se přidám...
Pokud kápnete na sousedy, kteří nesnáší lidi, natož děti a zvířata, tak můžete být tolerantní jak chcete, ale stejně vám to nepomůže, protože JE nezměníte...
Když jsme před 10 lety stavili dům, tak jsem neměla ani pomyšlení vedle koho vlastně budeme žít a kdybych to tehdy věděla, nikdy bych sem nešla. Stavěli jsme zároveň a zdálo se být velmi přátelští (asi tehdy kvůli podpisu).Nebyli jsme místní, takže jsme tady skoro nikoho neznali, ale když se nás někdo zeptal, vedle koho bydlíme, tak mě stačil ten výraz a to zděšení. Dokonce na bytovce bouchali šampaňské, když se odstěhovali.Pak to všechno začalo, neustálé pokřiky, nadávky a neschvály, i když neměli důvod.
Jí vadilo i 15cm jedno stéblo trávy, které jí přesahovalo od nás přes plot, vždycky si nějaký důvod našla. Naši ptáci spíše prokecají- žaci, ostatní jsou tižší a vypouštím je po osmé,až jsou v práci a teď zavírám do záletů v šest...beru ohledy na všechny.I když je můj sen chovat ary i jiné "křiklouny"😉, z důvodu ohledu na hluk je mít nemůžu, přesně vím jaké peklo by udělali.Teď mi umožnil nový zákon aspoň postavit betonový plot na naší hranici do výšky 2m bez souhlasu sousedů, i když nás to stálo dost peněz, které by se daly jinak využít....za ty peníze a to, že na nás neuvidí, to stojí!!takže budou dva ploty vedle sebe.. Lidi nezměníte, ani jejich přístup a toleranci. Některým bych spíše doporučila návštěvu psychiatra a silné antidepresiva pro jejich negativní postoj k životu.
to je jak u blbejch na dvorečku - furt dokola po novele zák. v r. 2015
přirozený zvukový projev zvířat - NENÍ hluk a žádné normy na to nejsou
Zák. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých zákonú, ve znění pozdějších předpisů, se hlukem rozumí zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož imisní hygienický limit stanoví provádějící předpis.
Zjednodušeně - v prosinci 2015 proběhla v tomto změna zákona.Tudíš se měření neprovádí jelikož byli zrušeny měřící limity. Měření může provést JEN akreditovaná firma , ale je to o ničem....capišto?
jedině můžou v době 22:00 - 06:00 nahlásit a točit se na rušení nočního klidu, nic víc ...
lupus4
napsal(a):
to je jak u blbejch na dvorečku - furt dokola po novele zák. v r. 2015
přirozený zvukový projev zvířat - NENÍ hluk a žádné normy na to nejsou
Zák. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých zákonú, ve znění pozdějších předpisů, se hlukem rozumí zvuk, který může být škodlivý pro zdraví a jehož imisní hygienický limit stanoví provádějící předpis.
Zjednodušeně - v prosinci 2015 proběhla v tomto změna zákona.Tudíš se měření neprovádí jelikož byli zrušeny měřící limity. Měření může provést JEN akreditovaná firma , ale je to o ničem....capišto?
jedině můžou v době 22:00 - 06:00 nahlásit a točit se na rušení nočního klidu, nic víc ...
Z hlediska paragrafů máte pravdu. Chovatel, který má pevné nervy může po stížnostech klidně spát.
Z lidského hlediska lze v létě zabezpečit, aby papoušci déle "spali". On jim světelný desetihodinový den stačí. V tropech, ze kterých je většina křiklounů, je osmidenní.
Já nemám problém se sousedy, ale s vlasními nejbližšími příbuznými, polovičními vlastníky společného domu. Když pustím v červmu ven amazoňany v 8 hod, vadí to. Hlavně v sobotu a v neděli. U nich se spí do desíti hodin. Tak pak raďte. Jeden chovatel napsal. Po stížnostech jsem koupil ary a aratingy astížnosti ustali, když jsem jim řekl, že jsou horší křiklouni. Ale stresy škodí všem a není to ceta k řešení.
Zdravím dlouho tu nikdo nic nepsal ale nevadí. Sousedi si stěžovaly na obci na hluk papoušků klasika závist když myslí že nejsem doma čumí na ně přez plot když chodím venku ani se nepodívají a dělají že jim to vadí.Potvrzuji co už se psalo řešil jsem hlučnost zvířecí projev není hluk a jedna pani která takové věci řeší mi poradila do budoucna když si zase budou sousedi ztěžovat. Mám sepsat papír a smírném řešení
že budu pouštět papoušky třeba v sedm ráno a zavírat třeba o půl desaté. To stejně dělám mám ary a amazoňany ráno by byl rachot nechci provokovat ale stejně jim to vadí.Tento papír mám nechat potvrdit na obci a když by v budoucnu náhodou to došlo dál až k soudu soud to smete ze stolu protože jsem se chtěl dohodnout a oni to neřešily. Tohle mě potěšilo protože se papoušků niky navzdám a budu za ně bojovat nikdo se nenechte utlačovat.To je tak vše a když třeba oni jezdí na čtyřkolce po zahradě třeba hodinu to je pěkný kravál a mám si stěžovat nejsem oni a je to vesnice když jim to vadí ať jdou do města posouchat ten kravál večer zlatá vesnice.
Ara ara
napsal(a):
Zdravím dlouho tu nikdo nic nepsal ale nevadí. Sousedi si stěžovaly na obci na hluk papoušků klasika závist když myslí že nejsem doma čumí na ně přez plot když chodím venku ani se nepodívají a dělají že jim to vadí.Potvrzuji co už se psalo řešil jsem hlučnost zvířecí projev není hluk a jedna pani která takové věci řeší mi poradila do budoucna když si zase budou sousedi ztěžovat. Mám sepsat papír a smírném řešení
že budu pouštět papoušky třeba v sedm ráno a zavírat třeba o půl desaté. To stejně dělám mám ary a amazoňany ráno by byl rachot nechci provokovat ale stejně jim to vadí.Tento papír mám nechat potvrdit na obci a když by v budoucnu náhodou to došlo dál až k soudu soud to smete ze stolu protože jsem se chtěl dohodnout a oni to neřešily. Tohle mě potěšilo protože se papoušků niky navzdám a budu za ně bojovat nikdo se nenechte utlačovat.To je tak vše a když třeba oni jezdí na čtyřkolce po zahradě třeba hodinu to je pěkný kravál a mám si stěžovat nejsem oni a je to vesnice když jim to vadí ať jdou do města posouchat ten kravál večer zlatá vesnice.
Psal jsem vám soukromou zprávu.
Zajímalo by mě zda to někdo řešil u soudů. Zda to u někoho došlo až tak daleko.
Mám momentálně takový problém a nechci to zde řešit. V dnešní době je tomu jinak než dříve. Dneska může vadit každýmu něco a může dát k soudu cokoliv.
Klidně mi napište soukromou zprávu. Děkuji