Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2017 09:53
Janne

XXX.XXX.120.60

Dobrý den, Je normální když andulka začala spát v noci tak, že si vyleze na mříž klece(uvnitř) a drží se nožičkama a zobáčkem? V této poloze vydrží bez hnutí do rána. Máme ji doma teprve 14 dní, do teď spala klidně na bidýlku.

3.11.2017 10:46
lupus4

XXX.XXX.13.253

Je i není. Co máte za bidla a jak jsou umístěná? Dejte foto ubykace,.

3.11.2017 11:16
supik99

XXX.XXX.64.140

Možná že není, ale já měla andulku co spala též na pletivu ale zavěšená. Jednou nohou se držela z boku klece a druhou nohou se držela za strop klece a jakoby tam ležela. Nikoli hlavou dolů. Proč to dělala, když jindy spala na houpačce nevím, ale řekla bych, že si dané místo oblíbila. Takže si myslím, že o Vaši andulku mít strach nemusíte.

3.11.2017 11:54
Janne

XXX.XXX.120.60

Má jedno bidýlko z jabloně, jedno klasické dřevěné soustružené obalené brusným návlekem a jedno tvarovatelné (vypadá jako provaz) - na tomto spala.

3.11.2017 19:22
Honza12

XXX.XXX.52.97

Je to úplně normální, dá se to odnaučit. Mě to také některé andulky dělají.

3.11.2017 19:26
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Ano, je to úplně normální, jak napsal Hoza 12. Doma to nevadí, venku by jí kuna nebo kočka ukousla nohu, nebo by prsty omrzly. Dejte bidlo co nejvýš. Jedno silné, druhé tenké a uvidíte. Jsem zvědav na výsledek.

4.11.2017 18:22
Janne

XXX.XXX.95.242

Tak na dnešek spal andulák úplně nahoře v kleci na houpačce, kterou jsme tam umístili. Asi chtěl opravdu co nejvýš, tak uvidím další noci. Děkuji moc za rady.
Ještě bych se chtěla zeptat, nechává ho naprosto v klidu sépiová kost, za celých 14 dní do ní ani jednou nezobl, neviděla jsem ho brousit si zobáček ani o větev či kámen. Taky s jídlem se moc nepřetrhne, nastrouhaná mrkev či pampeliška nezabrala, ostatně hračky také nezaujaly. Já vím že 14 dní je málo, tak snad se začne chovat jako většina andulek (jsou mu asi 3 měsíce) .

8.11.2017 20:38
Katka4

XXX.XXX.226.169

Ahoj, náš první andulák byl úplně to samé... takové bojko ( sépiové kosti, ani hraček si nevšímal, žrádlu taky moc nedal, dokonce ani z klece se mu nechtělo, taky o sobě dával často a dlouho hlasitě vědět a to jsme se mu opravdu snažili věnovat co to šlo ) Asi po víc jak měsíci, jsme to nevydrželi a pořídili mu kamaráda a od té doby je jak vyměněný ( veselý, hravý, prostě spokojený ) Následuje toho druhého úplně ve všem a všude Uvidíš, když tak zkus ještě chvilku počkat a kdyby se nic nezměnilo, tak mu pořiď kamaráda... je opravdu úžasné je pozorovat

8.11.2017 21:04
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Ten brusný papír s bidlem bych vyhodil, víc než drápky si obrousí nožky. U andulek tolik nehrozí přerůstání drápků a kdyby ano, stačí na to kleštičky na nehty a je zase na dlouhou dobu pokoj. Brusný papír jim musí ničit nožky.

8.12.2017 08:39
Mispuletta

XXX.XXX.110.91

Dobrý den, naše andulka kterou tedy máme teprve tři dny takto spí také. Co mě, ale děsí je že má ráno ùplně zaneřáděný řitní otvor. Nejspíš tím jak ho má přimáčklí na kleci, jenže ho má dle mého názoru díky tomu zarudlý :( Máme raději vyrazit na veterinu?

8.12.2017 13:04
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

Mispuletta napsal(a):
Dobrý den, naše andulka kterou tedy máme teprve tři dny takto spí také. Co mě, ale děsí je že má ráno ùplně zaneřáděný řitní otvor. Nejspíš tím jak ho má přimáčklí na kleci, jenže ho má dle mého názoru díky tomu zarudlý :( Máme raději vyrazit na veterinu?

Vyražte, normální to není.

8.12.2017 14:35
Honza12

XXX.XXX.52.97

AmazoniaPrib napsal(a):
Vyražte, normální to není.

Já osobně bych ještě chvíli počkal, vše může být zapříčiněno stresem nebo změnou stravy. Zkuste vložit foto.

8.12.2017 14:58
Mispuletta

XXX.XXX.110.91

Bohužel zrovna zadeček se nefotí nejlépe... Právě, že v sobotu si jí přivezla přítelkyně mého táty, takže absolvovala cestu k ní, jenže má aratingu co jí moc nepřijala, naopak se bála ze by to nebylo dobrý, takže nám jí ve středu přinesla. Takže během týdne božàtko cestovalo dvakrát :( taky se tak dvakrát trikrát denne odrbává. Tak se bojim, aby neměla i čmelíky...Mám doma arpalit, ale bojim se to na ní jen tak stříknout a aby si hezky sedla a držwla na to ještě nejsme kámošky...

8.12.2017 15:00
Mispuletta

XXX.XXX.110.91

Jeste vecne tema. Holka nebo kluk? Dle toho co jsem cetla tipuju holku...

8.12.2017 16:38
machlena

XXX.XXX.96.44

Za mě je to samec...a na průjem uvařte slabý heřmánkový čaj a na krmení jen suché...směs různých pros + klásek senegalu. Žádné zelené ani ovoce. Vydržte to aspoň týden a uvidíte. Taky by bylo dobré andulku odčervit.

8.12.2017 17:20
Mispuletta

XXX.XXX.110.91

Ja myslela, ze kdyz ma svetle u direk tak ze je to samicka... On primo prujem nema. Kadi hnedobile kulicky, ale ma jima po ranu obaleny cely kakac... :( Uplnou vrstvu, kterou si pak odzobava a pak to vypada tak jako na fotce. Zkusila jsem dat bidylko nahoru jak zde bylo napsano, tak uvidim jak bude vypadat zitra rano. Pripravek na odcerveni, mate ze zkusenosti nejaky na doporuceni?

8.12.2017 17:50
AmazoniaPrib

XXX.XXX.181.79

Mispuletta napsal(a):
Ja myslela, ze kdyz ma svetle u direk tak ze je to samicka... On primo prujem nema. Kadi hnedobile kulicky, ale ma jima po ranu obaleny cely kakac... :( Uplnou vrstvu, kterou si pak odzobava a pak to vypada tak jako na fotce. Zkusila jsem dat bidylko nahoru jak zde bylo napsano, tak uvidim jak bude vypadat zitra rano. Pripravek na odcerveni, mate ze zkusenosti nejaky na doporuceni?

Bez rozboru trusu vůbec neodčervujte. Pokud andulka není zdravotně zcela ok, což evidentně není, tak jí tím můžete jen přitížit. Rozbor máte hotový za den dva a do té doby nasaďte dietu, suché krmivo a do vody kapku citronu. To střídejte s heřmánkovým čajem s medem nebo glukopurem. Ale skutečně bez příčiny neodčervovat.

8.12.2017 18:04
laik560

XXX.XXX.72.180

Mispuletta napsal(a):

Chcete-li stříkat Arpalitem, doporučuji ptáka držet v ruce a spray stříkat ze vzdálenosti do 1 cm přímo pod zvedlé křídlo a rovnou pod peří krátkým stiskem spouštěče. To samé pod druhou letku. V žádném př. se to nesmí dostat do očí. Dejte mu do klece trochu členitou vetvičku (vrba, jabloň) až pod stříšku a on si vybere místo na spaní sám. Taky misku s vodou na koupání, kde si sám omyje pokálené opeření okolo kloaky. Je to sice mládě, ale vysoce pravděpodobně samec.

8.12.2017 18:42
Mispuletta

XXX.XXX.110.91

Vzhledem k tomu, že je stejně pátek a andulak žere, pije a létá tak počkám jak se to vyvine po víkendu. Zatím ho nechám tedy bez ovoce jen proso a smes pro andulky, hermankovy caj. Misku na koupel ma. Vetev obstaram zítra. Zatím jsem mu dala bidylko do horni casti klece. Ma k dospozici i pisek a extra pitnou vodu z pitka a vitaminovou tycinku. Je u nás od středy od večera tak uvidíme, třeba je to opravdu stres...Dekuji za rady a musime vymyslet nové jméno pro kluka . Jeste jednou diky.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík