Přidávám pár fotek z dnešní burzy v Týništi. Burza chovatelů, nebo vietnamská tržnice?
Trencle tam prodávají, protože by se tam z toho jeden posral.Dnes jsem byl asi po roce se podívat.Přijel jsem o půl šesté.Nic se nezměnilo.Parkoval jsem asi púl kilometru od areálu, nebylo místo.Přenosky stále ještě z dob pana Vašíčka, pořád stále zaneřáděné.Kvalita nabízených ptáků podprůměrná, drštková polévka dobrá.Tak zase za rok
libor99
napsal(a):
Přidávám pár fotek z dnešní burzy v Týništi. Burza chovatelů, nebo vietnamská tržnice?
Když jsi tak aktivní tak proč jsi taky nenafotil tu faunu které tam bylo víc než dost !. A to že tam jsou i jiní prodejci, proč né když tam je placu dost. A ty už tam raději nejezdí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jen pro pořádek, v Týništi uvnitř areálu je řekněme asi 30 možná 40 prodejců. Nechci ať mě někdo chytá za slovo je to můj odhad. A z toho prodejců s krmivem není ani 10! To mi připadá trapné. Přitom někteří prodejci krmiv stojí v rohu a Textil stojí před nimi, že se k nim ani nedá pohodlně dostat s rudlem a odvést nakoupené pytle krmiva. A tohle píšu z vlastní zkušenosti z teto neděle.
Díky za rady, do Kroměříže si rád zajedu. Mám to sice cca 100km, ale raději Kroměříž, než se brodit bahnem v areálu, kde na každem druhem metru je stánek s hadrama. Ano je to i na jiných burzach, ale ne za cenu toho, že už neni dostatek mista pro prodejce chovatelských potřeb a krmiv. Ještě chvíli a do Týniště se bude jezdit nakupovat garderoba a pro krmivo budeme běhat do zverimexu. Já za sebe řikám, že Týniště už ne, ro si raději udělam výlet na vzdalenější burzu, nebo objednám na internetu. Tak a teď do mě chlapi.

Pokud vejdu do chovatelského areálu, tak bych měl mít kolem sebe prodejní stánky s tím spojené. Krmivo, chovatelské potřeby,...a opravdu ne textil. Kdyby pořadatelé jen trošku mysleli hlavou, uvnitř areálu vše co je spojeno s chovatelstvím! Před areálem ať si prodávají co chtějí, určitě by to mělo lepší úroveň, kdyby se to takto rozdělilo.
maxa
napsal(a):
A co budeš nakupovat v Kroměříži - je to to same ! Je to všude a každý si rád něco koupí - prostě je to realita a oni platí !
To se na mě nezlobte, ale nedá se to srovnávat. V Týništi před areálem vytvářejí pro prodejce krmiva jakésik druhé řady (hned za prodejcem s obuví myslím) nebo co to mělo znamenat ten metr místa na průchod ke stánku, v areálu aby člověk pohledal, přitom mikiny a fusekle mají privilegium stát před "halou". A stánky s dobrým výběrem chovatelského zboží jsou schovaní a zastrčení. Bohužel.
napsal(a):
Pokud vejdu do chovatelského areálu, tak bych měl mít kolem sebe prodejní stánky s tím spojené. Krmivo, chovatelské potřeby,...a opravdu ne textil. Kdyby pořadatelé jen trošku mysleli hlavou, uvnitř areálu vše co je spojeno s chovatelstvím! Před areálem ať si prodávají co chtějí, určitě by to mělo lepší úroveň, kdyby se to takto rozdělilo.
Tak mě to je jedno jestli tam jsou hadry, hlavně pro pořadatelé je hlavní že vyberou peníze za stánek. Třeba někteří stánkaři s chovatelskými potřebami ani nechtějí do areálu protože by musely platit několik stovek za stánek. Viděl jsem když vybírali tak za stánek u Bártla si brali 1800kč tak pokud to vyberou od všech tak to je pěkný ranec. Kdyby to aspoň vrazily do cest aby se nechodilo v blátě.
A hlavně prodají více krmiva před areálem protože to je blíže k parkovišti a k cestě. Pro proso, oves, slunečnici, lesknici přímo k zemědělci. Kde nakoupím o 3 kč/kg levněji než v Týništi. Když jsem si spočítal kolik jsem ušetřil tak to se vyplatí jen jsem ušetřil 3500kč, tak proč budu jezdit do Týniště pro krmení když můžu si v klidu zajet a naložit přímo u zemědělce. Akorát pro žaky, ary a aratingy si zajedu koupit k panu Vašatovi.
Nezlobte se, ale vypadá to, jako jakási burza zoufalců pořadatelů. Připomíná mi to jakýsi trh někde na předměstí Bukurešti. Hlásíme se k západní Evropě ale kdo jezdí třeba na burzu ve Zwole, ví o čem mluvím. Úroveň ne nepodobná východním tržištím. Na druhou stranu chápu pořadatele, že potřebují kasírovat pokud možno kde koho. Ale pokud jedu na burzu s tématem chovatelství, potom ti prodejci chovatelských potřeb musí být privilegováni.

Ano každý chce vydělat, jak prodejci tak i pořadatele. Ale myslim ze se jedna o chovatelské trhy a ne o prodej zboží které můžete vidět dnes a denně na každé tržnici a v každém vietnamském obchodě. A pokud vim ceny za prodejní místo jsou v průměru 700kc za stánek za jednu burzu. Což je nejdražší ze všech burz a úroveň s prominutím NEJHORŠÍ.
maxa
napsal(a):
Mateřská školka - kdo nemá pravidelné místo a nejezdí pravidelně platí každý měsíc!Jinak stálí platí ročně ti mají své přesné místo jisté!
Pochybuji protože vybíraji od každých každou burzu, že platí každý měsíc například Vietnamci s nudlemi, E-papoušek, a prodejce v hale jak prodává misky a časopisy. U těch jsem jsem to viděl vždy když jsem tam byl. jezdím každý měsíc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
Jednou se stoho po...!
maxa
napsal(a):
Taky jezdím každý měsíc a věřte - 80% prodejců má místo placené na rok.Přeci nebudete věřit těm blábolům, že za malinký stánek platí 1800, - a více každý měsíc!Vždyt to tam v čistém na malém stánku sotva viděláte.
Neříkám že to platí většina těch 1800 to platí, jen asi ty větší stánkaři. některý budou platit třeba 500,600,700 záleží asi podle rozlohy stánku. Co vím tak se platí cca 100kč/m2.
Tak aniž bych se extra chtěl zastávat pořadatelů v Týništi, tak za poslední tři roky se tam nějaký statisíc utopil (zateplení a fasáda v přední části, předělání zastřešení v prostřední hale, zastřešení a dlažba u zadního vstupu) a jestli si někdo myslí že se to nasyslilo z tý dvacky co dává za vstup, tak asi ne, že? Navíc vím, že se vážně uvažovalo o další hale, ale to jsou prostě v dnešní době miliony. Tak od toho ustoupili. Když vyženou ty textiláře a budou po vás chtít stovku za vstup, tak budete čumět jak péra. Takže klídek, je to prostě něco za něco.
hzp
napsal(a):
Tak aniž bych se extra chtěl zastávat pořadatelů v Týništi, tak za poslední tři roky se tam nějaký statisíc utopil (zateplení a fasáda v přední části, předělání zastřešení v prostřední hale, zastřešení a dlažba u zadního vstupu) a jestli si někdo myslí že se to nasyslilo z tý dvacky co dává za vstup, tak asi ne, že? Navíc vím, že se vážně uvažovalo o další hale, ale to jsou prostě v dnešní době miliony. Tak od toho ustoupili. Když vyženou ty textiláře a budou po vás chtít stovku za vstup, tak budete čumět jak péra. Takže klídek, je to prostě něco za něco.
No konečně rozumnej názor ono to neni všechno sranda.

To máte pravdu, že se tam nějaké peníze utopily. Jako prodejce platím KAŽDOU burzu 700Kč! Žádné roční placení místa není! Spočítejte si prodejce plus cca 3tis návštěvnost krát vstup a už nejde o malé peníze. Ale to je v pořádku, jen stánky s chovatelským tématem by měly mít přednost před pouťovým zbožím.

Jako prodejce můžu říct, že Týniště je nejdražší prodejní místo ze všech burz kam jezdím. Cena je za jeden metr 100Kč platí se vždy vdaný den na danou burzu! Tak už proto by opravdu chovatelské potřeby měly mít přednost a ne stát někde v rohu schovány za textilem.
D37

XXX.XXX.241.213
a jak to vypadá v Zwolle - jsou tam taky stánky s hadrama? Já jsem tam nikdy nebyl, ale dle obrázku asi ne...