Dobrý den rád bych se zeptal co se mohlo stát s andulkou, která byla ve voliéře s ostatními papoušky a dneska, když jsem šel do voliéry byla úplně krotká a nebála se ruky, hladil jsem ji a ona nic. Vždycky se bála a nenechala se pohladit, všiml jsem si i že měla povolený křídla. Nevíte někdo co s jí může být ? Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jan H.
napsal(a):
Dobrý den rád bych se zeptal co se mohlo stát s andulkou, která byla ve voliéře s ostatními papoušky a dneska, když jsem šel do voliéry byla úplně krotká a nebála se ruky, hladil jsem ji a ona nic. Vždycky se bála a nenechala se pohladit, všiml jsem si i že měla povolený křídla. Nevíte někdo co s jí může být ? Děkuji za odpověď.
Pravděpodobně je nemocná.
Je to stejný jako k čímkoliv jiným. Když se venku nechá sebrat divoce žijící pták, taky není zdravý. Já mám v králíkárně spoustu morčat s plachostí divokého zvířete a když nějaké neutíká a nechá na sebe sáhnout, tak vím, že má velký problém.
Jan H.
napsal(a):
Moc děkuji a nevíte jak to léčit ?
Nevím, protože netuším, co tomu zvířeti je. Je to stejně blbá otázka, jako se ptát, jak léčit člověka, když je mu blbě. Prostě to blbě může znamenat cokoliv od vyspí ze z toho po za chvíli bude po něm. Hlavně bez dalších informací. Tohle je příliš silné i na křišťálovou kouli.
Prostě zvíře má nějaký problém, který u něj způsobil netečnost, neboli apatii, a následnou ztrátu plachosti.
Obecně se u ptáků začíná tím, že se umístí do tepla a klidu a také odděleně od ostatních zvířat, prostě na marodku.