Neochočená andulka vylétla z klece

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2017 14:14

Zdravím, před půl hodinkou jsem vyndávala andulákovi Onnemu z klece klas. Otevřenýma dvířkama mi už po 3. uletěl. Letěl ke skříni kde se usadil a teď na mě kouká. Je problém že není ještě tak úplně ochočenej k tomu aby jsem si ho mohla vzít na ruku nebo aby dobrovolně letěl do klece. Okolo klece jsem dala věci jeho barvy a na otevřená dvířka od klece jsem dala klas a misku se zobem. Byl v kleci dost dlouho na to aby věděl kde zob má.. vím že andulky ve tmě špatně vidí ale už jednou jsem musela po pokoji pozhasínat a poté na andulku dát šátek a potom ho dát do klece ale ani jeden už to zažít nechce.. poradíte prosím ? už nevím jak dál..

28.12.2017 19:04
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Nevím věk tazatele, ale je třeba si po večerech o tom číst, číst a číst, abych nebyl jako LENIN : UČIT SE, UČIT SE, UČÍT SE. TO JE JE JEDINÉ PRAVDIVÉ MOUDRO, CO Z JEHO UČENÍ PLATÍ
Můj dodatek, pták není člověk..

28.12.2017 19:37

Moudivláček napsal(a):
Nevím věk tazatele, ale je třeba si po večerech o tom číst, číst a číst, abych nebyl jako LENIN : UČIT SE, UČIT SE, UČÍT SE. TO JE JE JEDINÉ PRAVDIVÉ MOUDRO, CO Z JEHO UČENÍ PLATÍ
Můj dodatek, pták není člověk..

Toto taky dělám, od doby co andulku mám projíždím blogy inzeráty diskuze abych našla správnou cestu k důvěře. Andulku jsem naštěstí do klece dostala pomocí dřevěné tyčky na kterou jsem andulku dostala a pak opatrně přenesla do klece. Ale důvěra stále utíká. Mimochodem andulce je okolo 2-3 měsíců.

28.12.2017 19:41
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Toto taky dělám, od doby co andulku mám projíždím blogy inzeráty diskuze abych našla správnou cestu k důvěře. Andulku jsem naštěstí do klece dostala pomocí dřevěné tyčky na kterou jsem andulku dostala a pak opatrně přenesla do klece. Ale důvěra stále utíká. Mimochodem andulce je okolo 2-3 měsíců.

Představte si, že získat důvěru papouška trvá někdy měsíce, ale pro vaši andulku to našěstí neplatí.

28.12.2017 20:40

Moudivláček napsal(a):
Představte si, že získat důvěru papouška trvá někdy měsíce, ale pro vaši andulku to našěstí neplatí.

Bohužel platí, andulku už mám od listopadu a stále se mě bojí. jediný co mi dovolí je dát k němu klacík a posadit ho na něj. Zkouším všechno každý den s ním povídám a dokonce u něj postávám a pozoruji ho, nebojí se už tolik ale nenechá si zatím nic..

28.12.2017 22:24
saola

XXX.XXX.46.219

Kam spěcháte? Vždyť i jen to, že už reaguje na klacík a sedá na něj, je posun kupředu. Má před sebou deset, šestnáct let života, když to půjde dobře, tak proč si stěžujete, vždyť ji máte dva měsíce.
Horší problém je ta malá klec, to zkuste co nejdříve změnit (viz jiné vlákno), rozhodně dřív, než jí případně pořídíte kámoše.

28.12.2017 22:36
Lenkok

XXX.XXX.235.105

Dobrý den,
před xx lety, kdy jsem viděla počítač jen na obrázku, byla andulka celkem populární, buď jako domácí mazel a nebo na okrasu zahrady či balkonu.
Ve zverimexu byly andulky a sem tam se objevila korela, která v našem městečku byla považována za velkého papouška. Jiný papoušek byl velmi cenově nedostupný a byl viděn jen ve větších městech. Jestli tenkrát existovali ručně dokrmené andulky vůbec netuším. Dnes je někteří mazlíčkáři vyžadují, protože si myslí, že andulku neochočí?
Přitáhla jsem domů andulku jako mazla, ke které jsem si koupila jen několikastránkovou knížečku, kde byl návod co má asi žrát a jak o ní pečovat. Návod jak jí ochočit tam nebyl a ani jsem netušila, že existuje nějaký doporučený postup a nikdy jsem se nikoho na to neptala. Andulka bych řekla, že se ochočila sama většinou max do 2 měsíců a nebyla jediná. Ta první nevím co se s ní přesně stalo, ale myslím, že narazila do zdi a ty další mi uletěly oknem a poslední jsem dala kamarádce, když jsem se odstěhovala do velkoměsta.
Časem jsem si pořídila více náročného papouška "ejhle to není andulka", ochočení bylo velmi náročné a postup promyšlenější. Myslím, že andulka je tak jednoduchá, že nepotřebuje ani literaturu a že jí je teď plná knihovna.

28.12.2017 23:09

Chce to čas. děkuji moc :) spěchám asi fakt moc..

29.12.2017 09:51
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bohužel platí, andulku už mám od listopadu a stále se mě bojí. jediný co mi dovolí je dát k němu klacík a posadit ho na něj. Zkouším všechno každý den s ním povídám a dokonce u něj postávám a pozoruji ho, nebojí se už tolik ale nenechá si zatím nic..

Vždyť to je pokrok, postupně zkoušejte místo klacíku prst, pak na prstu pamlsek.
Jak Vám začne důvěřovat máte vyhráno. Nic neuspěchat, trpělivost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík