Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2018 18:21
masijova.a

XXX.XXX.44.10

Dobrý den, chtěla bych se zeptat z jakých stromů by jsem měla brát větvičky na bidýlka. Pro andulku/korelu.
Děkuji :).

3.1.2018 19:53
jandigiusto

XXX.XXX.114.208

Dobrý večer, vhodná jsou bidýlka z ovocných chemicky neošetřených stromů (jabloň, hrušeň, třešeň), dále z volně rostoucích dřevin, jako je vrba, bříza, lípa, olše, líska. hezký večer Vám přeje Honza z Animaloro.cz.

3.1.2018 21:45
kubrt11

XXX.XXX.53.50

masijova.a napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat z jakých stromů by jsem měla brát větvičky na bidýlka. Pro andulku/korelu.
Děkuji :).

Již mnoho let používám na bidla výhradně větve z Bezu černého, posléze i zralé plody, které mimo toho, že zbarví trus ptáku, a tím i vše v jeho okolí, jsou velmi oblíbeny, a to včetně např.kanárů!Výhoda je, že tohoto Bezu roste všude velké množství, a velmi rychle!K.

4.1.2018 10:34
V.N.

XXX.XXX.2.242

kubrt11 napsal(a):
Již mnoho let používám na bidla výhradně větve z Bezu černého, posléze i zralé plody, které mimo toho, že zbarví trus ptáku, a tím i vše v jeho okolí, jsou velmi oblíbeny, a to včetně např.kanárů!Výhoda je, že tohoto Bezu roste všude velké množství, a velmi rychle!K.

Dobrý den navíc má Bez černý drsnou kůru a to bidla-větve ovocných stromů nemají...tím chci napsat, že u bidel z hrubé kůry lépe si ptáci-papoušci obrušují - čistí zobáky a i drápky u ovocných taky dobrý, ale po těchto bidlech "kloužou" jsou hladká...chovu zdar...

4.1.2018 20:25
masijova.a

XXX.XXX.44.10

Děkuji všem :) rozhodně půjdu hledat a přibližovat se co nejlépe radám.

4.1.2018 20:44
saola

XXX.XXX.228.41

masijova.a napsal(a):
Děkuji všem :) rozhodně půjdu hledat a přibližovat se co nejlépe radám.

Jen na odlehčení, protože jsem původem městské dítě a mé znalosti botaniky jsou spíš malé, prohrabala jsem kdysi knihovnu a našla staré kapesní původce stromy a keři, dala do kapsy a z vycházek nosím (teď už spíše bez knihy), co roste a je akceptovatelné pro papoušky. Stejně tak s bylinkami, super kniha je třeba tahle:
https://www.databazeknih.cz/knihy/lecive-a-kouzelne-byliny-mezi-dvermi-a-brankou-265558
A obecně ke dřevinám a vhodným rostlinám k papouškům taky zde:
https://www.databazeknih.cz/knihy/vyziva-papousku-a-drobneho-exotickeho-ptactva-176025.
Co se týče toho bezu pro menší papoušky, mám zkušenost, že je lepší větev šikmo podélně na jednom konci naříznout, ochotněji na ní pak "pracují", když mají přístup přímo k dužině (korela, pyrura).

Přidejte reakci

Přidat smajlík