Pomoc s ochočením andulek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2018 19:15
Liarka

XXX.XXX.159.191

Ahoj,
Jsem začínající chovatelka andulek, pečlivě jsem studovala co a jak, ale bohužel si nevím rady s tím jak andulky naučit chodit na prst nebo prostě celkově ven z klece.
Problém je asi i v tom, že jsem si pořídila hned tři najednou. K sobě se chovají hezky i když je každá od jiného chovatele, ale mě se velice bojí.
I když jim pravidelně dávám do klece různý dobroty, vždy když otevřu klec tak se schovají co nejdál ode mě. Když nechám klec celý den otevřenou aby se mohli proletět kdyby chtěli, klec stejně neopustí.
Proto bych Vás chtěla poprosit o jakékoliv rady, jak se k nim chovat, abych je ochočila, i když jsou tři a mají jakoby své hejno a s lidmi se zatím asi moc kamarádit nechtějí.
Moc děkuji za pomoc :).

4.1.2018 19:27
Alkonost

XXX.XXX.254.253

Vsechno chce cas, nejsou to piskaci hracky bude trvat nez si navyknou na pritomnost lidi. zkuste vypozorovat co maji rady(jablka, listy zeli apod..) Kdyz nechteji ven tak podeprete dvirka od klece kolickem a dejte jim to na ne, az si zvyknou byt venku pravidelne jim to nabizjete z ruky, casem si zvyknou ze ruka neznamena nebezpeci ale bobroty preji hodne zdaru

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2018 19:35

Liarka napsal(a):
Ahoj,
Jsem začínající chovatelka andulek, pečlivě jsem studovala co a jak, ale bohužel si nevím rady s tím jak andulky naučit chodit na prst nebo prostě celkově ven z klece.
Problém je asi i v tom, že jsem si pořídila hned tři najednou. K sobě se chovají hezky i když je každá od jiného chovatele, ale mě se velice bojí.
I když jim pravidelně dávám do klece různý dobroty, vždy když otevřu klec tak se schovají co nejdál ode mě. Když nechám klec celý den otevřenou aby se mohli proletět kdyby chtěli, klec stejně neopustí.
Proto bych Vás chtěla poprosit o jakékoliv rady, jak se k nim chovat, abych je ochočila, i když jsou tři a mají jakoby své hejno a s lidmi se zatím asi moc kamarádit nechtějí.
Moc děkuji za pomoc :).

Som niekoľkoročný chovateľ a ešte som neochočoval žiadneho papagája, všetko chovám vo vonkajších voliérach po pároch. Ale problémov je hneď niekoľko:

1. Aké staré sú ? ak sú staršie ako dva či tri mesiace bude ťažšie ich ochočiť keďže si navykli na spoločnosť iných anduliek

A za 2. keby ste andulka a zavrem vás do kletky s dvoma andulkami ku komu by ste si vytvorila bližší vzťah ? týmto vás nechcem uraziť ani vysmiať ale logicky to dáva zmysel že

S andulkami som začínal pred 4 - 5 rokmi a viem že čím mladšie tým lepšie si vedia navyknúť na človeka. Preto by som vám odporučil si založiť jeden chovný pár anduliek nechať zahniezdiť a privykať mladé potom na vás buď po dvoch týždňoch ručne dokrmovať alebo po opustení búdky presunúť mladé do druhej klietky a začať s cvičením.

4.1.2018 21:53
Liarka

XXX.XXX.159.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Som niekoľkoročný chovateľ a ešte som neochočoval žiadneho papagája, všetko chovám vo vonkajších voliérach po pároch. Ale problémov je hneď niekoľko:

1. Aké staré sú ? ak sú staršie ako dva či tri mesiace bude ťažšie ich ochočiť keďže si navykli na spoločnosť iných anduliek

A za 2. keby ste andulka a zavrem vás do kletky s dvoma andulkami ku komu by ste si vytvorila bližší vzťah ? týmto vás nechcem uraziť ani vysmiať ale logicky to dáva zmysel že

S andulkami som začínal pred 4 - 5 rokmi a viem že čím mladšie tým lepšie si vedia navyknúť na človeka. Preto by som vám odporučil si založiť jeden chovný pár anduliek nechať zahniezdiť a privykať mladé potom na vás buď po dvoch týždňoch ručne dokrmovať alebo po opustení búdky presunúť mladé do druhej klietky a začať s cvičením.

Staří bohužel netuším, ale dva měsíce je už doma mám, takže jak říkáte už budou starší.
Akorát jsem se asi špatně vyjádřila..nechci je chovat profesionálně jako vy, ale "jen" jako domácí mazlíčky :).

5.1.2018 09:14

Liarka napsal(a):
Staří bohužel netuším, ale dva měsíce je už doma mám, takže jak říkáte už budou starší.
Akorát jsem se asi špatně vyjádřila..nechci je chovat profesionálně jako vy, ale "jen" jako domácí mazlíčky :).

Nie nie ja som pochopil váš účel chovu ale ak majú už dva či tri mesiace bude to ťažšie a ešte ak vás chovateľ oklamal ohľadom veku tak môžu mať aj viac ale podľa fotky vidieť že sa jedná o pomerne mladé keďže majú krátke roztrapkané chvostové perá. Odporúčam vám naozaj buď kúpiť mladé mesačné alebo si založiť chovný pár nechať vysedieť mladé a všetko potom predať a nechať si iba mladé.
Ale ako hovoríte že ich chcete chovať ako domácí mazlíčky tak v tom prípade je najvhodnejšie chovať jedného, pretože potom na vás prilipne. A najvhodnejší bude samček ale to sa samozrejme u pol mesačnej až mesačnej andulky určiť nedá.
Alebo skúšať ako to popísal užívateľ Alkonost a čakať kým nezkrotnú.

Je len na vás ako sa rozhodnete, časom sa všetko naučíte ako ich správne chovať a možno vás to chytí ako väčšinu chovateľov a začnete chovať viac a viac papagájov.

Přidejte reakci

Přidat smajlík