Uživatel s deaktivovaným účtem

Vím že je rosela voliérový papoušek, který hezky zpívá a není vhodná k ochočení, ale moje kamarádka tvrdí že je na ochočení. Vím, že každý papoušek se dá ochočit, ale rosely moc společnosti nepotřebují... Tak nevím...
Dobrý den, slámky chovám ve voliéře. Moje zkušenost je ta, že na ochočení teda vůbec nejsou. Každý den jsem s nimi v kontaktu. Kakarici, mnohobarví, nádheráci jsou na moji přítomnost navyklí a max. trochu poposkočí, když si myslí, že jsem u nich moc blízko nebo se jich už moc dotýkám. Zato slámky po 3 letech došli to té míry, že nelítají jak blázni po voliéře, když tam příjdu, ale odletí co nejdál a běda, když se k nim přiblížím moc blízko. To je rachot ve voliéře. A nedej bože, když tam příjde někdo koho neznají. To jsou jak blázni. Takže za mě, ochočovat určitě ne. A s tím zpěvem taky nevím. Bud pískají takové to kuky kuky to je hezké a dá se to za zpěv považovat a nebo vřískají v záletech tak až uši zaléhají. A to se zpěvem nic společného nemá. Je ale pravda, že to jsou spíš tišší papoušci i když řvou. Je to stále míň než třeba papoušci Jižní Ameriky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No oni ji mají měsíc a už začíná pískat a chodí na bidlo v ruce, ale na ruku zatím ne. Taky se mi to s tím zpěvem nezdá na doma