Korela - pouštění z klece a velikost ok voliéry

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2018 21:58
misimisi

XXX.XXX.243.14

Dobrý den všem,
kdysi u rodičů jsme nějaké ty ptáčky měli, ale již jsem spoustu věcí pozapomněla. Nejdostupnější klec jsem našla rozměrově 62 x 62 x 86v cm, rozteč drátu 2 cm a síla 3mm, s proletem po místnosti cca 80m2 + chodbička a kuchyňka. První otázka je, po jak dlouhé době asi tak mohu pouštět korelku z klece ven a ten prolet jí dopřát, aby jsem ji nemusela až nehezky nahánět zpět, což by byl stres asi pro obě strany značný. Druhá otázka je, jestli velikost ok 52x23 mm na letní venkovní voliéru není na korelu již moc široká, aby se nezasekla nebo neprotáhla mezi dráty? Našla jsem bezva chovatelské mřížky, na stavbu voliér jako dělanou, těchto rozměrů. Moc děkuji za rady a poznatky

19.1.2018 21:28
misimisi

XXX.XXX.243.14

Vážně nikdo neví jak s rozměrem ok v síti?

19.1.2018 21:43
saola

XXX.XXX.199.5

Jen obecně:
1) kdy pustit? Ideálně tehdy, až spolu navážete nějaký vztah, nicméně lze i dříve, spíše vždy večer, nechat papouška pocourat a polétat po místnosti, pokud se nevrátí do klece sám, zhasnout a bez stresu a v klidu odchytit a vložit jemně zpět do klece.
2) klec asi postačuje, pravidelný prolet je fajn.
3) velikost ok na venkovní voliéru by mi pro korelu nevyhovovala, cca 5x2,5 cm je opravdu hodně velké oko pro tak malého papouška, jsou velmi protahovací ve smyslu vlezou i do poměrně malé škvíry (pootevřený šuplík a tak). Měla bych strach, že v takovém oku uvízne za hlavu. Náš korelák má rozteč u dvířek v kleci taky cca 2,5 cm a občas hlava venku vypadá děsivě, zvlášť když k tomu spustí hereckou etudu "Pusťte bratry na svobodu".

19.1.2018 21:51
misimisi

XXX.XXX.243.14

Moc děkuji, Saola, bála jsem se, že to bude moc široké... Chudě malé zaseknuté... Jinak si pamatuji, že se mají nechat zvyknout na novou klec, aby se do ní vracely jíst a pít, ochočení by bylo super, ale to nikdo nezaručí, jak moc se bude - nebude chtít kamarádit. Každopádně díky za typ večerního pouštění

19.1.2018 22:09
saola

XXX.XXX.199.5

To není o tom, že by se tam zasekával a šlo mu o život, jen ví, že v tom daném konkrétním místě tu hlavu prostrčit lze, a když ještě zvenku začne lomcovat zobákem zvedacími dvířky, je to prostě rachot.

19.1.2018 22:13
misimisi

XXX.XXX.243.14

Řekne si, co chce, není to samička?

19.1.2018 22:19
saola

XXX.XXX.199.5

Ne, je to samec,11 let

19.1.2018 22:22
misimisi

XXX.XXX.243.14

saola napsal(a):