Zatím mi nikdo neporadil, ale alespoň se podělím o to, co jsem nasla. Na houpačku kromě drátu lze použít i šňúru na prádlo ze 100% bavlny, k dostání je obvykle v drogerii, domácích potřebách za několik desítek korun několik desítek metrů. Větve najdeme v lese či na zahradě z nepostříkaných vhodných stromů. Tak budu mít houpaček třeba 10 v požadované velikosti, a třeba i žebříky na šplhání. Spoje se nejlépe zářezy po stranách větví. Jako bonus jsou náklady opravdu korunové ve srovnání z eshopy. Tímto děkuji neznámé paní za skvělý nápad.
kkki
napsal(a):
Zdravím, průměr větví vyberte tak, aby ho alex neobejmul.K.
Moc děkuji, to právě vím, ale nevím, od kterého průměru větve sbírat Hádám tak od 3-4 cm průměr? Bydlím u lesa, tak to nebude určitě těžké najít plánuji i ptačí strom a menší posedy, které postavím na skříně či stůl, aby se méně věnoval nábytku snad
misimisi
napsal(a):
Moc děkuji, to právě vím, ale nevím, od kterého průměru větve sbírat Hádám tak od 3-4 cm průměr? Bydlím u lesa, tak to nebude určitě těžké najít plánuji i ptačí strom a menší posedy, které postavím na skříně či stůl, aby se méně věnoval nábytku snad
To by mělo stačit, je třeba se u jednotlivých papoušků podívat po dosednutí na větev.Jelikož chovám různé druhy, tak musím vypozorovat i průměry větví.K.
Kdysi jsme doma měli ještě u mých rodičů drobné ptáčky, houpačku milovaly, vše má být zábava pro něj, nikoliv pro naši podívanou. Rozhodně by jsem nechtěla, aby se nudil, pokud bude chvíli o samotě. Chci jen pro budoucího člena naší rodiny dostatek podmětů. Jinak bude mít přes 80m2 možnost proletu, ale klec mu nechci přeplácat příliš velkou větví, aby jsem mu neubírala zbytečně místo. Bude u nás až od jara, proto hledám podrobnější info zde, aby měl vše předem nachystané. Děkuji všem za rady a postřehy.
misimisi
napsal(a):
Kdysi jsme doma měli ještě u mých rodičů drobné ptáčky, houpačku milovaly, vše má být zábava pro něj, nikoliv pro naši podívanou. Rozhodně by jsem nechtěla, aby se nudil, pokud bude chvíli o samotě. Chci jen pro budoucího člena naší rodiny dostatek podmětů. Jinak bude mít přes 80m2 možnost proletu, ale klec mu nechci přeplácat příliš velkou větví, aby jsem mu neubírala zbytečně místo. Bude u nás až od jara, proto hledám podrobnější info zde, aby měl vše předem nachystané. Děkuji všem za rady a postřehy.
Omlouvám se - milovali*.
U té houpačky mě trápila výška, všechny v eshopech by odpovídaly tak andulkám, max korelám, případné závratným cenám. Ještě dumám nad koupelničkou, snad najdu lepší řešení než misku na dno klece. Případné kálení do ní z bidla se mi moc nezamlouvá. Našla jsem plastovou závěsnou cca 19x21x21,19x23x22,16x26x22 cm, zdá se mi to malé, co myslíte?