Horák lutino
napsal(a):
Mám dvouletou samičku Alexandra malého, letos snad poprvé zahnízdí, kroužkovat mladé, nebo počkat na druhý odchov?Mám špatnou zkušenost u Rosel. Děkuji za jakékoliv rady.
Dobrý den, letos budu poprvé odchovávat rosely, nemám s nimi tedy ještě žádné zkušenosti. V čem máte špatnou zkušenost s kroužkováním? Díky za odpověď a za radu.
krys
napsal(a):
Dobrý den, letos budu poprvé odchovávat rosely, nemám s nimi tedy ještě žádné zkušenosti. V čem máte špatnou zkušenost s kroužkováním? Díky za odpověď a za radu.
Když jsem okroužkoval mladé Roselky vše bylo v pořádku, ale některým spadly a než jsem to zjistil už bylo pozdě nasadit jim znovu kroužky, dokud byly mladé v budce vše bylo dobré, ale když vyletěly začal ty kroužkované samec napadat, než jsem to zjistil dvě uhynuly, samce jsem oddělil a samice ostatní dokrmila.ale ty kroužkované také začala napadat, už byly dost soběstačné tak jsem je dal do jiné voliéry a přežily, letos už mladé rosely kroužkovat nebudu.
Také mi sedli alexandři malí západoafričtí - vůbec u mě poprvé. Jen jsem na pochybách o velikosti kroužků pro nominátní formu - info o velikosti kroužků mám různé, chovný samec je z Belgie a má vel,5.5mm, další chovatelé kroužkují až do velikosti 7 mm. Je to celkem dost velký rozptyl, má na velikost kroužků vliv věk ve kterém kroužkuji - nic jiného mě na vysvětlení těchto rozdílů ve velikosti nenapadá : Jakou máte zkušenost vy?
krys
napsal(a):
Zdravím, při odchovu rosel, nebyl nikdy problém s kroužky.Jen po okroužkování je třeba druhý, třetí den kroužky zkontrolovat, zda drží.K.
cone
napsal(a):
Také mi sedli alexandři malí západoafričtí - vůbec u mě poprvé. Jen jsem na pochybách o velikosti kroužků pro nominátní formu - info o velikosti kroužků mám různé, chovný samec je z Belgie a má vel,5.5mm, další chovatelé kroužkují až do velikosti 7 mm. Je to celkem dost velký rozptyl, má na velikost kroužků vliv věk ve kterém kroužkuji - nic jiného mě na vysvětlení těchto rozdílů ve velikosti nenapadá : Jakou máte zkušenost vy?
Na Alexandry malé dávám kroužky velikosti 7 mm.