Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den nedávno jsem si dovezla domů malého kakairkiho který je starý přibližně měsíc. Jí v pořádku občas ještě dáváme tekutou stravu ale když chce tak si jde sám pro proso v klase nebo do mističky. Na radu chovatelky máme pro zatím místo vody heřmánkový čaj. Ale jí jen když ho k tomu dáme nebo velmi málo za dnešek jsem ho viděla pít dvakrát. Je hrozně načepýřený už od doby co máme a ne a ne se ''učesat''. Taky často kaká ale nemá ani špinavý zadeček ani nijak trus nevypadá špatně je černý a sem tam je bílý. Taky se pohybuje a už zkoušel i mimo klec létat... asi to nevypadá nijak vážně ale když jsem se koukala na mláďata ostatních kakariki byly krásné hezké ''učesané'' chovatel ukazoval všechny jeho papoušky a všichni vypadali zdravě. Možná jento chce počkat až vyroste a poprvé přepeří ale i tak se por jistotu zeptám!
Tekutou stravu? To byl dokrmovaný a neumí ještě přijímat normální stravu?
Dejte mu normální vodu a směs krmení ne jenom proso.
Nechápu proč Vám radila heřmánek, to by nasvědčovalo tomu, že Vám dala nemocného jedince.
Načepýřený ale může být, jestli se dostal ze zimy do tepla, nepíšete z jakého byl chovu.
Jestli je opravdu starý jen měsíc, byl odstaven brzo, možná tedy na dokrmování.
Ještě nebude mít vyvinuté opeření, to by se mělo časem spravit.

pterodactyll
napsal(a):
Tekutou stravu? To byl dokrmovaný a neumí ještě přijímat normální stravu?
Dejte mu normální vodu a směs krmení ne jenom proso.
Nechápu proč Vám radila heřmánek, to by nasvědčovalo tomu, že Vám dala nemocného jedince.
Načepýřený ale může být, jestli se dostal ze zimy do tepla, nepíšete z jakého byl chovu.
Jestli je opravdu starý jen měsíc, byl odstaven brzo, možná tedy na dokrmování.
Ještě nebude mít vyvinuté opeření, to by se mělo časem spravit.
Nene jiná chovatelka mi poradila heřmánek. Asi ano byl odtaven, ale jeli jsme pro něj tak daleko takže se s tím chci poprat sama. Má v misce i jiné ale on si bere jenom proso.. spíše jí jenom z kalsu a když nabídnu hrst taky vybírá jenom proso. Je mi jasný že to chce čas ale chci rady co nejdříve. Dneska jsem psala vet. a půjdeme na rozbor trusu.. Nebyl vůbec venku pokud nepočítám cestu od a do auta.

pterodactyll
napsal(a):
No tak to chválím, pokud udělá rozbor trusu, jistě dostanete návod jak postupovat dál.
Držím palce ať se vše srovná.
Díky ! :) teda za tu chvíli jsem ho dokázala přesvědčit zobat z misky ! tak ještě aby zobal každý den. Vypadá často hladově ale snažím se ho i tak co nejvíce utlačovat k tomu zobu. Sice mám nějakou tu zásobu té tekuté stravy ale hodlám to použít jen když doopravdy nezačne zobat. Doufám že bude potřebovat pouze vitamíny.
Podľa môjho názoru bol príliš skoro odstavený od rodičov a iba sa učí sám jesť. Načepýrený je preto, lebo je viac hladný ako najedený. Zotavovať sa bude určite dlhšiu dobu. Je maximálna nezodpovednosť chovateľa, keď odstaví mláďa takto skoro. Nuž niekto vidí iba rýchlo zarobené peniaze a Vy ste mu ako neskúsená chovateľka "padla vhodne do rany".

euw
napsal(a):
Podľa môjho názoru bol príliš skoro odstavený od rodičov a iba sa učí sám jesť. Načepýrený je preto, lebo je viac hladný ako najedený. Zotavovať sa bude určite dlhšiu dobu. Je maximálna nezodpovednosť chovateľa, keď odstaví mláďa takto skoro. Nuž niekto vidí iba rýchlo zarobené peniaze a Vy ste mu ako neskúsená chovateľka "padla vhodne do rany".
To věřím ale od doby co jsme ho přivezli už tak moc načepýřený není. Ale od včerejška každou chvíli mu nabízím zrní a když už si vezme vysypu to do misky nebo si slétne na zem a zobe co se vysypalo. Rozhodně už dělá menší pokroky. Ale co už, třeba máte pravdu.