V nedalekém lesoparku i přes mírnou zimu přikrmuji ptáky. Většina je tam sýkor, modřinek, brhlíků a občas se objeví i hýl nebo čížek. Nějací dobráci tam sypali rýži a když jsem na krmítka přilepil papírek se vzkazem, že slunečnice je 2x lacinější než rýže a navíc ptákům chutná, tak tam nějaký dobrovolník dal plné krmítko pop cornu. Pak se člověk diví, že se tu občas objeví tak naivní dotazy, až zůstává rozum stát.
Mozna to neni o schvalnosti ale spis o nevedomosti, spousta lidi je dnes izolovana v mestech kde se k prirode nemaji jak dostat a vecinou ani nechteji... tihle pak nepremysli nad tim ze to co venku hopka v keri je ptak a ne clovek, a ze jim tedy nemusi vyhovovat/chutnat stejne veci jako lidem.
Zacne leto a lidi zacnou celi vydeseny nachazet chrousty a ptat se v diskuzich "Co to je za brouka"
za svuj zivot uz sem se setkala i s devcetem co zamenilo za "divneho psa" obycejnou kozu
Uživatel s deaktivovaným účtem

Alkonost
napsal(a):
Mozna to neni o schvalnosti ale spis o nevedomosti, spousta lidi je dnes izolovana v mestech kde se k prirode nemaji jak dostat a vecinou ani nechteji... tihle pak nepremysli nad tim ze to co venku hopka v keri je ptak a ne clovek, a ze jim tedy nemusi vyhovovat/chutnat stejne veci jako lidem.
Zacne leto a lidi zacnou celi vydeseny nachazet chrousty a ptat se v diskuzich "Co to je za brouka"
za svuj zivot uz sem se setkala i s devcetem co zamenilo za "divneho psa" obycejnou kozu
Bouzel dnesi doba je konzumni kdy se kazdy stara jen o to aby mel barak(byt) v garazi auto na zahrade bazen nejlepe anglicky travnik udrzovany robotickou sekackou a nanejvys par okrasnych jehlicnanu aby se o ne moc nemusel starat...na co jablon hrusen ci tresen kdyz si to muzu koupit v obchode naco sadit brambory redkve rajcata kdyz stim je prace a radeji si to koupim cestou z prace...bouzel dnesni doba je hold takova ze priroda je az na tom poslednim miste a pak se tady divime ze znacna cast nasi populace nepozna zakladni zastupce nasi zivocisne rise jako je sykorka vrabec kos zajic srnka...k tomu vasemu divnemu psovi...mne kdysi fascinovala kamaradka ktera prijela na navstevu z cech a pri ceste vlakem mi povida koukej na ty zajmave strakate kone...bylo to stado krav
Zdravím
Mohu potvrdit co tady píšete, je to smutné.
Jen vás mohu ujistit, že to zde bylo již mnoho let zpátky.
Je mi skoro šedesát let a už jako kluk jsem se s tím setkal.
Pes nebo kůň je ještě dobré.
K nám na ves přijela před asi padesáti lety sestřenice z Ostravy a jako pravé městské
dítě prohlásila, když viděla na dvoře stádo ovcí" Hele mami, slon"
Mě bylo asi deset a mohl jsem se strhat smíchy a dostal jsem pár facek.
Stejně když si na to po letech vzpomenu, musím se smát.
A tenkrát se ve školách ještě o zvířatech učilo. Dnes se klade důraz ne něco úplně jiného a tak se těm dětem člověk ani nediví.Měli by to ale děti naučit rodiče.
Já svoje děti tahal po zoologických a po lesích pořád.
Dnes již vnoučata.
Alkonost
napsal(a):
Přeetl jsem reakce. Je to smutná realita. Hlavně víc peněz do školství a to bude to pravé. Noemova archa nebo Sodoma Gomora a pak začít znovu by bylo nejlepší.
Vztah k přírodě není o penězích, ani o projektech EU, je v osobním příkladu učitele, vedoucího chovatelského krooužku, který to nedělá pro peníze. I většina z nás dělá chov ze zámu a finance jsoujen doplněk.
Přeji všem chovatelům hodně radosti z odchovů i těch obyčejných ptáků. Vždyť mnozí držitelé ani to nedokážou.