Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2018 13:23
fylip

XXX.XXX.48.40

Dobeý den,

máte někdo zkušenosti s společným chovem Alexandrů černohlavých? Už několik let je chovám, když ještě nebyli pohlavně dospělí, měl jsem je ve společnosti vousáčů, kteří každoročně odchovávali. Teď je již mám samostatně ve voliéře 4x1x2. Loni měli poprvé snůšku (oplozenou) a nepřipadali mi nějak agresivní, proto mě napadlo, zda někdo nemá zkušenosti s společným chovem v takto velké voliéře, buď s druhým párem černohlavých, popřípadě finschových, nebo párem rudohlavých? Samozřejmě vím, že to je par od páru a musel bych je hlídat, ale zajímaly by mě zkušenosti ostátních.
Díky.
Filip.

3.3.2018 14:13
stewe5

XXX.XXX.230.56

Tak to by mě taky zajímalo..mám taky pár černohlavých a něco bych k nim přidal...jednou jsem někde četl že je někdo má s hejnem aymar šedoprsých tak o tom uvažuju...

3.3.2018 19:38
radekpo

XXX.XXX.205.96

Momentálně mám přes zimu tři páry v jedné voliéře, snáší se naprosto v pohodě. Na sezonu tam chci nechat dva, třetí půjde stranou s ohledem na velikost voliéry. S finschi bych je dohromady určitě nedával, kvůli křížení.

3.3.2018 20:38
fylip

XXX.XXX.48.40

Samozřejmě, křížení by se muselo ohlídat, ale to samé u rudohlavých. Když už jsou ale páry složené, neměl by to být problém. Samozřejmě, ideální by bylo, zkoušet to od mláďat, ale tam by právě mohl nastat problém křížení. Vzhledem k velikosti voliéry si nemyslím, že by byl problém s novým soužitím třeba tříletých párů.

3.3.2018 21:28
radekpo

XXX.XXX.205.96

Voliéru mám stejně velkou jako Vy a dva páry jsou chovné a jeden tříletý.

3.3.2018 22:00
fylip

XXX.XXX.48.40

V tom případě bych do toho asi šel. Taky to tak asi udělám a přidám ještě jeden pár. U mě je samice 2015 a samec 2014.

Přidejte reakci

Přidat smajlík