To není vůbec špatný nápad, ale minule nebyli moc vstřícní :) Těch dotazů by bylo docela hodně.
- jak by snášeli tuto změnu po letech, kdy žili odděleně
- jestli by se změnilo jejich chování vzhledem k páření a odchování mláďat
- vzájemných ataků
- sebepoškozování v důsledku stresu
- jestli je ponechat společně i ve vnitřní ubikaci apod.
Zkouším to tu na ifauně, pokud tu někdo z chovatelů
má s něčím podobným zkušenost.
Mark a Marie Stafford z Parrots International natočil v divočině video boje o hnízdo mezi ary zelenokřídlými a ary hyacintovými. https://www.facebook.com/mark.stafford.5682/videos/10207364595418933/.
Byl jsem v Maďarsku u chovatele který má voliery s ary 70m dlouhé.Když jsem se ho zeptal jestli chová více párů společně, tak se začal smát a ptal se mně jak dlouho vlastně ary chovám když mám takové dotazy. V těch velkých volierách byli samozřejmě jen mladí ptáci (proletovačka). Takže bych se Vás zeptal stejně. Je to nesmysl a ani v Lešné to nefunguje. Ta Vaše voliera není vhodná pro více chovných párů, ale jako proletovačka na odchovy bude super.
smidla
napsal(a):
Dobry den,
navstivte ZOO Zlin, nevyjmenuju presne druhy co tam jsou, ale urcite tam jsou zelenokridle, ararauny a arakangy. Tusim jeste nejaci amazonani.
S pozdravem smidla.eu.
V Lešné už ararauny a zelenokřídlé delší dobu nechovají.
http://www.zoozlin.eu/zvirata-dle-abecedy/.
Dobrý den,
nechci se zastávat zadavatele, ale položil tu dotaz a vy jej častujete. Pokud mu nechcete odpovídat, tak vůbec nemusíte, ale pak nereagujte ani negativně, spíše až urážlivě. Nikdo znás není všeznalý a pán se jen chtěl poradit možná se zkušenějšíma chavatelama. Ale tady spíše jsou jen rýpalové.
Řeknu to asi takto: Česklý člověk neumí poradit, ale bravůrně urážet. Zamyslete se prosím nad sebou.
Jirka.
mujhroch
napsal(a):
To není vůbec špatný nápad, ale minule nebyli moc vstřícní :) Těch dotazů by bylo docela hodně.
- vzájemných ataků
A jak na to chcete reagovat 1) vzájemné ataky ano je to dost pravděpodobné 2)sebepožkozováni ano je to dost pravděpodobné přičiny jsou ruzné nexistuje na to univerzální recept 3)jestly je ponechat společně ve vnitřňí ubikaci kolik páru mate na mysly jak velka je vnitřňí ubikace ? Plno lidem už arové hnizdí 4)v době hnizdění se chováni ptáku opravdu mnění a to dost výrazně arove nejsou druh ptáku co hnizdí v kolniich5) jak by snášely změnu když žili oděleně no to nikdo nevi musite to zkusit každej pták je jinej v přirodě když se hašteři tak ma ten druhej šanci ustoupit a odleťet ve volieře to nejde. Tohle mám radit chovately arú ? To vi 15 kluk co se zajimá o papoušky proboha.
Dobry den,
v davnych casech clovek neumel rozdelat ohen, ti kdo se to jako prvni naucili, byli oznacovani za carodeje a upalovani na hranici. Lidi chodii pesky a povidani o autech se smali. Prvni prukopnici v letectvi byli oznacovani za blazny. O letu do vesmiru ani nemluvim.
Tak se prosim pokusme oprostit od predpokladu. Protoze predpoklad je matkou omylu. Byl polozeny dotaz. Je uplne jedno jestli je rozumny, blaznivy nebo z uplne jineho soudku. Historie nam uz nekolikrat dokazala, ze vse muze byt jinak.
Tim ale nechci rict, ze to je rozumne nebo mozne. Ale take ne nemozne. ;)
S pozdravem smidla.eu.
smidla
napsal(a):
Dobry den,
v davnych casech clovek neumel rozdelat ohen, ti kdo se to jako prvni naucili, byli oznacovani za carodeje a upalovani na hranici. Lidi chodii pesky a povidani o autech se smali. Prvni prukopnici v letectvi byli oznacovani za blazny. O letu do vesmiru ani nemluvim.
Tak se prosim pokusme oprostit od predpokladu. Protoze predpoklad je matkou omylu. Byl polozeny dotaz. Je uplne jedno jestli je rozumny, blaznivy nebo z uplne jineho soudku. Historie nam uz nekolikrat dokazala, ze vse muze byt jinak.
Tim ale nechci rict, ze to je rozumne nebo mozne. Ale take ne nemozne. ;)
S pozdravem smidla.eu.
Přesně tak. A hlavně dotaz zněl na CHOV nikoliv na ODCHOV.
kubanec
napsal(a):
No a jestly je pán začatečnil tak měl zkusit prvně andulky a korely když chci něco chovat tak si o tom druhu musím něco zjistit...aspoň dřiv se to tak dělalo. Pak tu jsou dotazy jestly múže borec chovat araraunu přes zimu venku.
Tak, třeba já začal s papouškama a můj vůbec první druh, byli senegalci a mě bylo 12.let.a už to je hoodně dávno.Takže ne vždy, jak říkáte, ale to že to vyšlo u mě a neříkám, že to bylo správné nemusí být pravda.
Zdravim posledni moje vyjádřeňí mě je jedno co pán bude dělat nebo dělá ale u nás kanindy nikdo nechová protože si je pořizuji zkušení chovatele jako výzvu a tady borec napiše že je chová a pak takovej dotaz ? A o tom chovu a odchovu tam dotaz má přečtěte si to pořádně jinak mu přeji hodně štesti a ať neblbne jestly ty papoušky dopravdy vlastni
mujhroch
napsal(a):
- vzájemných ataků
Si to ZOBAKU přečti tohle napiše chovatel velkejch arú jo no dovol abych se zasmál.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
Divim se ze ackoliv znali chovatele vubec na toto reaguji.