Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2018 19:21
Noxi

XXX.XXX.212.1

Zdravím, plánuji pořízení papouška a rozhlížím se po různých klecích. Prozatím mne poměrně zaujaly následující.

http://www.zoohit.cz/shop/ptaci/klece/topseller/klece/170731

a

http://www.terraint.cz/component/virtuemart/klece-voliery/lakovane-klece/klece-pro-stredni-papousky/klec-2620e-ekonomicka-klec-detail?Itemid=0

Na druhou zmíněnou značku jsem se doslechl poměrně dost kladných hodnocení, první sice vychází finančně lépe a je prostornější, ovšem mám trochu obavu o kvalitu provedení a případnou nezávadnost. Přece jen, tipuji to na nějakou čínu. Má někdo zkušenosti s některou z nich, případně doporučí nějakou zajímavou alternativu? Děkuji.

12.3.2018 20:05
Honza12

XXX.XXX.52.97

Podle mě by jste si měla nejprve položit otázku jakého papouška si chcete pořídit a pak se zabývat výběrem klece.

12.3.2018 20:33
Noxi

XXX.XXX.212.1

Tak sice jsem ten, ale to nevadí, přezdívka mate. Každopádně napevno rozhodnutý ještě nejsem a těžce váhám mezi alexandrem malým a ara nobilis.

12.3.2018 20:46
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Noxi napsal(a):
Zdravím, plánuji pořízení papouška a rozhlížím se po různých klecích. Prozatím mne poměrně zaujaly následující.

http://www.zoohit.cz/shop/ptaci/klece/topseller/klece/170731

a

http://www.terraint.cz/component/virtuemart/klece-voliery/lakovane-klece/klece-pro-stredni-papousky/klec-2620e-ekonomicka-klec-detail?Itemid=0

Na druhou zmíněnou značku jsem se doslechl poměrně dost kladných hodnocení, první sice vychází finančně lépe a je prostornější, ovšem mám trochu obavu o kvalitu provedení a případnou nezávadnost. Přece jen, tipuji to na nějakou čínu. Má někdo zkušenosti s některou z nich, případně doporučí nějakou zajímavou alternativu? Děkuji.

Tak něco co podráždí prodejce. Pokud jste zadavateli mainiálně technicky zručný, kupte bodované pletivo, udělejte metrový kvádr podle potřeby. Dno z plechu nebo šuplík z desek.
Cena do 3 000 Kč. Jestli je to Čína nebo drahé belgické bych moc neřešil.Hygienici pusťtese do mě. Jen dodám.
Papoušek, který má příležitost okusu větví atd, neleze jen po pletivu, které ze zinku okusuje je nějak ohrožen? Myslíte, že se mýlím ? Čínské pletivo je levné a někdy nekvalitní. Jak jsou tam jehličky zinku je špatně, ani bodované spoje mnohdy nedrží. Když už ta blbá koupě, očistit jehličky zinku kartáčem. Při chovu jsou mnohem důležitěiší zásady výživy než pletivo voliéry.
Nakonec vše začíná a končí u peněz. Znalosti se jaksi vytrácejí.

12.3.2018 20:50
misimisi

XXX.XXX.243.14

Noxi napsal(a):
Tak sice jsem ten, ale to nevadí, přezdívka mate. Každopádně napevno rozhodnutý ještě nejsem a těžce váhám mezi alexandrem malým a ara nobilis.

To se nám líbí stejní papoušci pro nobilis by tam měla vejít ještě budka, prý v ní nocují. No s tou kvalitou nevím, ale čím větší, tím lepší. Taky by mě zajímala kvalita té první, mám jen 62,5*62,5, teda ale velký prolet. Třeba došetřím na velikou časem.

12.3.2018 21:15
Noxi

XXX.XXX.212.1

Tak na nějakou vlastní výrobu nebo zakázkovou jsem se už také díval, ale přiznám se, že se mi výsledek tolik nelíbí. Přece jen, klec bude v obývacích prostorách, takže by to "mělo i trošku nějak vypadat". Takže volím zatím něco v podobném stylu.

misimisi: Jsou to krasavci. Pouze mám obavu, abych takovou aru ukočíroval. Přece jen už je to "větší" papoušek a také kvůli hlučnosti.

12.3.2018 21:35
misimisi

XXX.XXX.243.14

No ale nobilisky jsou celkem malinké, četla jsem o nich většinou dobré zkušenosti. Já budu mít alexandra malého, cenově je to pro mě přijatelnější, jsem na RD. Hlučnost moc řešit nemusím v rodinném domku, trošku přemýšlím o jednom páru do budoucna do jedné místnosti místo voliéry, jen to bude trošku fuška zpracovat doma chlapa, moje nadšení příliš nesdílí

12.3.2018 21:49
Noxi

XXX.XXX.212.1

Sice velcí nejsou, ale zase mu rád dopřeji dostatek prostoru. Rozhodně mu to neuškodí a prostor na to je také. Mám také dům, ovšem klec bude umístěna v pracovně a většinu času pracuji z domu od počítače, takže právě mám jisté obavy o hlučnost. Sice snesu dost, ale občas je to soustředění potřeba. Nedávno jsem navštívil chovatele, abych si oba porovnal a zrovna ara se docela předváděla svým "krákání", zatímco alex si jen občas popísknul. Vlastně ještě stále nejsem rozhodnutý. Finance problém nejsou a oba se mi velmi líbí.

13.3.2018 11:01
Froli-1

XXX.XXX.59.81

já mám tu první ve vašem odkazu a jsem spokojená- koupila jsem ji tady za 3500, -kč a byla jako nová. Teď do ní budu dávat aru severu než se odstaví a půjde k novým majitelům. Pro aru nobilis je lepší ta první co se týče rozměrů i pro alexandra, ale samozřejmě chce to nechávat každodenně proletět!

13.3.2018 19:52
Noxi

XXX.XXX.212.1

Tak zatím jsem rozhodnutý pro pořízení té první ze zoohitu, pokud tedy bude v dostatečném čase a množství dostupná. Hodnocení má převážně slušné, pouze jsem váhal nad tím, že druhá voliéra, kterou nabízí (Noble) Má hodnocení lehce rozporuplná a občas se tam množí poznatky, že reziví a podobně. U téhle ale nic, tak doufám, že jejím pořízením neudělám chybu. Zase na druhou stranu, ta druhá se tváří "kvalitněji". Uvidím, jestli se najdou ještě nějaké názory.

19.3.2018 16:45
Noxi

XXX.XXX.212.1

Zdravím, najdou se nějaké reference na tyto prodejce, případně na prodávané klece?

http://www.kvalitni-klece.cz/

Dále mě zaujala cenově tato nerezová klec, nějaké zkušenosti? Děkuji.

http://www.volieryzelinka.cz/klec-pro-ptaky-s014/.

19.3.2018 17:22
lupus4

XXX.XXX.95.89

Noxi napsal(a):
Tak zatím jsem rozhodnutý pro pořízení té první ze zoohitu, pokud tedy bude v dostatečném čase a množství dostupná. Hodnocení má převážně slušné, pouze jsem váhal nad tím, že druhá voliéra, kterou nabízí (Noble) Má hodnocení lehce rozporuplná a občas se tam množí poznatky, že reziví a podobně. U téhle ale nic, tak doufám, že jejím pořízením neudělám chybu. Zase na druhou stranu, ta druhá se tváří "kvalitněji". Uvidím, jestli se najdou ještě nějaké názory.

ta druhá ůplně naprd, první max na spaní. Jen pořád nechápu, kdo podobný zhovadilosti navrhuje...a kupuje
Pokud si ste jistý, ze v ní jakýkoli papouch bude POUZE SPÁT jinak bude na volno...
a vaše podmínky vydrží pár desetiletí...tož za ní peníze vyhoďte.
jinak viz Moudiv
nechte si udělat (pokud ste levej) min 2 x 1 x 1 m a až pak se dejte do držení papagáje

v tom posledním vašem příspěvku je to to samé, opět na 3 věci

19.3.2018 18:06
Noxi

XXX.XXX.212.1

Kupuje je většina normálních lidí, kteří si do obýváku nedají dvoumetrovou voliéru, byznys je byznys, viděl jsem už horší případy.

O výrobě na míru jsem uvažoval už dříve, nejen z finančního důvodu, ale také k potřebám papouška. Nicméně nehledě na moji zručnost, nemyslím, že by velká zbastlená voliéra v obývacích prostorách byla to pravé ořechové. Takže se poohlížím po klecích, které by splnily alespoň dostatečný prostor pro papouška a vzhledově trochu zapadly. Chtěl bych, aby daná klec byla trochu solidní kvality, protože mě například velmi zarazilo, jak rychle a silně "kvalitní" a drahé klece od Kings Cages reznou.

19.3.2018 18:25
lupus4

XXX.XXX.95.89

Kupuje je většina normálních lidí,

"normální" patří do uvozovek, jsou to pouze lidé, kteří mají jako hlavní kriterium "vzhled" do obýváku (mj.hoooodně kýčovitej a v podstatě nevkusnej)

a zcela kašlou na potřeby chovaného zvířete

já to mám halt naopak - tudíž nejsem "normální" a sem za to moc rád

19.3.2018 19:00
hzp

XXX.XXX.83.72

Noxi napsal(a):
Kupuje je většina normálních lidí, kteří si do obýváku nedají dvoumetrovou voliéru, byznys je byznys, viděl jsem už horší případy.

O výrobě na míru jsem uvažoval už dříve, nejen z finančního důvodu, ale také k potřebám papouška. Nicméně nehledě na moji zručnost, nemyslím, že by velká zbastlená voliéra v obývacích prostorách byla to pravé ořechové. Takže se poohlížím po klecích, které by splnily alespoň dostatečný prostor pro papouška a vzhledově trochu zapadly. Chtěl bych, aby daná klec byla trochu solidní kvality, protože mě například velmi zarazilo, jak rychle a silně "kvalitní" a drahé klece od Kings Cages reznou.

Nemusíte nic bastlit, na trhu je dost firem, které vám udělají voliérku na přání a rozhodně to bude i vypadat dobře. Navíc to bude prakticky za stejné peníze, jak ty paneláky, co se nabízejí v e-shopech. Inzeráty máte i na zdejších stránkách. Jen vybírat.

19.3.2018 19:38
Noxi

XXX.XXX.212.1

lupus4: Tak nějak jsem to měl na mysli. Samozřejmě je rozdíl mezi pohledem třeba zkušeného chovatele, který dobře zná potřeby zvířat a chovatele mazlíčkáře, ke kterým se třeba řadím spíše já a který se snaží oboje zkombinovat. Co je kýčovité a nevkusné bych nechal na jinou diskuzi. Každopádně papoušek nedostatkem prostoru trpět určitě nebude.

hzp: mám to tak nějak už i prohledané, nemohu říct, že by se mi to třeba nelíbilo, ale spíš bych bral něco podobného třeba ven nebo do nějaké jiné místnosti.

Jinak relativně mě zaujala nabídka právě na předposledním zmíněném odkazu - kvalitni-klece.cz
Třeba se najde někdo, kdo si některou z klecí odtud pořizoval a podělí se o zkušenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík