Jsou to všichni krasavci, ale nezapomínejme i na toho našeho. Jsem rád, jak se jim u nás v posledních letech daří.
jarat
napsal(a):
Jsou to všichni krasavci, ale nezapomínejme i na toho našeho. Jsem rád, jak se jim u nás v posledních letech daří.
Tento je u mňa stale top. Nedávno som videl na FB obraz chovu kde bolo asi 30 dospelých v jednej voliere. Úžasný pohľad. Keď nieje dotlceny s polamanym perím a plachý je to skutočná okrasa voliery.
Ano. Tam mířila má otázka. Jednou větou se dá odradit mnoho chovatelů od chovu plodožravých holubů a jiného plodožravého ptactva. Někteří papoušci potřebují také teplo k chovu.Krmivo fínančně skoro stejné. Řídký trus se vsákne do písku a dá se vyhrábnout.Neničí keře ve volierách. Je to spíš na článek a na diskuzi. Odměnou za trochu větší starost je pak třeba vyzdívání mladých toků, rytuál korunáčů při páření a jejich vylíhlé mládě, které má od prvního dne na hlavě pár vztyčených brček jako chocholku a to nemluvím o nádherném zpěvu drozdíků. Za mě již žádný ara, kakadu a jiní křiklouni.
Moje zapojenie do diskusie chápte tak že najskôr zbieram informácie, triedim skúsenosti sporo chovateľmi publikované a ten či onen druh hodnotím z môjho pohľadu. Či mám záujem alebo nemam? musi prejsť cez odrádzanie a nie cez doporucovanie a nabadanie často len milovníkov pestrého peria. Čo sa mňa týka, nedbal by som chovať vtáky celého sveta. O tom že existujú aj holuby čo žerú ovocie som sa dočítal v starej českej knihe/staršej ako ja/ s maľovanými obrázkami a pri pohľade na holuba jambu som tajne po ňom túžil, a i keď sa údajne často dovážal ako klecní pták, kto ho videl na vlastné oči? Asi ten chov a odchov nebude až taký jednoduchý...
zbosace
napsal(a):
Nie nemôže ale nedokáže. Keďže je väčšina plodozravych majú trochu odlišné nároky na kŕmenie, hygienu chovu, teplotu prostredia... No a kto má hlbšie do kapsy tomu zostáva len pozeranie a kochanie sa obrázkami.
Zdravím Vás! To máte pravdu... I mne se líbí, ale z tohoto důvodu je nemohu chovat a nejen že ovoce a zelenina je dnes drahá, ale i přezimování není též legrace - i to vytápění něco stojí. Na to člověk musí mít prostor a hlavně peníze. Jinak je to moc krásná podívaná, stejně jako na bažanty, kteří jsou méně náročné a přesto jsou to velice pěkní a většina jich snese naše zimy.