jaja500
napsal(a):
Dobrý den mám dvouletou samičku Roselu Penant ale nemá ocas, myslíte že jí ocas doroste.Nebo nějaké vitamíny na peří, prosím poradte.Předem děkuji.
Vidím laický dotaz, tak reaguji a nedivím se naivitě. I já kdysi začínal.
Má ulomená pera ocasní s pevnými brky? Pak budete čekat do přepeření. Kolik měsíců jí ta ocasní pera chybí? Má vypadené brky a jak dlouho, něco tam vyrůstá? Nebo tam jsou krátké masité brky? Pak to bude horší.
Popište podrobně, rád odpovím i pro poučení dalších laiků, kteří se pak s důvěrou obrátí na tuto diskuzi, kde je nebude nikdo zesměšňovat.
Jen dodám, že jsem si přečetl profil tazatele, kde píše, že je mladý chovatel. Budu rád, když vy mladí napíšete svůj věk. Pracoval jsem s dětmi i mladými chovateli spoustu roků, soutěžili, vystavovali, ale rozdíl věku je podstatný pro způsob komunikace s nimi.
Skutečných chovatelů ubývá a buďme rádi, že ještě někdo má o našeho koníčka zájem, protože hlavním cílem chovu začíná být zisk. Nic proti tomu, ale zisk je v chovu živočichů velice nejistý a jen pro vyvolené.
Moudivláček
napsal(a):
Vidím laický dotaz, tak reaguji a nedivím se naivitě. I já kdysi začínal.
Má ulomená pera ocasní s pevnými brky? Pak budete čekat do přepeření. Kolik měsíců jí ta ocasní pera chybí? Má vypadené brky a jak dlouho, něco tam vyrůstá? Nebo tam jsou krátké masité brky? Pak to bude horší.
Popište podrobně, rád odpovím i pro poučení dalších laiků, kteří se pak s důvěrou obrátí na tuto diskuzi, kde je nebude nikdo zesměšňovat.
Jen dodám, že jsem si přečetl profil tazatele, kde píše, že je mladý chovatel. Budu rád, když vy mladí napíšete svůj věk. Pracoval jsem s dětmi i mladými chovateli spoustu roků, soutěžili, vystavovali, ale rozdíl věku je podstatný pro způsob komunikace s nimi.
Skutečných chovatelů ubývá a buďme rádi, že ještě někdo má o našeho koníčka zájem, protože hlavním cílem chovu začíná být zisk. Nic proti tomu, ale zisk je v chovu živočichů velice nejistý a jen pro vyvolené.
Kolikrát jste se tady už ptal proč sem nepíší staří zkušení chovatelé? Bodejd by sem něco nadhodili když si přečtou ty laické debilní dotazy.A Vy si protiřečíte. Už neodepíšu protože s Váma by to zase bylo nadlouho.
kareta
napsal(a):
Kolikrát jste se tady už ptal proč sem nepíší staří zkušení chovatelé? Bodejd by sem něco nadhodili když si přečtou ty laické debilní dotazy.A Vy si protiřečíte. Už neodepíšu protože s Váma by to zase bylo nadlouho.
Spíš jsem čekal reakci tazatele, ale je pozdní hodina a lidé musí ráno o hodinu dřív pracovat, tak spí.
Těší mě, že si pamatujete mé příspěvky, ale nevím v čem si protiřečím. Mohl jste to něčím dokázat místo toho vašeho, že : " Už neodepíšu..."
Nic jste neporadil, dotaz laika nazval debilním.
Nevím, proč jste reagoval, když to nikomu nic nepřineslo.
No vzhledem k tomu že tazatel je registrovanej od roku 2015 a chova korely kakariky a andulky a asi i rozely tak za ty tři roky co chová papoušky si už moh něco přečist a zjistit asi to bude chovatel z paneláku protože kluci na vesnici vědí že ptáci i pelichaj a pokud koupil rozelu s ulámaným ocasem a nepelicha tak holt musí vzít kombinačky a ty ulámaný brka vytrhat
Dobrý den,
z této diskuse jsem dost rozpačitá. Jsem rozhodně dospělá (40) a dotaz tazatelky mi nepřijde hloupý. Mám podobný. Moje tříletá rosela penant - samička - si ocásek sama uštípala. Nejedná se o ulámání. Ocasní brka jsem postupně nacházela s roztřepenými konci tak, že v ocásku zůstala zkrácená zhruba na 3 cm. Voliéru má velikou a otevřenou - celodenní přístup do prostoru bytu, kde si poletuje jak chce a může být všude, kde jsme my. Jedno okno je opatřeno sítí a otevřené, aby v něm mohla sedět a pozorovat, co se děje venku. Vysvětluji to takto složitě, aby bylo jasné, že se nenudí. Létá jistě i bez ocásku a čekám do přepeření. Přesto by mě zajímalo, proč to udělala. Děkuji Vám za rozumné odpovědi.
před spoustou let jsem měl podobný problém s penanty. Sháněl jsem samičku k volnému samci a sehnal ji na poslední chvíli před jarem. Odchovali spolu krásných mladých. Náhodou jsem potkal při cestě na Olomouckou Exotu kluka co mi ji prodal a ptal se jestli mi něco udělali. Nechtěl věřit, že měla mladé. V zimě těsně před vánocemi se mi samice se dvěma samečky tak oškubala, že vypadala jako kuře z mražáku. Krmeni byli jako všichni ostatní ptáci okolo ve voliérách, větve na okus a všechno možné i nemožné. Skončili na veterině, ale do dneska mi nikdo nepodal ani zprávu jestli se vyléčili, ani ptáky.. Jestli to bude pokračovat i po vytržení brk a sama se ta vaše samička bude poškozovat, tak bych ji raději vyřadil z chovu
Děkuji Vám za odpovědi
Nejsem chovatel. Samičku jsem koupila ve zverimexu, byla smutná, škubala si peří a pohybovala se tak, aby byla co nejblíže mé hlavy. Byla jsem za ní několikrát a vždy to bylo totéž, tak ji máme už tři roky doma a nikdy nebyl problém. Komunikuje, létá za námi, nechá se krmit z ruky. Je možné, že chce hnízdit, samečka nemám. Počkám do přepeření.