Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2018 07:02

Zdravím kedy je najlepší čas presunuť papagáje z dnu von ? V novembri som dal dnu neofémy bourek., teplota cca 21°C a chcel by som ich dať von ale neviem kedy a aká teplota je ideálna a aby nemali nejaký teplotný šok.
Dnes ráno je 0°C a cez deň cca 15°C, mohol by som ich dať von aj pri takejto teplote ?

3.4.2018 07:22

Zabudol som dodať že do vonkaješej voliery samozrejme.

3.4.2018 08:33
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Určitě bych ještě počkal, protože to bude velký teplotní skok a mohl byste udělat více škody jak užitku. Hlavně samičky během snůšky.

3.4.2018 10:35

Ďakujem ešte počkám kým nebudú aspoň nočné teploty 10° C.

3.4.2018 10:55
lupus4

XXX.XXX.9.7

Ptáky zimované v pokojové teplotě dáváme ven až po skutečně proběhlých (ne kalendářních ! ) "ledových mužích" tj, každý rok jinak, ale +/- půlka května
takže nemáte kam chvátat

3.4.2018 11:19

lupus4 napsal(a):
Ptáky zimované v pokojové teplotě dáváme ven až po skutečně proběhlých (ne kalendářních ! ) "ledových mužích" tj, každý rok jinak, ale +/- půlka května
takže nemáte kam chvátat

To myslíte o mesiac 12.5. až 14.5.Pankrac Servac a Bonifac že ?

3.4.2018 12:49
lupus4

XXX.XXX.91.234

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To myslíte o mesiac 12.5. až 14.5.Pankrac Servac a Bonifac že ?

jo, ale to skutečné ochlazení může přijít dříve, či později...capišto?

3.4.2018 13:33

to viem občas vie počasie kolísať v teplotách. Ale ďakujem za radu aspoň budem vedieť nabudúce kedy je ten najvhodnejší čas.

3.4.2018 14:20
kareta

XXX.XXX.84.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to viem občas vie počasie kolísať v teplotách. Ale ďakujem za radu aspoň budem vedieť nabudúce kedy je ten najvhodnejší čas.

To ze sebe jen děláte nebo jste takovej doopravdy? Kolik je Vám let ? Bez urážky. Jestli mín jak 12 tak to beru.Tady to měla být opravdu diskuze jen pro chovatele kteří s ptáčkama začínají.

3.4.2018 14:52
kareta

XXX.XXX.84.6

Diskuze je o něčem rozumném diskutovat. Ne tady stále dokola odpovídat hnilochum co jsou líní si na netu něco si přečíst a najít. Než si toho živého tvora koupím tak si dopředu zjistím jakou potřebuje klec čím jej budu krmit jakou potřebuje teplotu atd. A nebude se tady ptát na debilní dotazy.To mě dovede vytočit. Nebo když se osoba co bydlí v okolí města Brna ptá kde by mohla jít na veterinu. To už je doraz.

3.4.2018 15:25

Tak v první reakci zdůrazňujete, jak by to měla být diskuze pro chovatele, kteří začínají a následně se dozvíme, že dikuze nejsou dotazy a odpovědi na ně (což máte sice pravdu, ale...). Ale co přesně čekáte od chovatelů, kteří začínají? Neměli by se ptát právě zkušených? A pokud to ty zkušené pohoršuje, co jim brání ono vlákno ignorovat?

Bez urážky, vylil jste si taky svůj pseudovztek a zchladil si žáhu na (hádám) mladíkovi, který chtěl poradit. A zrušil si účet. Spokojen? O jednoho začátečníka míň, o jednoho otravu míň, o další dotazy míň a možná o to víc chovatelských chyb.

Já tady čerpám právě ty informace, co a jak zařídit před zakoupením živého tvora. A ano, i tyhle zdánlivě "debilní" dotazy mi leccos napoví, pokud na ně někdo smyslupně odpoví. Ale upřímně, dotaz bych tady nepoložila. Po vaší reakci opravdu radši ne. Protože mi už dávno není dvanáct, možná by vás i můj debilní dotaz rozložil na součástky a rupla by vám z toho žilka v oku.

3.4.2018 17:26
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

já také čekám tak do půli května, až dám droboť ven, ale dnes mě napadla taková rouhačská myšlenka. Vrátila se nám do světlíku dnes vlaštovka a na půdu rehci domácí. Ještě před pár dny si poletovali někde v Africe a dnes jsou tady. Tak mě napadlo, že my ty své miláčky asi rozmazlujeme. Vždyť v Africe musela být vedra kolem 30C a to doma nikdo nemáme. Takže takový tepelný skok jako z Afriky na Moravu by to určitě nebylo, když mám doma jen 20C. Budu se o tom muset poradit s drobotinou co mi na to řeknou. Potravy budou mít dostatek na rozdíl od vlaštovky, protože ta když se venku ochladí nesežene ani mušku. Teď čekám, že mne ukamenujete

Neregistrovaný uživatel

3.4.2018 18:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Ja sam za sebe bych to ven dal, snejne nikdo nevi jak bude.a co se tyce ostatniho vzdy zalezi na chovateli jeho rozhodnuti a chovatelskem zarizeni. neco jineho je kdyz nebyl internet, nemohl jsem denne dojizet za chovateli a vyptavat se, musel sem na to prijit sam za pomoci literatury, dnes je internet a lide se ptaji aji co si maji vzit zitra na sebe tak se nedivme bude mozna i hur.

3.4.2018 23:44
alex66

XXX.XXX.76.242

V sobotu jsem dával ven alexandry rudohlavé (jižní Morava). Na nejbližší týden jsou hlášeny teploty dost vysoké a měl jsem je v zimovišti při teplotě kolem 10 ° takže problémy už neočekávám.

4.4.2018 11:12
eli22

XXX.XXX.181.33

Bourky mám celoročně venku v dřevěné voliéře, přes zimu jsou tam dva páry, na jaře jeden oddělím do jiné voliéry, ale spíš velké klece pouze zastřešené. Vloni jsem ten jeden pár tam přendala nějak v půli dubna. Okamžitě zahnízdili, pak přišly v květnu ty mrazy a mláďata zmrzla, i když jsme klec balila do všeho možného. Letos mi ten samý pár ještě v říjnu vyvedl mladé, takže jsem je musela dát i s rodiči domů, jelikož je ještě krmili.Tenhle pár dám ven až tak začátkem května, ale myslím, že to nestihnu a zahnízdí doma. smajlík. Astrildy rákosní dávám ven podle počasí tak v půli května.

5.4.2018 11:39
chovatelaustralie

XXX.XXX.90.158

Neofémy ozdobné chovám celoročně venku a budku jim nechávám stále zavěšenou. Jsem ze středočeského kraje a už mám nyní v budce 4 mladé o které se rodiče vzorně starají. Jak je vidět i přes nedávné mrazy cca třemi týdny kolem 10 stupňů bez problémů hnízdí. myslím, že když je dobrá samička která pevně sedí tak mladé odchovají. nedávám to jako návod na chov ale jen podotýkám, že to také jde. Na zahradě v keři mají kosové už také mladé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík