Dobrý den, dcera dostala klec o velikosti 70x70x130 cm, a chtěla by začít s chovem okrasného ptactva. Jelikož je úplný začátečník, tak prosíme o radu jaké ptáčky do této klece je vhodné umístit, a zda tam může být více než jeden pár. Líbí se nám Zebřičky nebo Kanárci, ale necháme si poradit, děkujeme.
Mullmuzler1
napsal(a):
Dobrý den, dcera dostala klec o velikosti 70x70x130 cm, a chtěla by začít s chovem okrasného ptactva. Jelikož je úplný začátečník, tak prosíme o radu jaké ptáčky do této klece je vhodné umístit, a zda tam může být více než jeden pár. Líbí se nám Zebřičky nebo Kanárci, ale necháme si poradit, děkujeme.
Zdravím, pokud se podíváte sem do diskuze na názory na tuto klec, tak zjistíte víc. Klec je naprosto nevhodná. Já bych do ní nedala nic, ale třeba někdo poradí jinak. Možná pár zebřiček by tam šel.
Lepší jsou vodorovné, myšleno těch 130cm délka. Nevím jaké je ta klec kvality a podobně. Jinak je na výběr spousta klecí a nebo si nechte udělat na míru dřevěnou, pokud chcete začínat s chůvičkama a nebo se zebřičkama. Aby se hodila do prostoru kde ji chcete mít. I když hygienu lépe udržíte v omyvatelné kleci. Každopádně přírodní bidýlka, na dno písek, koupelničku a je fajn udělat si třeba z plexiskla cca 20cm ochranu proti vyletování prázdných slupek z prosa. Zadejte si do vyhledavače třeba vnitřní voliérky, tam bude inspirace.
Mullmuzler1
napsal(a):
Ona tato klec na párek drobného ptactva, jak píšete zebřiček nebo kanárů dostačuje. Za předpokladu že jim uděláte z přirozených různě silných větví prolézačku.Může tam být i párek andulek. Je ale pravda, že vždy je lepší klec na délku, na prolet. Pták není vrtulník aby létal nahoru a dolu.Výrobci tyto klece jasně nezvládli.
Já ji měl rovněž a to pro Alexandra malého. Ten byl ale stále puštěný, nad klecí udělaný strom, kde trávil většinu dne. Do klece chodil jenom na žrádlo a spát.
Je pravda, že tam někdy trávil i půl dne a spal, když nikdo nebyl doma.
Bylo to jeho útočiště, pak ano, když má prostor na prolet. Jinak na chov je vždy lepší, jak Vám zde již poradili kolegové.
Dobrý den, ta klec se dá na zebřičky nebo jinou drobotinu použít. Drobotina nemá ve zvyku okusovat nebo lézt po pletivu, tak bych se asi nebála otravy. Když se dají dovnitř přírodní větve aby mohli létat a poskakovat, tak si myslím, že je v pohodě. Ale fakt je, že pro papoušky kvůli letu je lepší mít volieru delší než na výšku.
pterodactyll
napsal(a):
Ona tato klec na párek drobného ptactva, jak píšete zebřiček nebo kanárů dostačuje. Za předpokladu že jim uděláte z přirozených různě silných větví prolézačku.Může tam být i párek andulek. Je ale pravda, že vždy je lepší klec na délku, na prolet. Pták není vrtulník aby létal nahoru a dolu.Výrobci tyto klece jasně nezvládli.
Já ji měl rovněž a to pro Alexandra malého. Ten byl ale stále puštěný, nad klecí udělaný strom, kde trávil většinu dne. Do klece chodil jenom na žrádlo a spát.
Je pravda, že tam někdy trávil i půl dne a spal, když nikdo nebyl doma.
Bylo to jeho útočiště, pak ano, když má prostor na prolet. Jinak na chov je vždy lepší, jak Vám zde již poradili kolegové.
omlouvám se, vložili jsme ve stejnou dobu prakticky stejný příspěvek.
Mullmuzler1
napsal(a):
Pane, dostal jste docela solidní odpovědi.
Můj názor:
Je to kllec na ochočeného amazoňana, senegalce atd, kteří se pouští ven na prolet.
Můžete tam mít ne jeden, ale 3 páry zebřiček + pár kanárů nebo andulky a i pár korel tam samostatně zahnízdí, ikdyž by tu klec by uvítali na ležato. Samozřejmě budka by byla z venku.
V případě chovu zebřiček a podobných je třeba 2 nebo 3 stěny zakrýt, udělat houštinky z umělých rostlin, budky, kukanˇky a dcera se může těšit z odchovů. Vše další je o krmení a o minerálech.
Pane lupus4,
jste dlouhodobý zkušený diskutér, ale v reakci na můj přispěvek jste jaksi ulétl.
Kdydyste pozorně četl, reagoval byste jinak.
To, co jste napsal tomu pánovi, co se ptal, co do klece asi to vaše vyjádřění " hodně pomohlo".
Nic neporadíte, jen napíšete, že moje odpověď je mimo, ale proč, to už by Vás vyčerpalo?
Proč tedy reagujete?
Když jsem koupil od známého první pár rozel, který je měl venku v 2,2,2 m voliéře 3 roky a nic, je to už 45 let, dal jsen je do metrové klece v suterénu, budka zvenku a hned první rok odchoval 5 mláďat. Samozřejmě pak byla roky jiná voliéra.
Domnívám se, že diskuze je o zadaném tématu a případném vyvrácení názorů na dané téma.
Ikdyby v diskuzi někdo řekl úplnou blbost a reakce bude, jste mimo a dost, tak je to k sebezamyšlení a ne k diskuzi.
lupus4
napsal(a):
... a i pár korel tam samostatně zahnízdí,
vy jste už opravdu ale hoooodně mimo...
ten panelák je tak maximálně na 1,1 zebřiček, kanárů nebo jinou droboť...
cpát do klece o délce 70 cm letce z austrálie může jen...(doplňte si sám), co o potřebách ptáků nemá sebemenší ponětí..(bidla 20cm od stěn, aby si nepolámali ocasy a zbude celých 30cm na proskok - fakt úžasný a ptáci tam musí být štěstím "bez sebe")
Ještě něco nejasného ?
lupus4
napsal(a):
ten panelák je tak maximálně na 1,1 zebřiček, kanárů nebo jinou droboť...
cpát do klece o délce 70 cm letce z austrálie může jen...(doplňte si sám), co o potřebách ptáků nemá sebemenší ponětí..(bidla 20cm od stěn, aby si nepolámali ocasy a zbude celých 30cm na proskok - fakt úžasný a ptáci tam musí být štěstím "bez sebe")
Ještě něco nejasného ?
Moudivláček
napsal(a):
Pane lupus4,
jste dlouhodobý zkušený diskutér, ale v reakci na můj přispěvek jste jaksi ulétl.
Kdydyste pozorně četl, reagoval byste jinak.
To, co jste napsal tomu pánovi, co se ptal, co do klece asi to vaše vyjádřění " hodně pomohlo".
Nic neporadíte, jen napíšete, že moje odpověď je mimo, ale proč, to už by Vás vyčerpalo?
Proč tedy reagujete?
Když jsem koupil od známého první pár rozel, který je měl venku v 2,2,2 m voliéře 3 roky a nic, je to už 45 let, dal jsen je do metrové klece v suterénu, budka zvenku a hned první rok odchoval 5 mláďat. Samozřejmě pak byla roky jiná voliéra.
Domnívám se, že diskuze je o zadaném tématu a případném vyvrácení názorů na dané téma.
Ikdyby v diskuzi někdo řekl úplnou blbost a reakce bude, jste mimo a dost, tak je to k sebezamyšlení a ne k diskuzi.
Tak to jste mě zklamal čekal jsem něco o plivnuti do tváře... asi nemáte čas asi píšete Jak diskutovat díl druhý