Potřeboval bych poradit, jestli je to páreček, už jsem se koukal pod křídla a mají tam bílý pruh oba, jsou to mladí ptáci rok 2017, jeden je nejspíš o něco mladší.
parrot5790
napsal(a):
Prosím o radu pri určení pohlavia.1.1 alebo 2.0 sú rok 2017. Ďakujem.
Martin-rosely
napsal(a):
Dobrý den,
mohu se prosím vás zeptat o jakou mutaci se jedná. Děkuji Martin.
Albinooranz pravdepodobne F2.
maximus.chov
napsal(a):
2 samičky.
Já reaguji jen na tento příspěvek se kterým zásadně nesouhasím.
FOTKY KLAMOU, ALE FOTKY ZADAVATELE JSOU DOCELA DOBRÉ. Já tipuji pár podle tvaru hlavy a lysého ochmýřitého okruží oka u samice. IKDYŽ LETKY MOHOU MÍT DO PŘEPEŘENÍ BÍLÉ SKVRNY.
Mně vadí odpovědi: Je to pár a nenapíše proč.
To je jako, když napíše, že je to vůl a nenapíše, že vykastrovaný býk.
Jsme zde skoro anonymové, ale když něco tvrdím, měl bych zdůvodnit proč a nebo mlčet.
To to zase slíznu za poučování. Už se těším.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Robil DNA alebo len tak tipoval?Ja by som sa priklánal k páru.
smuha
napsal(a):
endoskopie.
Tak za tuto odpověď můj veliký dík. Ja jsem v mé odpovědi typoval 1,1 a napsal, že fotky klamou. To se potvrdilo. Endoskopie je nezpochybnitelná.
Kdysi jsem měl 1,1 pestrá. Vypadaly jako dva samci, všichni zkušení to tak tvrdili a 10 let mně odchovávali mladé, ale to bylo v r.1980.
Ještě zkust prstem ohmatat vzdálenost pánevních kůstek. I u mladých by tam měl být rozdíl ve vzdálenosi. Jedná se o milimetr. Samci rozel je mají téměř u sebe, ale chce to trochu zkušenosti. Budu vděčný za vaši odpověď.
mám další zkušenost, podařilo se mi sehnat samičku, podle zbarvení úplný samec, bílý pruh pod křídlem nemá, zpívá jak potrhlá, jakmile jsem ji vypustil do voliéry, moji dva samci se skoro okamžitě do sebe pustili. Tak jsem jednoho vyndal a samička po přiblížení samečka si přidřepla aby ji sameček obskočil. Podotýkám samička je 100%, je starší a po mladých.