Pyrury hnedouche - hnízdění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2018 18:47
fanynka

XXX.XXX.87.241

Dobry den, chci se zeptat kdy se podívat do budky u pyrury, Sedí už týden, sameček bývá venku, ale hlídá, dělá různé postoje.Mam je druhý rok, poprvé hnízdí.Cetla jsem o nich, ale mám trochu strach, co samička jela, když se potom podívám, zda vůbec budou mláďata.Jak to děláte.Dekuji za rady.

14.4.2018 20:23
eli22

XXX.XXX.58.33

fanynka napsal(a):
Dobry den, chci se zeptat kdy se podívat do budky u pyrury, Sedí už týden, sameček bývá venku, ale hlídá, dělá různé postoje.Mam je druhý rok, poprvé hnízdí.Cetla jsem o nich, ale mám trochu strach, co samička jela, když se potom podívám, zda vůbec budou mláďata.Jak to děláte.Dekuji za rady.

Spočítejte si, kdy by se mělo líhnout první mládě, a pokud Vás nechají, koukněte tam po tomto termínu. Není důvod koukat dříve, kór když hnízdí poprvé a nevíte, jak se zachovají. Mě tam teda kouknout nenechaj, a to jsou ochočení, až po vylíhnutí tak třetího mláděte. Někdo tam ale kouká a jim to nevadí. Asi případ od případu. Ale radím teď nekoukat.

14.4.2018 21:05
fanynka

XXX.XXX.87.241

Děkuji za odpověď, ani nevím zda má vajíčka, poznacene mám, kdy u nevylezla z budky, a uvidím.Samecek je venku, Ale má bojové postoje.Samicka byla hodnější, brala si i z ruky ovoce.Tak uvidím.

14.4.2018 21:43
eli22

XXX.XXX.58.33

fanynka napsal(a):
Děkuji za odpověď, ani nevím zda má vajíčka, poznacene mám, kdy u nevylezla z budky, a uvidím.Samecek je venku, Ale má bojové postoje.Samicka byla hodnější, brala si i z ruky ovoce.Tak uvidím.

Vajíčka na téměř 100% má, jinak by se takhle nechovali, jak jsem psala, naši jsou normálně mazlové, ale v momentě kdy zahnízdí, stávají se z nich divé saně. Po vylíhnutí mladých se zase změní a s mláďaty už s mohu i já dělat co chci. A většinou nezasedne hned na první vajíčko, takže pokud teď sedí týden, tak vajíčka může skutečně zahřívat třeba jen tři dny, s tím je taky třeba počítat.

14.4.2018 21:58
fanynka

XXX.XXX.87.241

Moc se těším, jestli se zadari a budou mláďata.Mam ještě andulky, u těch je vše super s mladaty.Je krásné, sledovat jak rostou.Mam i papoušci mnohobarve, také sedí už samička v budce, u té vím že vajíčka má.Sedi skoro stejně, jak pyrury.

15.4.2018 05:58
eli22

XXX.XXX.58.33

fanynka napsal(a):
Moc se těším, jestli se zadari a budou mláďata.Mam ještě andulky, u těch je vše super s mladaty.Je krásné, sledovat jak rostou.Mam i papoušci mnohobarve, také sedí už samička v budce, u té vím že vajíčka má.Sedi skoro stejně, jak pyrury.

Tak pak dejte vědět!

5.5.2018 16:00
fanynka

XXX.XXX.87.241

Ahoj, pyrury už mají asi dvě mláďata.Mam strach se tam zatím podívat, měla 5.vajec.Pockam ještě, týden a pak se zkusím podívat.Chtela bych je okrouskovat, ale uvidím, jak mě tam pustí.

8.5.2018 19:46
fanynka

XXX.XXX.87.241

Ahoj, pyrury mají jedno mláďátka,7.dni staré,2 vajíčka zmizela a ještě jsou tam dvě.Tak si zvědavá, kolik bude mladých.

10.5.2018 18:30
fanynka

XXX.XXX.87.241

Ahoj, tak už je jen jedno vajíčko, mládě má 9 dní, vajíčka mizí, je možné, že se vyklube mládě a oni je zabíjí ?

10.5.2018 19:48
fanynka

XXX.XXX.87.241

Ahoj, tak už je jen jedno vajíčko, mládě má 9 dní, vajíčka mizí, je možné, že se vyklube mládě a oni je zabíjí ?

10.5.2018 19:48
fanynka

XXX.XXX.87.241

Neregistrovaný uživatel

10.5.2018 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Mozne je vse, jsou pripady kdy mizeli vejce a nakonec zmizelo i potomstvo, proste zezrano.

11.5.2018 22:06
eli22

XXX.XXX.58.33

fanynka napsal(a):

Samozřejmě je to možné. Mláďata nemusí být zcela v pořádku a oni to poznají. Naše pyrury třeba odmítli krmit jedno mládě, prostě ho odložili, tak jsem ho první dny dokrmovala, pak jim vrátila. Další proces nebudu popisovat, ale ve finále jsem zjistila, že mu chybí jeden drápek. Nicméně potom to bylo nejhezčí mládě ze všech. Vy si ještě dávejte pozor na jednu věc. Pokud tam zůstane jedno mládě a budka je hodně velká, a jsou tam jisté pochybnosti /že zničili vejce atd./, tak je nebezpečí, že to mládě nebudou dostatečně zahřívat (taky se mi stalo) a pak je nutný Váš zásah.
Kdybyste s tím měla problém, napište interně.

12.5.2018 18:13
fanynka

XXX.XXX.87.241

Ahoj, mláďátko je v pořádku, má ještě pořád jedno vajíčko, tak čekám co bude.Třeba se zadari ještě jedno malé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík