Prodám lonského samce barnard č.č modrý s DNA.

Prodám Barnarda zeleného - Prodám lonského samce barnard č.č modrý s DNA......
6000 Kč
Dobrý deň,
pred cca 3 rokmi som si zaobstaral ročnú párku Barnardov zelených červenočelých. Na druhý rok som im do voliéry osadil búdku, vzhľadom na ich vek som ale neočakával hniezdenie. O búdku v tento ani počas tretieho roka vôbec neprejavovali záujem (ani po zmene búdky za inú). Tento rok, týždeň po osadení búdky, som našiel samičku s odhryznutým horným zobákom.
Predpokladám, že jej zobák odhryzol samček.
Samička žije, potravu prijíma (videl som ju jesť pri miske s potravou).
Mal už niekto z vás podobnú skúsenosť?
Je možné, že by zobák samičke dorástol?
V prípade, že nie (čo predpokladám), bude samička, v prípade zahniezdenia a vyliahnutia mláďat, schopná mláďatá nakŕmiť?
Za každú odpoveď/radu/postreh/info pri riešení tohto problému vopred ďakujem.
Olino.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
Bohuzel bude po paru, samice stezi budek krmit-i kdyz muze byt mala vyjimka, ale samec muze napadnout i tu novou. Dal jsem vse pryc a zacal znovu.
mirči
napsal(a):
Tak ten zobák na 100% nedorastie. Proste tá samica bude s najväčšou pravdepodobnosťou
v chove nepoužiteľná. Ale samozrejme, potravu prijímať bude a teda prežije to.
Zdravím, docela by mě zajímalo, a nebudu sám, jak ten pták přijímá potravu, když normálně loupe semena mezi dolní a horní čelistí?!K.
Zdravím vás,
ospravedlňujem sa, ozývam sa po dlhšom čase.
Posielam fotky barnardky.
Na vlastní oči jsem viděl u chovatele princezku, albino, spodní i horní část zobáku zkrácenou
tak, že její jazyk trčel jako ošklivá housenka, nepěkný pohled..U misky se zrnem přijímala potravu, jak to dokázala nevím, chovatel tvrdil, že odchováva...Neměl jsem důvod nevěřit, proč by
takto znetvořeného ptáka měl v páru?
Existují materiály, které se dají použít jako dlaha nebo náhrada. Je mi jasné, že barnard je něco jiného než mládě ary, ale jestli chcete, podívejte se sem:
http://www.veterinainfo.cz/tag/mlade-ary/
To, jestli zobák doroste, je spíš otázka pro veterináře, někde jsem četla, že u velkých papoušků se rohové pouzdro obmění za cca půl roku, ale nejsem si jistá.. U toho ary z odkazu nevím, jestli je vůbec možné předpokládat, aby dvě části zobáku srostly, spíš si myslím, že ne, a že je jen zpevnili, aby mohl vůbec žrát a existovat, ale jak to dopadlo, netuším.