Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2018 14:47
kakapo2

XXX.XXX.59.118

Dobry den, jaky mate nazor?Krmi se takhle i dva samci?Je ta v pravo samicka?Kdyz ma takove pohyby?Me ty pohyby pripadaji jako dva samci, oba jsou stejne...Ale proc by se krmili dva samci, kdyz tam v jedne volirere maji jeste jednu volnou samicku, ktera si na bidle pričapava a ceka kdo na ni vyleze...Dekuji za vase nazory..

16.4.2018 15:11
Lenkok

XXX.XXX.106.2

Samci mi to dělají běžně, dokonce se i páří a samice po nich startuje.

16.4.2018 15:18
kakapo2

XXX.XXX.59.118

Lenkok napsal(a):
Samci mi to dělají běžně, dokonce se i páří a samice po nich startuje.

A jsou to teda dva samci?

16.4.2018 15:35
Lenkok

XXX.XXX.106.2

To tedy netuším, já si dělám DNA testy. Ale samci se mi krmí celkem běžně.

16.4.2018 15:47
kakapo2

XXX.XXX.59.118

Lenkok napsal(a):
To tedy netuším, já si dělám DNA testy. Ale samci se mi krmí celkem běžně.

Dekuji...Oni spolu stale jsou, kde leti jede, tam leti druhy...

16.4.2018 16:12
Lenkok

XXX.XXX.106.2

Taky to tak mám, když je rozdělím, krmí se přes pletivo a samice si nevšímají. Myslím, ale že kdybych je úplně rozdělila, že se to srovná, zatím je ten jeden moc mladý a ten druhý mi útočil po samici, tak to teď neřeším.

16.4.2018 16:32
kakapo2

XXX.XXX.59.118

Jeste jsem zapomel napsat, ze ptaci jsou dvouleti...Rok 2016...

16.4.2018 19:37
kakapo2

XXX.XXX.59.118

16.4.2018 19:44
kakapo2

XXX.XXX.59.118

Omlouvam se, ale nejak se mi neulozilo video k problemu, tak jsem ho musel hodit na youtube a davam sem odkaz ke zhlednuti...

https://www.youtube.com/watch?v=o5renxOkw9A.

16.4.2018 21:16
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Lenkok napsal(a):
Taky to tak mám, když je rozdělím, krmí se přes pletivo a samice si nevšímají. Myslím, ale že kdybych je úplně rozdělila, že se to srovná, zatím je ten jeden moc mladý a ten druhý mi útočil po samici, tak to teď neřeším.

Přidávám i moji zkušenost.
Mám pouze alexandry čínské. Skupina 3,3. Stáří 4 - 8 let. V době sezení na snůšce se běžně dva samci krmí a nijak to chov nenarušuje. Jiné alexandry jsem nechoval ani jsem o podobném chování nic nečetl.
Jen dodám, že a.čínští jsou velice přítelští a letos v jejich voliéře hnízdí pro nedostatek voliér i pár zpěvavých, dokonce jim obsadili 78 cm hlubokou budku. Jsou tam s nimi od podzimu.

16.4.2018 21:29
kakapo2

XXX.XXX.59.118

Moudivláček napsal(a):
Přidávám i moji zkušenost.
Mám pouze alexandry čínské. Skupina 3,3. Stáří 4 - 8 let. V době sezení na snůšce se běžně dva samci krmí a nijak to chov nenarušuje. Jiné alexandry jsem nechoval ani jsem o podobném chování nic nečetl.
Jen dodám, že a.čínští jsou velice přítelští a letos v jejich voliéře hnízdí pro nedostatek voliér i pár zpěvavých, dokonce jim obsadili 78 cm hlubokou budku. Jsou tam s nimi od podzimu.

Diky za zajimavy nazor

16.4.2018 22:04
Lenkok

XXX.XXX.235.105

Jestli si někdo troufne podle toho rozeznat samici od samce netuším. Mě se samci často střídavě krmí a pak po sobě lezou střídavě, jedna 100 % samice mi též takto vyhazuje hlavu, zužuje zornice a roztahuje křídla, jako by chtěla krmit ona jeho (je dominantnější, pak ho napadne a zaleze si do budky, občas z ní naježeně čumí), jiná se přikrčí nechává se krmit, ale samce mi nekrmí nebo jen výjimečně.
Nechte si udělat dna a možná budete překvapený a nebo jim dejte čas a uvidíte.

17.4.2018 06:52
kakapo2

XXX.XXX.59.118

Lenkok napsal(a):
Jestli si někdo troufne podle toho rozeznat samici od samce netuším. Mě se samci často střídavě krmí a pak po sobě lezou střídavě, jedna 100 % samice mi též takto vyhazuje hlavu, zužuje zornice a roztahuje křídla, jako by chtěla krmit ona jeho (je dominantnější, pak ho napadne a zaleze si do budky, občas z ní naježeně čumí), jiná se přikrčí nechává se krmit, ale samce mi nekrmí nebo jen výjimečně.
Nechte si udělat dna a možná budete překvapený a nebo jim dejte čas a uvidíte.

Dekuji za vasi zkusenost..Ja u nich dneska par hodin posedim a uvidim...Mam jich tam celkem 7 a o jedne uz urcite vim, ze je samice..uz se nastavovala na pareni a nekteri se na ni snazili vylest..Ale je jedina se kterou nikdo neleta, jinak jsou vzdy po dvou..

Přidejte reakci

Přidat smajlík