Papoušek senegalský

Prodám Papouška senegalského - Prodám ručně dokrmené papoušky senegalské, 6...
4000 Kč
Dobry den,
Adoptovala jsem samicku ze spatnych podminek. Ja uz mam samce, ktereho mam naprosto ochoceneho. Kdyz je pustime spolecne do mistnosti delaji ze se nevidi... samec je ale zvedavej a pocase po kruckach k samici dotape a zacnou sermovat zobaky. Vetcinou samice ustoupi a de se za neco schovat. Jakmile se samec utoci vyleti po nem a zautoci.
Je nejaka moznost ze spolu boudou moc travit cas? Jak dlouho trva sprateleni?
Dobrý den, ano, možnost, že spolu budou trávit čas určitě je, ale záleží hodně na Vás, jaké jim k tomu vytvoříte podmínky. Já jsem k cca 4-leté ručně dokrmené samičce pořídila ručně dokrmeného samce, cca 6 let, taky ze špatných podmínek. Ze začátku měli klece vedle sebe, aby se mohli okukovat, pak jsem je začala dohromady pouštět, samička měla chvílemi zájem, ale on se jí bál, dávala jsem jim vždycky něco dobrého, aby si zvykli, že když jsou spolu, čeká je něco příjemného, což je opravdu důležité, dát jim něco, co jim chutná, popřípadě nějakou hračku nebo něco, co je zajímá, aby se tak přestali soustředit na sebe. Když se schylovalo k tomu, že by se poprali, oddělila jsem je, když to nebylo tak vážné, nechala jsem je, aby si to "vyříkali" a cca po 3 týdnech dostali novou velkou klec, do které jsem je pustila zároveň. Je to docela důležité, buď nová klec nebo tu, kterou si chcete nechat úplně vevnitř proměnit, aby to pro oba bylo nové a jeden netěžil z toho, že klec je jeho Přes počáteční šarvátky, kdy si ujasňovali pozice, spolu skvěle vycházejí, žerou z jedné misky, samička je dominantnější, sameček mírnější, ale upravují si vzájemně peří, krmí se atd. Na podzim snesla samička tři vajíčka, ale bohužel napoprvé se to nepovedlo.