NEOFEMA OZDOBNÁ

Prodám Neofému ozdobnou - Prodám dvě neofemi ozdobné rok24 bez určení pohla...
250 Kč
Zdravím všetkých,
chcel by som sa spýtať, či sa Vám niekedy stalo že by samica šklbala perie mláďatám v búdke?
Mladé majú približne 2 týždne, doteraz mali páperie a začali sa im objavovať krídlové pierka a chvostové pierka. Po dnešnej kontrole som zistil že majú vyšklbaný komplet celý chrbát. Viete mi poradiť aký vytamín podávať chovnému páru? čo im chýba alebo prečo to spravili?
ďakujem za odpovede.
Tomáš_SK
napsal(a):
Zdravím všetkých,
chcel by som sa spýtať, či sa Vám niekedy stalo že by samica šklbala perie mláďatám v búdke?
Mladé majú približne 2 týždne, doteraz mali páperie a začali sa im objavovať krídlové pierka a chvostové pierka. Po dnešnej kontrole som zistil že majú vyšklbaný komplet celý chrbát. Viete mi poradiť aký vytamín podávať chovnému páru? čo im chýba alebo prečo to spravili?
ďakujem za odpovede.
to je zlozvyk, dejte do budky drátěnou (bodované pletivo) mezistěnu bude krmit přes to pletivo a na mladé nedosáhne.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
Je to zlozvyk kteremu se neda snad zabranit, ja jsem skusil v mimulosti vse co bylo a je doporucovano a bez vysledku, jedine reseni co pro me je zbavyt se takovych to rodicu.
ota:
Máte s týmto skúsenosti? že by som zbavil búdku vrchného deklu? nestratia o mladé záujem?
Práve že doteraz mi to žiaden pár nerobil tak neviem zaujať postoj k veci. V minulosti sa mi stalo že som mal aj mláďatá aj novú znášku v jednej búdke. D prežili aj mladé aj ďalšia generácia. Samozrejme je možné že chcú znovu hniezdiť.
Tomáš_SK
napsal(a):
ota:
Máte s týmto skúsenosti? že by som zbavil búdku vrchného deklu? nestratia o mladé záujem?
Práve že doteraz mi to žiaden pár nerobil tak neviem zaujať postoj k veci. V minulosti sa mi stalo že som mal aj mláďatá aj novú znášku v jednej búdke. D prežili aj mladé aj ďalšia generácia. Samozrejme je možné že chcú znovu hniezdiť.
Dobrý večer, mám takovýto pár Papoušíčků šedokřídlých. Jen chci upozornit, že škubání mláďat neprovádí "pár", čili oba rodiče, ale jedinec.Buď samec, ale spíše bych to tipoval na samičku. To si musíte vypozorovat ale sám.Veškeré rady, jako dát budku na zem bez horního víka, nebo dát na budku víko z plexyskla, větvičky na okus do budky apod., selhaly. Jediné řešení, ke kterému jsem se odhodlal sám, zafungovalo - oddělit z klece jedince, který mladé škube a nechat je dokrmit tím druhým. U mne to takto funguje, nechci trvdit, že to musí takto fungovat vždy u všech. Neplatí ani tvrzení, že tento zlozvyk je dědičný. Mám od tohoto páru již odchovávající potomky a ani v jednom případu, tento zlozvyk nepodědili. M.K.
Veľmi pekne ďakujem za reakcie. Mám odpozorované, že kŕmi len samica (samec do búdky ani len nepozrel, stáva sa že sedí na búdke a dokrmuje samicu a tá kŕmi mláďatá v búdke) Rozhodne šklbe len samica. čo sa týka odstavenia samice, bojím sa toho že samec ich nebude dokrmovať nakoľko ich nekŕmi ani teraz.
Ak zoženiem pletivo skúsim to s ním, že oddelím mladé v búdke + zložím vrch búdky.
Ak to nepomôže tak pri druhom hniezde vyskúšam odstaviť samicu na 1 deň a pozriem či sú mladé nakŕmené.
Tomáš_SK
napsal(a):
Veľmi pekne ďakujem za reakcie. Mám odpozorované, že kŕmi len samica (samec do búdky ani len nepozrel, stáva sa že sedí na búdke a dokrmuje samicu a tá kŕmi mláďatá v búdke) Rozhodne šklbe len samica. čo sa týka odstavenia samice, bojím sa toho že samec ich nebude dokrmovať nakoľko ich nekŕmi ani teraz.
Ak zoženiem pletivo skúsim to s ním, že oddelím mladé v búdke + zložím vrch búdky.
Ak to nepomôže tak pri druhom hniezde vyskúšam odstaviť samicu na 1 deň a pozriem či sú mladé nakŕmené.
Pokud je oddělíte mřížkou v budce (oko bych volil 19x19), pak už je zbytečné je dále stresovat tím, že odstraníte horní víko. To bych nedělal. A jestli vám je samec už teď nekrmí současně se samicí, tak to bude asi nejlepší řešení, tak jak píšete, oddělit je v budce. Tak ať se podaří.
ďakujem za rady. Musím pozháňať pletivo. V prípade že nezoženiem, nemalo by sa mladým nič stať, mám pravdu? Predpokladám že do týždňa vyletia lebo majú už také 1-2cm letky aj chvostové perá. A keď budú vedieť´samostatne prijímať potravu tak ich odstavím a perie by malo dorásť.
Každopádne musím si zabezpečiť pletivo do budúcna.
Ešte by som mal jednu otázku a nechcem zakladať druhú tému. Mám ešte jeden (asi) pár neofém ozdobných. Výzorovo to vyzerá tak, že samica je trošku viac vyfarbená ako bežné samice (mierny náznak oranžovej škvrny ale výrazná oranžová farba, samec naopak je taký nevýrazný. Občas sa mi zdá že to môžu byť aj 2 samce. Po nainštalovaní búdky zozačiatku mali o ňu záujem, chodieval jeden aj do búdky, kŕmia sa ale paličke ale nič viac. stratili záujem o búdku ale kŕmiť sa naďalej kŕmia. Otázka znie kŕmili by sa 2 samice alebo 2 samci?
Tomáš_SK
napsal(a):
ďakujem za rady. Musím pozháňať pletivo. V prípade že nezoženiem, nemalo by sa mladým nič stať, mám pravdu? Predpokladám že do týždňa vyletia lebo majú už také 1-2cm letky aj chvostové perá. A keď budú vedieť´samostatne prijímať potravu tak ich odstavím a perie by malo dorásť.
Každopádne musím si zabezpečiť pletivo do budúcna.
Ešte by som mal jednu otázku a nechcem zakladať druhú tému. Mám ešte jeden (asi) pár neofém ozdobných. Výzorovo to vyzerá tak, že samica je trošku viac vyfarbená ako bežné samice (mierny náznak oranžovej škvrny ale výrazná oranžová farba, samec naopak je taký nevýrazný. Občas sa mi zdá že to môžu byť aj 2 samce. Po nainštalovaní búdky zozačiatku mali o ňu záujem, chodieval jeden aj do búdky, kŕmia sa ale paličke ale nič viac. stratili záujem o búdku ale kŕmiť sa naďalej kŕmia. Otázka znie kŕmili by sa 2 samice alebo 2 samci?
Co se týká aktuálního škubání mláďat, máte zcela pravdu, je to sice pro ně nepříjemné, ale přežijí to, zvláště pokud jsou už před výletem z budky a peří jim pak po odstavu rychle doroste. A pokud jde o vzájemné krmení se dvou samic, event. samců, sice neofémy nechovám, ale myslím, že to možné je. U Forpusů jsem to také viděl.
Spevavé 3131
napsal(a):
Kŕmime klasickú zmes pre korely a andulky keďže aj tie chováme. Asi tri dni pred vyliahnutím sme pridávali varené vajíčka + mrkva a strúhanku. Búdka rozmer 25*25*35 (š, d, v).
No je možné, že chcú znovu hniezdiť. Lebo sa k sebe majú a asi im jedno mladé nestačí
Hnízdit chtějí určitě. Mně před třemi dny vyskočilo poslední mládě z budky a dnes už jsou tam dvě nová vejce. Vaši jsou asi ještě netrpělivější, možná mají moc pestrou stravu, já jakmile jsou mladí v budce trochu starší, dávám jenom jednoduchou stravu. Přesto hnízdí 3 x za léto.
eli22
napsal(a):
Hnízdit chtějí určitě. Mně před třemi dny vyskočilo poslední mládě z budky a dnes už jsou tam dvě nová vejce. Vaši jsou asi ještě netrpělivější, možná mají moc pestrou stravu, já jakmile jsou mladí v budce trochu starší, dávám jenom jednoduchou stravu. Přesto hnízdí 3 x za léto.
Ďakujem, skúsime zmeniť stravu. Nech sa darí.